Vijesti

Ujedinjeni Arapski Emirati na putu prema emitiranju HDTV-a u 2009.

U slučaju da niste znali, Ujedinjeni Arapski Emirati (UAE) troše hrpetine novca u cilju da postanu zemlja sa najboljim stvarima u svijetu. Normalno je da ta tvrdnja mora uključivati i HDTV, zar ne? Kako je već viđeno u SAD-u, za uvođenje HD potrebno je i dodatno ulaganje u infrastrukturu same zemlje. Gomile kanala sa slabim informacijskim sadržajem ne pomažu u razvijanju HD-a i to su upravo najveći problemi s kojima se UAE-a suočava. Zemlja je potrošila već oko pet milijardi dolara na HD infrastrukturu koja je spremna za korištenje već koje dvije i pol godine, no ostala je pusta kada su u pitanju sadržaji. U odnosu na SAD ovdje je obrnuta situacija – HD sadržajima na medijima ne manjka, no sadržaji se ne emitiraju s odašiljača davatelja usluga…

Izvor: EngadgetHD

Adsense

Igor Hlušička

Ljubitelj prirode, glazbe i zdravog života. Uvijek sam otvoren za nove spoznaje i mogućnosti pomoću kojih razvijam vlastitu svijest o okružju u kojem se nalazim. Nastojim biti pozitivan i raditi ono što volim, ali se trudim ulagati i u one aspekte života koji mi prirodno ne idu od ruke, jer vjerujem da onda višestruko ulažem u sebe. Životni zadovoljstvo nalazim u zvukovima akustične gitare koja očarava mogućnostima koje nudi.

Povezani tekstovi

Jedan komentar

  1. čini se da se milijarderima nije svidjela ova vijest – evo na EngadgetHD-u nove koja se nadovezuje s informacijom da ae vea u 9. mjesecu pojaviti se prvi HD kanal u Abu Dhabiju -http://www.engadgethd.com/2008/08/13/abu-dhabi-media-company-to-launch-uaes-first-hd-channel-next-mo/.

    Dobar posao Shang, samo tako nastavi!

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Back to top button
Close

Adblock Detected

Molimo podržite naš rad tako da onemogućite blokiranje oglasa na ovoj stranici - hvala! Please support our work by disabling Adblock in your browser - thank you!