Vijesti

Anketa: Kupci HDTV-a više pažnje pridaju kvaliteti slike nego sadržaju

Black HDTV SamsungVećina kupaca HD televizora kupuje isti zbog čiste i jasne slike, a ne zbog specifičnog sadržaja koji bi mogli gledati u visokoj rezoluciji. Do ovog zaključka, a koji je u skladu s većinom prethodnih anketa je došao Frank N. Magid Associates, kako javljaju MultiChannel Vijesti.

Studija naslovljena “” (“Kupci i televizija visoke razlučivosti: stavovi, svjesnost i upotrebljivost”) je također otkrila da 13 posto onih koji su sudjelovali rekli da je vrlo vjerojatno da će kupiti HDTV u idućoj godini, što je porast od 4 posto u odnosu na istu anketu provedenu lani.

Prema Nielsenovoj anketi iz listopada ove godine, 85 posto vlasnika HD televizora je zadovoljno kvalitetom slike kupljenog modela, dok je manje od 40 posto zadovoljno dostupnošću HD sadržaja. Vjerujem da bi ovaj postotak kod nas bio vrlo nizak (možda 1-2 posto) s obzirom da je kod nas izbor HD sadržaja skoro pa jednak nuli…

Izvor: dealerscope.com

Adsense

Darko Hlušička

Osnivač i glavni urednik HD Televizije. Licencirani ISF kalibrator (Level II). Veliki ljubitelj tehnologije koja ga danas očarava jednako kao i kad je po prvi put pokrenuo .exe datoteku u DOS-u u 90-im godinama prošlog stoljeća. Uživa slušajući filmsku glazbu.

Povezani tekstovi

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Također pogledajte
Close
Back to top button
Close

Adblock Detected

Molimo podržite naš rad tako da onemogućite blokiranje oglasa na ovoj stranici - hvala! Please support our work by disabling Adblock in your browser - thank you!