LCDRecenzijeTelevizori i monitori

HDTVtest [LCD]: Philips 37PFL9632D Cineos 100Hz fullHD [94 cm]

Sažetak rezultata mjerenja

Broj mrtvih/zaglavljenih piksela 0
Uniformnost zaslona Vrlo blago curenje pozadinskog svjetla u gornjem lijevom uglu
Preskeniranje na HDMI-ju 0% u [Unscaled] modu
Blacker than black test Zadovoljio
Nivoi crne Iznadprosječni za LCD TV
Retencija crne Stabilna ako [Dyn. Contrast], [Active Control] & [Light Sensor] su isključeni
Kroma boje Zelena lagano nalikuje na plavu
Prikaz boja Vrlo dobro
Skaliranje Dobro
Deinterlacing videa U globalu izvrsno (no gubi rezoluciju pri prijelazu 1080i > 1080p)
Deinterlacing u film modu Prolazi 3:2 pri 480i) & 1080i; 2:2 u 576i
Kut gledanja 80°
Oštrina pri pokretima 900 kada je [100Hz Clear LCD] uključen; 300 bez te funkcije
Reduktor digitalnog šuma Učinkovit, no sažima fine detalje
Oštrina Defeatable poboljšanje rubova
1080p/24 mogućnost (PS3) Prima signal – telecine judder umanjen, no veliki broj artefakata primjetan pri deinterlacing-u
1:1 mapiranje piksela za PC Da, u [Unscaled] [PC] modu za 1920×1080 signal
Ulazno kašnjenje 100ms sporiji od Samsung F96 televizora
Adsense
Prethodna stranica 1 2 3 4 5 6Sljedeća stranica

Darko Hlušička

Osnivač i glavni urednik HD Televizije. Licencirani ISF kalibrator (Level II). Veliki ljubitelj tehnologije koja ga danas očarava jednako kao i kad je po prvi put pokrenuo .exe datoteku u DOS-u u 90-im godinama prošlog stoljeća. Uživa slušajući filmsku glazbu.

Povezani tekstovi

7 komentara

  1. Zašto baš danas dajete test televizora starog gotovo godinu dana kada je testirani tv vea odavno dobio nasljednika u liku i broju 9603. Naravno testirani tv nije vrh philips ponude. U ono vrijeme to je bio 9732 a danas je 9703 serija.. isto tako nikada mi nije bilo jasno testiranje 37″ tv aparata i mjerkanje kvalitete prikaza pri 1080p ??? Na tako malom ekranu mislim da je to potpuno nebitno. Primjerenije bi bilo testiranje 1080p prikaza pri recimo 47″ ili 50″. No u svakom slučaju plus za trud i prijevod teksta.
    Nadam se da ae ih u buduanosti biti više i to recimo s top modelima i najveaim diagonalama pojedinih proizvo?ača …

  2. Pozdrav! Svjesni smo da se radi o starijem modelu, no na temelju ankete o dijagonalama ekrana, kao i nekoliko mailova vezanih uz Philips-ove Ambilight ekrane, odlučili smo objaviti ovu recenziju. Na HDTVtest nije bilo novije za takve modele, tako da je ova objavljena… U narednim tjednima ae biti objavljeno još recenzija, nažalost opet prijevodi modela koji su atraktivni, a zatim ae iai recenzije samo novih modela, starih najviše 2 mjeseca.

  3. Ovo je uzaludan članak prvo jer navedeni model gotovo više nigdje nema kupiti osim ako u nekom duaanu nema koji zaostali izložbeni model.

    Druga stvar je što mi i britanci nemamo baš struju iste kvalitete, stoga kod njih neki modeli budu bolji i obrnuto. Još su veae razlike ako su telkači testirani na nekim drugim kontinentima. Gledao sam neke recenzije koje su se bavile baš tim pitanjima, pa recima isti telkač u Austriji i Švicarskoj daje komplet drukčije karakteristike.

    Zato bi bilo bolje da sami radite recenzija i toza modele koji se mogu kupiti, jer tako biste mogli i testirati neke CRT televizore koje gotovo niti jedna ozbiljnija tvrtka ne prozvodi.

  4. Sve je to jasno, no trenutno jednostavno drugačije ne možemo – originalne recenzije bi se trebale početi pojavljivati u narednim mjesecima kada se definira cjelokupan tim jer su suradnje ostvarene i opreme ima za test. Još jednom ponavljam da smo otvoreni za suradnju i tko god ima kompetencije i želju da testira i piše, slobodno neka se javi.

  5. Zašto lažete ljudima? Prekopirali ste test i preveli text-http://www.hdtvtest.co.uk/Philips-37PFL9632D/Picture-Quality/

  6. Saki, molim lijepo da se prije ovakvih kometara pogleda cijeli članak. Na njegovom kraju jasno stoji da je članak preveden UZ DOPUŠTENJE, a o suradnji HDTVtesta i HDtelevizije smo napisali i zaseban post na stranici! Mislim da nije potrebno posebno se opravdavati kada izuzetnu pažnju pridajemo da sve što se preuzme i prevede potvrdi se linkom na originalnu stranicu.

  7. Sami naziv recenzije govori čija je: HDTVtest [LCD]…

    Tako?er, na kraju recenzije stoji: Recenzija originalno objavljena na HDTVtest.co.uk. Prevedena na hrvatski jezik uz dozvolu.

    Molimo, bez neutemeljenih komentara! Hvala!

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Back to top button
Close

Adblock Detected

Molimo podržite naš rad tako da onemogućite blokiranje oglasa na ovoj stranici - hvala! Please support our work by disabling Adblock in your browser - thank you!