LCDRecenzijeTelevizori i monitori

Samsung UE40F6800 (F6800 serija) 3D LED LCD Smart TV recenzija

samsung-40f6800-header

Nakon Panasonicove izvrsne plazme serije ST60, na red za testiranje je stigao Samsungov LCD televizor srednje cjenovne kategorije, model F6800. Dostupan u veličinama od 40″, 46″ i 55″, F6800 predstavlja najbolji model serije 6, opremljen svim aktualnim značajkama među kojima izdvajamo Smart Hub platformu najnovije generacije, dvojezgreni procesor za glatko izvođenje animiranih izbornika i aplikacija, 3D HyperReal Engine procesor potpomognut s 400 Hz (CMR) osvježavanjem zaslona, te na kraju inovativni “window” dizajn kod kojeg se posebno ističe jedinstveno oblikovani stolni stalak (tzv. “branch design”).

Video pregled (video overview)

HD Televizija YouTube kanal >>

Specifikacije (specifications)

 

Specifikacije
Proizvođač Samsung
Model UE40F6800
Tehnologija prikaza LED LCD
Veličina ekrana 40 inča / 102 cm
Energetska klasa A
3D Ready/3DTV Da, 3DTV
Aktivni / polarizirajući 3D prikaz
aktivni
Osvježavanje zaslona 400 Hz MCI
Lokalno zatamnjenje ne
Rezolucija Full HD, 1920×1080
Broj HDMI priključaka 4
Optički/koaksijalni audio izlaz Da/Ne
USB priključak Da (x3)
Ethernet/mrežni priključak Da
Wi-Fi Da
PCMCIA/Common Interface utor Da
Utor za memorijske kartice Ne
DVB-T/DVB-C/DVB-S Da/Da/Da
DVB-T2 / DVB-S2 Da/Da
MPEG-2/MPEG-4 AVC h.264 Da/Da
Zemlja porijekla: Slovačka

Poveznice:

Službena stranica >>

HDDB baza televizora >>

Dizajn

samsung-f6800-reflections
Refleksija zaslona nasuprot 400 W studijskoj rasvjeti.
Brzi info
Dizajn u jednoj ravnini Boja okvira Materijal okvira Zaslon Rotacija stalka
ne crna / prozirna plastika plastika mat ne

Samsungov F6800 LCD televizor će se definitivno isticati na polici trgovina svojim jedinstveno oblikovanim stalkom i (pre)širokim prozirnim okvirom koji proizvođač opisuje kao “dizajn oblika prozora”. Doista, kada bismo nekako mogli skinuti prozirni dio okvira, ostao bi nam okvir širine svega 0.8 cm, dok ovako u kompletu ukupna širina iznosi 3.2 cm. Prozirni okvir je širi bočno nego s gornje i donje strane uz konstantnu debljinu od cca. 0.8 cm. Kakav bio da bio, okvir omeđuje ono što nas na kraju ipak najviše zanima, a to je u ovom slučaju LCD zaslon s bočno postavljenim LED osvjetljenjem, mat površine koja dobro podnosi refleksije svjetlosti. S obzirom na to da je jedna od bitnijih prednosti LCD-a pred plazmama bolji ukupni dojam slike pri gledanju u jako osvijetljenom prostoru, mat finiš je mnogo bolja opcija od onog sjajnog (glossy) u borbi protiv refleksija koje mogu prekriti veći dio ekrana.

samsung-f6800--bezel
Prozirni okvir.

Da je dizajn stalka postao važna stavka u ukupnom dojmu svakog modernog televizora već je duže vrijeme poznato, sve otkako su proizvođači okvire oko zaslona uspjeli smanjiti na dimenzije manje od jednog centimetra. Samsung je jedan od proizvođača čiji televizori imaju jedinstveno oblikovane stalke i taj je trend prisutan već godinama, uz 2013. kao godinu većih stilskih promjena. Novi stalak je zapravo set od dva elementa koji izgledaju kao stilizirano slovo Y, a montiraju se uz sam rub televizora, simetrično udaljeni od njegove sredine. Srebrni elementi što izlaze dijagonalno u odnosu na ravninu televizora svojim minimalnim dimenzijama i kontaktnom površinom na podlogu djeluju profinjeno i ne asociraju na veliku masu televizora, što je potpuno točno obzirom da je ukupna masa sa stalkom nešto veća od 9 kilograma. Osim elegantnog izgleda, oba elementa stalka se vrlo jednostavno pričvrste na bočnu stranu televizora i zatim pokriju plastičnim navlakama kako se vijci ne bi vidjeli i televizor izgledao uredno iz svakog kuta.

samsung-f6800-stand
Televizor na “visokoj peti” – novi stalak izgleda vrlo atraktivno i razbija paradigmu stalaka na sredini televizora.

Dubina televizora je ujednačena i iznosi oko 4.5 cm. Materijali pozadine su plastika i metal male debljine. Fizičke tipke za kontrolu bez daljinskog upravljača su zamijenjene navigacijskim strelicama s tipkom za potvrdu u sredini, a kada se pritisnu na ekranu se pojavljuju upute za navigaciju, što olakšava korištenje.

Priključci su postavljeni u dvije orijentacije, uz tri HDMI priključka smještena sa strane i jednim na poleđini. SCART, izlaz za slušalice i komponentni/kompozitni ulazi su također prisutni, kao i digitalni optički audio izlaz. Uz antenski, tu je i satelitski priključak, kao i 3 USB sučelja. Do Commmon Interface sučelja je malo kompliciranije doći jer se krije iza naljepnice i plastičnog poklopca.

samsung-f6800-connectors
Priključci u dvije orijentacije.

U cjelini, kvaliteta izrade je bez zamjerke i čitava konstrukcija solidna s obzirom na malu cjelokupnu masu.

Daljinski upravljač (Remote Control)

Daljinski upravljač je doživio značajnije promjene u korist lakše interakcije s raznim internet aplikacijama koje ovaj model nudi, tako da njegovim centralnim dijelom dominira površina osjetljiva na dodir, uz bitno manji broj fizičkih tipki. Među tipkama nalazimo samo one najnužnije, dok su sve ostale funkcije dostupne kroz virtualni daljinski upravljač koji se na ekranu prikaže nakon pritiska na tipku “More”.  Sve fizičke tipke nisu klasičnog kvadratičnog oblika već predstavljaju ikone koje su izvučene iznad ravne površine, tako da ih i u mraku korisnik može dodirom prepoznati. Uz 16 fizičkih tipki na gornjoj površini, sa strane je proizvođač postavio tipku za gašenje zvuka, tj. “Mute”.  Kada već spominjemo zvuk, pri vrhu daljinskog upravljača nalazi se maleni mikrofon i pripadajuća tipka “Voice” koja dok se drži aktivira govorne naredbe, a koje se ispisuju na zaslonu televizora.

samsung-f6800-remote
Smart Touch control daljinski upravljač prilagođen Smart platformi.

Cijeli daljinski upravljač je kompaktnog oblika i s tendencijom smanjenja debljine od dna prema vrhu, tako da dobro stoji u ruci i ugodan je na dodir. Skidanje plastičnog pokrova na poleđini je malo nespretno riješeno jer je potrebno kroz vrlo mali procjep ugurati rub plastične kartice kako bi se mogao skinuti, što je po kompliciranosti i šansi da se upravljač ošteti na razini prošlogodišnjih 3D naočala ovog proizvođača, a koje su se prilagale uz 3D modele televizora.

U cjelini, novi daljinski upravljač se pokazao kao intuitivno rješenje, te unatoč izostanku mnogih tipki, omogućava brzi dolazak do željene opcije. Konkretno u slučaju kalibracije televizora, a koja uključuje višestruki posjet izbornicima i ugađanje pojedinih postavki, novi daljinski upravljač nas nije bitno usporio i mogli smo se koncentrirati na ono što radimo. Još jedan zgodan detalj predstavlja površina osjetljiva na dodir, a koja uz svoje rubove posjeduje vrlo tanka rebra koja služe za skrolanje po internet stranicama, što se pokazalo kao vrlo praktično rješenje.

Izbornici i Smart TV platforma (Menus and Smart TV platform)

samsung-f6800-smart-home
Naslovnica Samsungove Smart platforme.

Forma izbornika se nije mijenjala u odnosu na prošlu godinu, te oni i dalje ostaju logično postavljeni i jednostavni za korištenje. Najveću promjenu doživjela je Smart TV platforma što je bilo i za očekivati s obzirom na to da ona predstavlja trenutno jedno od glavnih borilišta na kojima s međusobno konkuriraju proizvođači. Samsung i ove godine ima obećava načinom na koji je oblikovao sučelje i učinio ga smislenim za upotrebu. Smart Hub 2013 platforma u slučaju F6800 serije je podijeljena na tri glavne skupine:

 1. Apps – zaslon s matricom preporučenih i instaliranih aplikacija. Među predinstaliranim aplikacijama nalaze se i pojedine lokalizirane, poput igara Sraz 7 i 8, Slovkanje i Brojalica, video-na-zahjev OYO servisa, te službene aplikacije Hrvatskog Nogometnog Saveza (HNS), a koja sadrži sve aktualnosti, raspored utakmica, te informacije o reprezentaciji. Samsung je na IFA sajmu u Berlinu prošle godine demonstrirao aplikacije za ljubitelje nogometa, te nam je drago vidjeti lokaliziranu varijantu.
 2. Social – zaslon s prikazom aktualnih trendova, a koji se baziraju na viralnim (popularnim) video zapisima na YouTubeu, odnosno popularnih sadržaja koje su odabrali vaši prijatelji. Unutar ovog zaslona je također moguće pokrenuti video pozive putem Skypea.
 3. Photos, Videos & Music – zaslon za pristup multimediji, omogućava pregledavanje sadržaja na USB memorijama i tvrdim diskovima, odnosno na lokalnoj mreži. Sadržaji koji su bili reproducirani pojavljuju se na zaslonu u vidu ikone, te ih je klikom na istu moguće lako ponovno pokrenuti, jasno uz uvjet da televizor može pronaći izvor.

samsung-f6800-apps

Do sada smo imali priliku detaljnije se družiti sa Smart TV platformama Panasonica i Samsunga, te je među njima jasno vidljiva superiornost potonjeg proizvođača kada je u pitanju glatkoća izvođenja i praktičnost korištenja. Osim stabilnijeg otvorenog web pretraživača i podrške za Flash/HTML5 objekte, Samsung je bolje prepoznao što je korisnicima potrebno i to im pružio bez mnogo kompliciranja i traženja po različitim izbornicima.

Kvaliteta slike (Picture Quality)

samsung-f6800-wreck-it-ralph
Scena iz animiranog filma Krš i Lom, Blu-ray izdanje.

Samsungov F6800 Full HD LCD televizor temeljen na panelu velikog kontrasta, kvalitetnog procesiranja i dobre pokretne rezolucije, pokazao je vrlo dobre performanse u 2D sadržajima standardne i visoke rezolucije, kao i kada mu se za zadatak postavi prikazivanje originalnog 3D sadržaja. Kontrast od preko 4000:1, velika svjetlina slike bez očitih probijanja pozadinskog osvjetljenja, te precizne tvorničke karakteristike osigurale su nam kvalitetno iskustvo gledanja i prije nego što smo na zaslon postavili kolorimetar i započeli kalibraciju, a koja i kod ovog modela jedina jamči postizanje najbolji performansi.

U segmentu HD sadržaja, najprije smo pogledali Pijev Život u izdanju Continental Filma na Blu-ray mediju, u 2D, te 3D tehnici. Film originalno sniman u 3D-u i kod kojeg je velika pažnja postavljena na baš svaki kadar (samo za informaciju, pojedini kadrovi su rađeni preko dvije godine), odličan je testni materijal i prilika da svaki televizor pokaže svoje prednosti, ali i nedostatke. Samsung F6800 LCD u 40″ velikoj dijagonali film je prezentirao izvrsno, precizne palete boja, kontrasne slike, te uz zadržavanje detalja u svim razinama svjetline slike. Film obiluje statičnim kadrovima i polaganim dijalozima, što daje dovoljno vremena da se svaki kadar pomno promotri i da gledatelj može vidjeti razne detalje na odjeći, teksturu kože ili svaku dlačicu na krznima životinja – bila ona digitalna ili stvarna. Samsung F6800 je svaki od navedenih detalja prikazao bez implementacije umjetnog procesiranja koje bi stvaralo obrube oko objekata ili titranje koje bi na sebe skretalo pažnju. Po potrebi korisnik može aktivirati interpolaciju slike čime film gubi na karakterističnom taktu koji pružaju 24 sličice u sekundi, no kontrola je dostupna i svako po vlastitom ukusu može podesiti njen intenzitet. Kao i u prethodnim generacijama, tako i kod F6800 LCD-a Blur i Judder parametri za smanjenje zamućenja i interpolaciju nisu u potpunosti odvojeni, tako da korištenje Custom opcije kod koje je samo Blur Reduction podešen na neku vrijednosti ne znači da procesiranje slike neće povremeno ubaciti koji umjetno generirani okvir slike. S obzirom da kod 24p filmova ionako se dio detalja gubi u samom procesu snimanja, za najbolji rezultat poželjno je Motion Plus opciju držati isključenom.

samsung-f6800-life-of-pi
Shravanthi Sainath as Anandi iz filma Pijev Život, Blu-ray izdanje.

Osim Pijevog Života pogledali smo još i Disneyev Krš i Lom (Wreck it Ralph), te ponovno bili impresionirali rasponom boja i prirodnosti slike u Movie predlošku. Gledanje filma u bilo kojem drugom predlošku bitno je umanjilo kakvoću slike i cjelokupan balans slike okretalo ka hladnijim, plavim tonovima. S obzirom na to da F6800 LCD tvornički prikazuje dovoljno jarku sliku čak i u Movie predlošku, doista razloga nema da bi se bilo koji drugi predložak koristio za gledanje filmova, kao i za sve ostale sadržaje.

Samsung F6800 LCD koristi aktivni 3D prikaz i u ambalaži se prilažu dva para 3D naočala, tako da odmah nakon instalacije možete gledati trodimenzionalnu sliku u punoj HD razlučivosti. Glavne karakteristike 3D prikaza (u Movie predlošku) su dobar kontrast, velika svjetlina uz koju su zadržani detalji u kadrovima, blago prisutno disanje bijele boje, te efekt dvostruke slike koji je na razini prošlogodišnjih modela. Kako smo uspjeli provjeriti na Spears and Munsil 2nd Edition HD Benchmark disku, dvostruka slika je izraženija kod negativne dubine (one koja “izlazi” iz zaslona), te se posebno vidi kod bijele boje (titlovi), zatim zelene i crvene, a najmanje kod plave. Gledajući Pijev Život u 3D-u, efekt dvostruke slike bio je najizraženija negativnost, dok na oštrinu slike nismo imali prigovora (iznosila je 1080 od 1080 linija čak i uz isključen Motion Plus). Osim dvostruke slike, uočili smo kako F6800 ima poteškoća s pojavom artefakata, a koji se manifestiraju kao lagano titranje i pojava blokova koji obrubljuju objekt u pokretu. Najjasniji primjer je sam uvod filma Pijev Život, a kojem se u jednom kadru deseci ptica flamingo sinkronizirano kreću po plitkoj vodi – na njihovim kadrovima jasno se može uočiti gore uočen efekt. Efekt smo također uspjeli ponoviti i kod testova pokretne rezolucije, a na kojima se okomiti ili vodoravni ravni objekti lagano kreću po kadru. Unatoč gore spomenutim nedostacima, 3D sadržaji su bili ugodni za gledanje, odlične oštrine i nisu izazivali napetost u očima u mjeri koju smo uočili primjerice kod testa Sonyjevog HX850 3D LCD-a prošle godine.

samsung-f6800-crosstalk
Provjera dvostruke slike na Spears and Munsil HD Benchmark Blu-ray disku, 2. izdanje.

Na kraju, nekoliko riječi i o sadržajima standardne rezolucije. Samsung je poznat po kvalitetnom skaliranju slike i procesoru koji je u stanju prepoznati svaku kadencu isprepletenog signala i prikazati ju bez titranja, stepeničastog efekta ili efekta valovitih šara. Uz navedeno, vrlo učinkoviti algoritmi za redukciju digitalnih smetnji osiguravaju i da manje kvaliteti izvori budu ugodni za gledanje, uz zadržane detalje u slici. Sukladno time, bili smo zadovoljni kvalitetom standardnih rezolucija, kako DVB-T programa, tako i DVD filmova. Oštrina slike na tvorničkoj vrijednosti 20 za SD sadržaje je preporučljiva jer kadrovi djeluju nešto mekše nego što smo viđali kod kvalitetnih Blu-ray reproduktora tipa Marantz UD7007, dok se za HD sadržaje tu vrijednost slobodno može spustiti na vrijednost 9. Razlog jest lagani efekt stvaranja obruba, a koji kod 1080p sadržaja nisu potrebni, dok kod SD materijala slici daju bolji dojam oštrine. Redukcija šuma u slici je vrlo učinkovita, te ju po potrebi korisnik može aktivirati ili držati u automatskom načinu rada. Tijekom testova smo uočili kako televizor može aktivirati redukciju šuma iako je ona isključena, te se ponovnim vraćanjem i izbornik i prebacivanjem iz isključenog u automatsko stanje i natrag redukcija ponovno isključuje, što vjerujemo da je softverski problem koji bi proizvođač trebao riješiti kroz softversku nadogradnju. MPEG redukcija kompresijskih blokova je na razini kao i prošle godine i s jače kompresiranim sadržajima se ne može kvalitetno nositi, no osim Blu-ray reproduktora s kvalitetnim procesorskim čipovima praktički da i nismo susreli moderan televizor koji postiže bolje performanse.

U cjelini, zadovoljni smo kvalitetom slike na Samsung F6800 LCD televizoru.

Kvaliteta zvuka (Sound quality)

Kao i većina modernih televizora na tržištu, tako i Samsung posjeduje stereo zvučnike postavljene s pogledom prema podlozi. Ovi zvučnici su pružili očekivane performanse koje se ne ističu pred ostalim modelima koje smo testirali ove godine, tako da ih preporučujemo koristiti za manje zahtjevne sadržaje, kontakt emisije, vijesti i nezahtjevno gledanje filmova, dok za svaku ozbiljniju namjenu sustav kućnog kina je mnogo kvalitetniji izbor. Korisnik ima nekoliko različitih predložaka za zvuk na izbor, kao i 3D audio efekt koji nastoji kroz varijacije u glasnoći kreirati dubinsku zvučnu pozornicu. Samsungova suradnja s DTS-om vidljiva je na listi zvučnih efekata, a među kojima se nalaze DTS TruSurround i TruDialog algoritmi koji proširuju zvučnu pozornicu, odnosno poboljšavaju čistoću reprodukcije vokala.

Zaključak

samsung-f6800-branch-design

 • originalan dizajn stalka
 • mat zaslon dobro podnosi ambijentalne refleksije
 • vrlo dobra tvornički podešena slika u Movie predlošku
 • dobar kontrast
 • precizan raspon boja i napredne kontrole za preciznu kalibraciju
 • dobro baratanje s različitim tipovima signala
 • odlična oštrina slike u 3D načinu rada
 • dobar kut gledanja
 • dobro oblikovana i brza Smart TV platforma
 • kvalitetan multimedijalni reproduktor
 • daljinski upravljač optimiran za internet korištenje
 • poboljšani
 • integriran Wi-Fi
 • priložena dva para 3D naočala i IR adapter za prošireni domet daljinskog upravljača
 • nepravilna gamma karakteristika u 2D-u – za idealan rezultat nužna kalibracija
 • Blur i Judder komponente nisu idealno odvojene
 • efekt dvostruke slike i artefakti u 3D-u
 • manje precizna slika u 3D-u – nužna kalibracija za optimalni rezultat
 • upravljanje glasom i dalje nije najbolje riješeno
 • manjak tipki na daljinskom upravljač usporava korištenje
 • gašenje ili prigušenje pozadinskog osvjetljenja prisutno u svim predlošcima i nije ga moguće isključiti
 • relativno veliko ulazno kašnjenje signala čak i u predlošku za igrače
 • stalak onemogućava postavljanje na uske komode

Samsung F6800 predstavlja vrlo kvalitetan televizor srednje klase koji kombinira kvalitetnu 2D i solidnu 3D sliku s modernim pristupom internet servisima i naprednim opcijama upravljanja. Dizajn televizora je jedinstven i dobro će se uklopiti u moderne ambijente, a zbog male mase lako ga je čitavog zakrenuti s obzirom na to da stalak onemogućava bilo kakvu rotaciju. Smart TV platforma nam se svidjela kako svojom brzinom odziva, tako i pregledno postavljenim opcijama i logično podijeljenim cjelinama, a uz moderno oblikovan daljinski upravljač navigacija je na podjednako visokom nivou. Otvoreni internet pretraživač je stabilan i brz, a po potrebi se može povezati i tipkovnica za brži unos teksta. Tvornički je slika dobro podešena i nudi visok kontrast koji mnogo manje opada kako se kut gledanja povećava, za razliku od nedavno testiranog Panasonic E6 LCD-a. U 3D prikazu je i dalje prisutna dvostruka slika, no puna HD razlučivosti i dobro kontrolirano titranje pružaju u cjelini dobar rezultat. Sve u svemu, Samsung F6800 serija predstavlja vrlo dobar izbor za sve koji žele kvalitetan 2D i 3D televizor s kvalitetno odrađenom Smart TV platformom.

hddb-baza-button

target-group-ciljana-skupina
 • ljubitelji 2D i 3D filmova
 • korisnici koji traže spoj kvalitetne slike i Smart TV platforme s velikim brojem aplikacija i otvorenim internet pretraživačem
 • korisnici koji traže televizor s kvalitetnim multimedijalni reproduktorom

Dodijeljena klasa:

samsung-f6800-award

> informacije o sustavu ocjenjivanja <

Na test ustupio: Samsung Brand Store

samsung-brand-store

 

Adsense
1 2Sljedeća stranica

Darko Hlušička

Osnivač i glavni urednik HD Televizije. Licencirani ISF kalibrator (Level II). Veliki ljubitelj tehnologije koja ga danas očarava jednako kao i kad je po prvi put pokrenuo .exe datoteku u DOS-u u 90-im godinama prošlog stoljeća. Uživa slušajući filmsku glazbu.

88 komentara

 1. Bravo Darko ! Danas sam gledao u dučanu razlike 6400-6500-6800. 6500 i 6800 imaju za poboljšati crnu boju, a 6400 je nema. Inače 6500 i 6800 su identični modeli, samo imaju različiti dizajn.
  Znaći Darko Samsung je uspio poboljšati kut gledanja, a što mi je najdraže da su uspijeli riješiti, koliko vidim u recenziji, i probijanje svijetla.

  1. Primjetio sam da su u Hrvatskoj u prodaji isključivo tri Samsung modela serije 6 – 6400, 6500 i 6800, dok po Europi (recimo u Nizozemskoj, gdje je ponuda najšira) postoje i po nekoliko modela unutar iste pod-klase – 6640/6650/6670, 6740/6750/6770, itd.
   Iz specifikacije pojedinih modela unutar iste pod-klase, recimo 67xx modela nije vidiljiva nikakva razlika osim u dizajnu.
   http://www.samsung.com/nl/consumer/tv-audio-video/televisions/led-tv/UE40F6750SSXXN-spec
   http://www.samsung.com/nl/consumer/tv-audio-video/televisions/led-tv/UE40F6770SSXXN-spec

   Pitanje za znalce: – da li izmjene posljednja dva broja kod samsung modela znače samo novije, redizajnirano izdanje, istog modela uslijed velikog i zahtjevnog tržišta ili je stvar u nečem drugom?
   Također: – Model 6800, koji je ovdje recenziran, čini se po nekim specifikacijama slabiji od recimo u linku navedenog 6750 modela. Je li tomu stvarno tako?

   Primjetio sam recimo da Samsung UK (http://www.samsung.com/uk/consumer/tv-audio-video/television/led-tv/) ima manje modela u ponudi od Samsunga NL (http://www.samsung.com/nl/consumer/tv-audio-video/televisions/led-tv), iako mi se nekako intuitivno čini da bi UK trebalo biti veće tržiše…

   Pretpostavljam da ova tema nije baš najinteresantnija onima koji kupuju samo u RH, no ukidanjem carine ulaskom u EU od 1.7. o.g. otvara se mogućnost kupovine u obližnjim zemljama (recimo Slovenija, Mađarska, Italija) gdje se mogu naći i ostali modeli, pa utoliko i ova teme postaje aktualna. Recimo u susjednoj Sloveniji može se kupiti većina Samsung modela koji su dostupni u Nizozemskoj, što bitno proširuje paletu dostupnih modela…

   1. Također, skrenuo bih pažnju moderatorima da se ova recenzija ne vidi na popisu recenzija , kao ni pri pregledu HDDb baze televizija…

   2. Tunkas, proslijedio sam upit u Samsung pa javim kad stigne odgovor. Ono što za sada znam jest da se modeli prilagođavanju različitim tržištima, te da se međusobno mogu razlikovati po završnoj obradi, boji kućišta, dostupnosti dijagonala, ugrađenim prijamnicima i samoj dokumentaciji. Što se kvalitete slike tiče, te podserije imaju potpuno jednake karakteristike kao i osnovni model.

 2. Bok Ivane,

  Da, ispravili su neke od problema i televizor u cjelini zaslužuje toplu preporuku. Probijanje osvjetljenja je na našem primjerku bilo nešto izraženo u donjem desnom kutu, no nakon što se smanji intenzitet pozadinskog osvjetljenja (a koje je na najvećoj vrijednosti u Movie predlošku), te uz Black Optimizer na Low/High, prikaz je dobre uniformnosti. Kut gledanja je dobar za LCD, kao i kod prošlih godina crna prelazi u plavu i slika postaje veće svjetline, no boje se dobro održavaju i situacija nije ni približno onako kritična kao kod Panasonicovog E6 LCD-a. Idući mi je LG-jev model srednje klase pa zatim Philips i onda ćemo imati dobru sliku srednjeg segmenta za 2013.

 3. Dali gdje piše koji je panel i kako to provjeriti, tj. koja je oznaka za njihov panel ? Ovaj tv ima jako dobar kontrast. Kaže mi tip što je kupio 46F6500 da je pre zadovoljan sa ovim tv-om i da mu je bolja nego GT30, koju isto ima. Jedino kut gledanja je na GT30 još uvijek predobar.

 4. Da imaju, ali ima oznaka za original njihov panel, mislim da je A oznaka, a ima i druga klasa sa slabijim malo kontrastom. Inače u prospektu od Samsunga piše da modeli F6500 i F6800 imaju micro diming, ako je z vjerovati Samsungu.

 5. Gledao sam sinoc f6800, i nije se bas proslavio po pitanju probijanja pozadinskog svijetla (barem ovaj u prodavnici) svijetli kao jelka cak nije bio bas neki mrak ono predvecer polutama, i dosta probija tako da izgleda kod samsunga sve ispada lutrija, sama slika je odlicna, mogucnosti, i sl. sve ok.

  1. Da, probijanje varira od primjerka do primjerka, no tvornički je svjetlina puno prevelika za svakodnevno gledanje, tako da uz njegovo smanjenje na barem 50% probijanje je puno manje izraženo, gotovo neprimjetno.

 6. Kada sve zbrojiš i oduzmeš lcd-led, najbolji, ne može donijeti vode Panasonic plazmi GT-VT i Samsung plazmi F8500. Jedino mi je žao što je Samsung plazma skoro 7000 kn skupla od GT60, a nisam siguran da je bolja. Jedino što ima Skype kameru.

 7. Pozdrav,

  Prije svega hvala na odličnim recenzijama.
  Imajući u vidu da sam u procesu kupovine novog tv-a, molim Vas da mi neko odgovori da li je bolja kupovina Samsung UE40F6500 ili 40ES6900.

  Unaprijed hvala.

 8. Darko,kako da konektujum daljinski upravljac smart touch control sa tv-om F6800?
  Probao sam ono sto pise u uputstvu,al ne ide…samo mi radi dugme TV i to sa alkalnim baterijama, nece sa cink-karbon baterijama koje dolaze u pakovanju.
  Prema uputstvu to dugme TV mi je potrebno za povezivanje preko bluetooth-a,ali nikako da tv prepozna daljinski.
  Cini mi se da je daljinski radio pre nego sto je povezan digitalni prijemnik, ali nisam siguran…
  Darko care molim te pomozi.

 9. Može darko pomoć. Prijatelj mi kupuje 55incha. Koji da izabere: F6800-F7000 ili Philips 6008-7008. U radnji smo gledali Philips 6008 koji ipak ima pre loš kontrast, ali mi je davao glađe pokrete od F6800. F6800 kao da je trzao na nekim scenama. U čemu je problem ? Hvala !

 10. Ovo uspoređivat sa gt30 je smiješno,obzirom da je plasma viera gt30 u smislu kvalitete slike puno savršeniji uređaj.Ono gdje je f6800 bolji je implementacija i kvaliteta smart tv platforme.Vt 30 i gt30 imaju doista loše izvedenu smart tv platformu,a to što i novi njihovi modeli sljede takvu lošu politiku kad je implementacija smart tv platforme u pitanju je neoprostivo za takvu klasu televizora,kao i superiornu sliku kakvu ima nova gt i vt serija.Nije da im nedostaje procesorske snage za glatko obavljanje svih funkcija,nego su funkcije ograničene s malim brojem aplikacija i sveukupno u svakom segmentu lošije od Lg i Samsunga,koji i nemaju prave konkurencije u dijelu koji se odnosi na impl.smart platforme.To što ni novi modeli nemaju podršku za flash je posebna otegotna okolnost i treba postavit pitanje u formi prigovora i tražiti objašnjenje od Panasonica za takav propust,obzirom da ima otveren web pretraživač i nedostatak podrške za flash sadržaje kvari ukupan dojam odličnog televizora i sama smart platforma ne dobija prolaznu ocijenu,obzirom na cijenu.40gt60 11 000kn.Konkurencija nudi više značajki definitivno,a f8000 iako lcd predstavlja već alternativu većini ljudi zbog doista velike razlike u mogućnostima i opremljenosti,a manje razlike u kvaliteti prikaza,za sve veći broj korisnika i naprednih i manje naprednih,kojima nije samo kvaliteta prikaza sveti gral,već su voljni malo žrtvovat istu da bi dobio atraktivniji dizajn,više i naprednije značajke,opremljeniji uređaj,puno bolje izvedena smart platforma,mogućnost nadogradnje hardwera(inače odličan potez Samsunga)i sl.Nije tema,ali frend ima vt20,ajme koji ružan tv od samo cca3 godine starosti,ali nije imao konkurenciju kada je kvaliteta prikaza bila u pitanju.Danas im to više nije dovoljnio i ne prolazi,makar kod mene.
  F6800 sveukupno odličan tv,osim te mane sa implementiranim bočno postavljen led osvijetljenjem ,kvari ukupan dojam televizora ali uz sve ostalo doista jest odličan kandidat za kupnju.Čekam vašu recenziju doista impresivne plasme f8500 koja izgleda neće imati neke mane.
  Pozdrav svima i odlična recenzija kao i obično.

   1. clouding sa 8 od 20 pozadinskog osvjetljenja katastrofa, prikaz crne boje, zamučenost/nema oštrine pri prikazu full hd videa

  1. I meni je na 55f6510 slika grozna najgori tv koji sam kupio u zivotu, a 55f6100 najbolji. Jeftiniji i “lošiji” tv iz iste serije je milion puta bolji u prikazu crne, oštrine, boja i 3d-a ?

 11. Koja je razlika između F6800 i F6500 ?
  Darco može li ikako kalibracija slike za F6500 jer se ne mogu nikako snaći.Do sada sam imao isključivo LG-jeve modele pa mi je slika na ovoj skroz drugačija tj.lošija.

  1. Pozdrav Neno,

   Razlike bi trebale biti male, barem kada je prikaz boja u pitanju. Po čemu Vam je slika lošija u odnosu na LG?

 12. Nekako je više slika razmazana tj mutnija i svijetlija ili je to stvar prilagodbe.Kako bi po vama trebalo podesiti sliku za SD da bude normalna?

  1. Pozdrav,
   zasto se nezadovoljni Samsungom F-6500, ja se mislim izmedju tog modela i LG47la690, da li ste resili te probleme sa vasim TV-om i koji je vas predlog.

   Unapred Hvala

 13. Postovani,
  Postoji li na ovom modelu ili F6500 neki mod za klince, npr. Neki dualplay za igrice ili nesto kao kod lg660 ili 690.
  Moze li se kod ovog modela do dualplaya doci sa posebnim naocalama i da li su iste kod nas dostupne?
  Koje naocale dodatno da kupimo ako ih planiramo koristiti preko dioptrijskih?

  Lp

  Mario

  1. Dual Play je trenutno dostupan samo za polarizacijske 3D modele, dok se za aktivne on službeno nalazi jedino kod Samsungovog OLED TV-a. P=ostoje upute na YouTubeu kako napraviti dual play aktivne naočale, trenutno vidim to kao jedino rješenje: http://www.youtube.com/watch?v=hLf0DTl6o-I

   Originalne aktivne naočale bi se trebale moći postaviti preko dioptrijskih. Opet, nije onako praktično kao clip-on polarizacijske varijante koje ima LG, no trebalo bi funkcionirati.

 14. Darco,postavio sam pitanje vezano uz problem sa F6500 na forumu,pa ću probati i ovdje.Snimio sam filmove mkv 1080p sa video kodekom H264.Jučer sam počeo sa gledanjem prvog filma da bi me nakon pola sata gledanja prekinula poruka na ekranu-“taj format spremnika nije podržan”. i naravno zaustavila film.Danas kada sam se ponadao da ću odgledati film do kraja ,nakon dva sata gledanja filma opet ista poruka i naravno prekid filma.Do čega bi moglo biti?

  1. Pozdrav,

   Nešto očito ne funkcionira pravilno i zato se ta greška pojavi. Događa li se to samo na tom jednom videu ili na više njih? Ako na jednom, onda može biti do codeca, a ako je na više njih, probajte ih snimiti na neki drugi USB disk/memoriju (po mogućnosti svježe formatiranu).

   1. To se je za sada desilo na dva filma (1080p).Testirao sam dana dva filma (720p)i odradili su bez greške iako svi ovi filmovi kada pogledam na info filma imaju isti video kodek H264.
    Koristim vanjski HDD od 500GB (Verbatim) koji je formatiran i kupljen prije mjesec dana.

     1. Definitivno ne idu filmovi 1080p,probao sam još jedan ali nakon desetak minuta ga izbaci.Isti video kodek kao svi ostali.Zanima me do čega bi to moglo biti i da li je netko drugi na ovom ili sličnom Samsungu isprobavao ovakve filmove?Ne znam zašto onda u Samsungu ne napomenu da ne podržavaju ovaj format.

      1. Isti codec, isti disk, razlicita velicina filea, da se nije prepunila memorija Tv-a ? Prijatelji mi kazu da im ES6500 prekida filmove vece od 1 gb…

      2. Evo probat ću reagirati još jednom,pa ću možda imati više sreće ovaj put vezano uz famozni i hvaljeni media player Samsunga F6500.Kada sam pomislio da je problem vezan samo uz filmove 1080p doživio sam još jedno razočarenje.Isti problem i sa filmom 720p.Znači film se odjednom ugasi i pojavi se poruka “format spremnika nije podržan”.E sada kakvog spremnika pitam se ja??????Poneki film 720p sam čak uspio pogledati bez prekida ali pitam se kakvog smisla ima gledati film i razmišljati da li će se film zaustaviti ili ne.U recenziji Samsunga nije naveden nikakav problem vezan uz player ako je uopće isprobavan ovakav način prikaza filma putem USB-a.Tv mi je najviše namjenjen za gledanje filmova putem media playera pa ako ne radi kako treba uzalud mi tv.Molio bi za pomoć i odgovor kompetentnu osobu (Darco)da se nekako odgovori vezano uz ovaj slučaj jer ja a siguran sam da tako i ostali postavljamo ovdje pitanja uz nadu da će neka stručna osoba pokušati odgovoriti jer ako ne mislim da ovo nema smisla da postavimo pitanje a nitko ne reagira.Naravno ako netko ima ili čak nema problema sa gledanjem filmova neka javi dojmove..Srdačan pozdrav i sve najbolje u novoj!!

      3. Pozdrav Neno,

       Moram priznati da nisam naišao na ovaj problem, no obratiti ću pažnju tijekom budućih testiranja. Ono što sada mogu reći jest da TV očito ostaje bez memorije i da pod porukom da “format spremnika nije podržan” vjerojatno nema više prostora gdje da dekodira podatke i stane s reprodukcijom. Pretpostavljam da niste popunili njegovu internu memoriju s aplikacijama već da se radi o softverskom problemu i lošem data managementu ugrađenom u TV. Budem pitao u Samsungu imaju li kakav savjet kako da se to riješi pa javim odgovor.

 15. Neno,
  zasto se nezadovoljni Samsungom F-6500, ja se mislim izmedju tog modela i LG47la690, da li ste resili te probleme sa vasim TV-om i koji je vas predlog.

  Unapred Hvala

 16. Borkes,u prijašnjem komentaru naveo sam probleme koji se dešavaju ne znam zašto(nitko ne nudi odgovore,očito nije zanimljivo pitanje).Ako mislite koristititi media player i karticu sa CI+ očito je da nešto ne štima.Ili možda nije do tv -a.Možda je do kartice(t-com)jer se u t com-u još nisu izjasnili da vidimo da li je do modula ili kartice,ili do formata filma vezano uz problem reprodukcije filmova.
  Sveukupni dojam je da je barem meni bilo nekako jednostavnije podesiti sliku na LG-ju i da je bila bolja,ali naravno to je opet od osobe do osobe.

 17. Enkiidu,probao sam obrisati u povjesti sve šta sam gledao ako je to to.Ne nznam ako to spada pod memoriju tv-a.Probao isti film opet i nakon desetak minuta isključenje.Jedan film sam čak skoro pogledao do kraja ,nekih pola sata prije kraja isključenje-Super!!!!!!!!!!!!!!!Znači zabranjeno gledanje filmova 1080p.Barem za sada uspješno sam odgledao filmove koji su 720p(4-5 GB),ako i oni budu počeli zezati onda stvarno…Ima li još “sretnika” kao šta sam ja?????

 18. Poštovani
  imam tv Samsung UE46F6800.Na UK samsung srtanicama sam našao novi firmware T-MST12DEUC-1116.0.Kada sam ga probao instalirati putem USB,
  javlja mi poruku da nema novog firmwera.Moja je inačica firmware 1109.Na stranicama Samsung hr nema uopće mog modela tv.Sad neznam u čemu je problem.
  Da li je izašao novi firmware ili ne.
  Zahvaljujem
  LP
  Tolja

 19. Molim da mi kažete koji mi proizvod najviše odgovara za korištenje video poziva na skype preko ovog tv kojeg sam nedavno kupio. unaprijed hvala

 20. Da li ovaj model Samsung UE46F6500 Smart TV moze da koristi skyp bez kamere? Ja cujem druge ali mene ne cuju, da li ima neko podesavanje ili moram kupiti kameru. Tj. da li TV ima integrisan mikrofon jer ja nisam mogao podesiti opciju na skyp?

 21. Imam Samsung UE46F6800 i uzeo sam digitalno-analogni audio converter i spojio preko SPDIF i optičkog kabela na analogni audio reciver da mogu slušati 5.1 ali mi to ne radi.Ne mogu dobiti zvuk na vanjske zvučnike.Jeli netko to probao?Može li neki savjet.
  Hvala

 22. postovani darko,vidim da ste kod kuce sto se tice tv I ostale elktronike.molim za informaciju-savjet,kupio sam smart au40f6800am prije mjesec dana za bozic mi je unuk plasticnom igrackom ostetio povrsinu ekrana koja se sada manifestuje sa nekoliko tockica koje su vidljive samo na tamnoj pozadini slike I bjele su boje.pitanje moze li se to na neki nacin preko servisa sanirati,normalno jos je u garanciji ali moja greska,i ako ne moze ima li kakve opasnosti I utjecaja na dugovjecnost tv-a ili kakve druge posljedice po kvalitet slike.

  1. Slično se dogodilo mom prijatelju, samo što je on s elisom malog helikoptera ostavio fini trag na plazma televizoru. Ogrebotina nije preduboka, no on ju vidi i s pet metara ako je ujednačena boja slike. Što se kvalitete slike tiče, kaže da se ništa nije dogodilo i da jednostavno vidi fizičko oštećenje na staklu i to je to.

   Kod gotovo svih LCD-a (osim pojedinih koji koriste pojačano Gorilla Glass staklo) ispred panela je poseban plastični sloj koji ga štiti od vanjskih utjecaja, a hoće li u Vašem slučaju vremenom na mjestu oštećenja doći do problema u prikazu, to ovisi koliko je oštećenje duboko. Iz toga što ste napisali čini mi se da se samo radi o plitkom oštećenju koje nije došlo do panela tako da vjerujem da nemate razloga za brigu. Nisam siguran kako najbolje sanirati oštećenje, no siguran sam da korištenje pasti za poliranje (npr. za farove automobila) nije preporučljivo koristiti.

   1. Darko,zahvaljujem Vam na vasem odgovoru koji cjenim kao strucnim jer vidim da se bavite problemima I objasnjenjima za nas koji nismo bas doma sa novim tehnologijama.Vi ste osoba koja je uticala na moju odluku o kupnji Samsung smart tv nakon detaljne recenzije koju ste napravili.Da ja isto mislim da je ostecen samo taj zastitni sloj koji prekriva ekran,trenutno se manifestira kao vertikalno 4 male bijele tockice I mozda par tockica u horizontali,sve je vidljivo samo na tamnoj pozadini.Zahvaljujem na savjetu I ostajem Vas redovan citatelj,ako dodjete do nekih saznanja o problemu rado bih procitao.Unaprijed hvala I zelja za Vas uspjesan rad.

 23. Lijepi pozdrav, jel mozete staviti postavke slike za Samsung 46F6500 model? Od toliko postavka po netu sam se poceo gubiti a htio bih izvući maksimalo iz TV-a a golim okom je to nemoguće…Sad trenutno koristim postavke slike za model F6800 al neznam ako je to u redu…Puno Vam hvala :D

 24. Pozdrav Darko, ako može mala pomoć imam veliku dilemu između LG LA 740S i Samsung F6510 oba 55 inča, znam da su ti slična pitanja postavljena puno puta, bit ću zahvalan na na kratkom odgovoru, unaprijed zahvaljujem.

 25. Pozdrav Darko.. Na samsungu 40f6800 koji je star svega mesec dana pojavio se zaglavljeni piksel (svetli zeleno i vidi se na crnoj podlozi)…Da li postoji resenje za ovo stanje i dali postoji mogucnost da pixel ponovo radi …Veliki pozdrav !!

  1. sada sam primetio i jedan crveni ….kada se gleda program to se ne primecuje …vidi se samo kada je pozadina potpuno crna i pridje se jako blizu….vase misljenje , da li ce sepojavljivati jos zaglavljenih pixela ili je ovo stanje koje je nastalo u procesu proizvodnje panela…..pozdrav !!!

 26. Po pitanju kvalitete slike i prvenstveno kontrasta netko ovdje reče da tuče gt30,pa bih volio da Darcko koji je by the way testirao vijerojatno oba može to potvrditi ili opovrgnuti.
  Samsung je noviji model i ima bolju i napredniju smart tv platformu,ali sve ostalo(kvaliteta slike kako u 2d,još više u 3d),su po mome ili velika većina je neupitno na strani jedne premium plasme poput modela gt30.Drugim riječima teško da po pitanju kvalitete prikaza može konkurirati gt i vt i st plasmi.

 27. LP svima
  Kupujem novi TV, nisam prezahtjevan korisnik.
  Zapeo za Samsung UE40F6400, trenutna cijena je 3600kn i to je odlična cijena, već kad kupujem, isplati li se platit 650kn više i uzeti UE40F6500?
  Ima li kakva bitnija razlika između ova 2 TV-a. Udaljenost s koje se gleda TV je 4m
  Hvala

 28. Hvala na brzom odgovoru. Nazvao sam u trgovinu i konkretno dobio neke informacije.
  Prednost 6500 je u tome kaj ima 400Hz ( ljudskom oku neprimjetno )
  i u tome kaj ima SATELITSKI PRIJAMNIK.
  Meni odmah miriši velika ušteda dugoročno…:)
  Kakav je izbor sat.programa, znači HBO, Discovery i slično, ima li prijevoda kao na MAXTV ili na VIP-Tv
  Pretplata VIPTV mi ističe za godinu dana pa razmišljam uzet 800kn skuplji TV sada pa otkazat pretplatu kasnije, al zanima me izbor programa….

 29. Imam baš taj samsung 6500 i gledam sve te programe HBO, Discovery… sve sa prijevodom i naravno free. Ja ne kužim budale koje plačaju za te programe kad ih na samsungu 6500 mogu gledati besplatno.
  Eto, ako te još šta zanima samo pitaj

 30. Također imam F6500 koristim lokalnu kabelsku televiziju i Max-TV, ako bi zelio navedene programe i jos puno njih trebam samo satelitski tanjur?

 31. Normalno da smo izvisili na ove free programe,onako na prvu,svaka čast Alene iako je prvi april već prošao!!!!!!!!!

 32. Pozdrav Darku i svim forumašima! Naime mislim kupiti ovaj tv ali još nisam siguran da li je to pravi izbor. Naime u tehnomarketu je na akcijskoj cijeni (5000 kn). Ono što me zanima je kako ga kalibrirati jer čitajući po forumu zaključio sam da tvornički i nije tako slika dobra. Što se tiče skype vidim da se ne može koristit bez kamere pa ako možete preporučit neku kameru a da nije previše skupa. 3D nije toliko bitan ali već kad je tu pogledat će se koji film. Ukupno gledajući da li je ovo dobar izbor ili ima nešto bolje do te cijene? Hvala!

 33. Skoro sam kupio Samsumg 40F6500, stanujem u kuči i wireless ruter se nalazi dva sprata iznad. Može li mi neko odgovoriti koliko ta udaljenost utiče na kvalitet snimka na youtube-u jer snimci u HD rezoluciji su totalno loši . Hvala

 34. Možete li mi reći koji je bolji izbor Sony 42w651 ili Samsung UE40F6500, sviđa mi se samsung smart i to što ima dosta priključaka, a koliko sam vidio po raznim stranicama sony ima puno bolju sliku i ne kvari se koliko samsung

  1. Po pitanju kvarova nemam pouzdanu informaciju da se Sony manje kvari od Samsunga, no znam da ih se daleko manje prodaje pa bi bilo i čudno da ih više dolazi na servis. Sony je solidan TV i ima dobro procesiranje signala, no F6500 nije ništa slabiji, posebno kada se na ekranu nađe kvalitetan SD ili HD materijal. Također, uvijek nas možete kontaktirati vezano za kalibraciju jer uz nju ćete sigurno dobiti bolju sliku od one tvorničke i one koju nudi nekalibrirani Sony W651.

   1. Hvala na brzom odgovoru, najvjerojatnije ću ići sa Samsungom, pa ako ne budem zadovoljan sa slikom (u što čisto sumnjam, jer prelazim sa CRTa) potražit ću pomoć oko kalibracije.

 35. Pozdrav Darko, imam par pitanja vezano uz samsung ue40h6400 led tv ( znam da nema još recenzije, ali valjda vrijedi odgovor i za već recenzirane samsung led tv) koji sam kupio prije par dana.

  Ako netko drugi vidi prije i zna neka slobodno odgovori.

  1. Da li tv treba drzat određen broj sati po tvorničkim postavkama kao što je bio slučaj sa panasonic plazmom koju sam kupio prije 4 godine i koja je trebala 200 do 300 sati za uhodavanje panela?

  2. Kako pretraživati aplikacije pri ulasku na smart hub ( nudi mi kategorije, najpopularnije ali ne mogu nać pretraživač)?

  3. Prilikom stream-a filmova sa pc-a na samsung tv, tv pušta video ali neće da prikaže titlove( znam da trebaju i film i titl imati isti naziv). Je li tko zna zašto?

  Hvala!
  Jakov

  1. Pozdrav,

   Evo odgovora na pitanja:

   1. Ne, LCD-e možete od prvog dana držati u kojem god predlošku željeli (uključujući i “poput baklje” dinamičan/vivid predložak) i ništa se televizoru neće loše dogoditi. Osobno bih ipak prvi period od tjedan-dva držao TV na nekim umjerenim postavkama svjetline dok se ekran ne uhoda, baš kao što je preporučljivo ne pojačavati “na najjače” zvučnike, pojačala itd. odmah nakon vađenja iz ambalaže…

   2. Ako mislite na dodavanje novih aplikacija u sučelje, nakon otvaranja Smart Hub naslovice odaberite Samsung Apps ikonu i tamo ćete pronaći popis svih aplikacija raspoređenih u kategorije. Odaberite koju želite i ako već nije instalirana pritisnite na Download i ona će se preuzeti i njena ikona pojaviti na naslovnici.

   3. Da, titlovi u zasebnim datotekama obično ne funkcioniraju pa je potrebno u video datoteku ih ili zalijepiti ili integrirati u MKV spremnik. Ja preporučuje drugu opciju jer je vrlo jednostavna i brza i odrađuje se s besplatnim MKVmerge programom (sada dio MKVToolNix paketa): http://www.bunkus.org/videotools/mkvtoolnix/downloads.html

 36. Pozdrav, imam samsung 46f6670 i problem kod web tražilice. Naime brzina interneta mi je oko 3mb ali je pretraživanje stranica dosta usporeno, a posebno kada otvaram stranice časopisa npr. večernji. Da li je problem u brzini interneta ili u dual core procesoru. Hvala

  1. Pozdrav,
   Radi se o sporosti ugradjenog web browsera. Hoce li optimizacija biti bolja nakon nove softverske nadogradnje, to ne znam.

 37. Pozdrav, imam samsung UE40F6800. Imam problem u tome sto ne mogu pokrenuti SmartHub. Pokrenem ono prvo pokretanje nekvih 8 koraka. Prvo se trebam Konektovati na vezu ( probao sam i preko Wi-Fi i kablovski) to zavrsim i pise ,,veza uspostavljena,, al drugi korak tv treba da se poveze al ne uspjeva vec pisi ,, Nije moguce povezivanje sa serverom, obratite se Samsung Servisu centru,,??

  1. Bok. Ja posjedujem F6500. Nakon posljednjeg updejtanja na firmware 2112.4 koji sam skinuo sa službenih stranica Samsunga, i hard reseta učinjenog preko servis menija, dobio sam jednu odlično podešenu sliku u standardnim postavkama. Skaliranje SD kanala je puno bolje nego prije. Slika je puno bolja, oštrija, boje su toplije. Jako sam zadovoljan sa slikom. Jedini nedostatak ovog firmwarea je kašnjenje gašenja tv-a. Treba oko 5 sekundi da se ugasi. Ali i to je lakše probaviti kada je slika bolja.

 38. Molim za pomoc, imam televizor samsung 40f6500 i jako sam zadovoljan ali u zadnje vrijeme se pricao o tome da se nece moci gledati tv program kad puste signal za DVB-T2 . Mada ja sada na svojem televizoru gledam Slovenske hd programe . prema specifikaciji moj tv ima samo dvb-t tuner

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Back to top button
Close

Adblock Detected

Molimo podržite naš rad tako da onemogućite blokiranje oglasa na ovoj stranici - hvala! Please support our work by disabling Adblock in your browser - thank you!