Audio-video uređajiVijesti

Pioneer Kuro LCD-i – prve slike

Kako smo nedavno najavili, Pioneer Kuro linija panela se širi i u LCD segment, a kako je ova serija postigla osobit status kada je u pitanju reprodukcija crne boje na plazma panelima, LCD varijatnu očekuju mnogi. Premda je Pioneer objavio kako će prekinuti produkciju svojih plazma panela, čini se da je to ipak bila ipak malo preisključiva vijest s obzirom da će Kuro plazmi biti i dalje, samo što će se proizvođač više orijentirati na modele manje dijagonale. Valjda je nekome došlo u glavu da 60-inčni paneli baš i nisu tražena roba, prvo zbog iznimnih dimenzija koje rijetko tko si može uopće postaviti u sobu, a tu je i visoka cijena koja je još veća kod ovako velikih dijagomala. CNET je imaš čast posjetiti sjedište Pioneer-a u Ujedinjenom Kraljevstvu kako bi vidio prve LCD Kuro modele na djelu.

Svi Kuro LCD-i će biti 100 hercni, pune HD rezolucije, dok je za panele odgovoran Sharp. Ipak paneli će se razlikovati od onih koje Sharp ugrađuje u svoju Aquos seriju HDTV-a s obzirom da Pioneer proizvodi elektroniku koja će pogoniti ekrane, a razvijena je i tehnologija koji poboljšava crnu boju.

Ostale specifikacije trenutno nisu poznate, na novinari s CNET-a su imali prilike pogledati Sky HD i Blu-ray testni materijal, te su ostali vrlo impresionirani oštrinom slike i crnom bojom na nekoliko pred produkcijskih modela.

Na ovom linku možete pogledati galeriju slika izloženih 32 i 37 inčnih modela.

Adsense

Darko Hlušička

Osnivač i glavni urednik HD Televizije. Licencirani ISF kalibrator (Level II). Veliki ljubitelj tehnologije koja ga danas očarava jednako kao i kad je po prvi put pokrenuo .exe datoteku u DOS-u u 90-im godinama prošlog stoljeća. Uživa slušajući filmsku glazbu.

Povezani tekstovi

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Također pogledajte
Close
Back to top button
Close

Adblock Detected

Molimo podržite naš rad tako da onemogućite blokiranje oglasa na ovoj stranici - hvala! Please support our work by disabling Adblock in your browser - thank you!