MAXtv HD

MAXtv – ukratko o zvuku

Dolaskom HD signala putem MAXtv usluge u naše domove postavlja se pitanje kvalitete kako slike (o kojoj smo već pisali) tako i zvuka o kojem ćemo malo više u slijedećim redcima. Dakle, najprije da ponovimo, za korištenje HD usluge potrebno je imati STB Scientific Atlanta tako da se sljedeće odnosi isključivo na taj uređaj.

Načini spajanja zvuka:

  • Stereo
  • Optički

Za praćenje klasičnih programa izbor načina spajanja nije toliko presudan pošto su svi kodirani u stereo modu pa će kvaliteta zvuka ovisiti prvenstveno o procesorima Vašeg A/V pojačala ili kućnog kina!Većina A/V recievera danas daje vrlo dobar surround zvuk iz stereo signala kakav se emitira na MaxTV-u.

Preporuka je uvijek, naravno, koristiti digitalni (optički) način spajanja radi maksimalne kvalitete zvuka!

Način spajanja (zvuka) za gledanje filmova iz videoteke ZAHTIJEVA upotrebu digitalnog konektora.

Kako su filmovi u videoteci kodirani u Dolby Digital formatu koji je predviđen za 5.1 zvučničke sustave (svaki je kanal zasebno snimljen) preporuča se spajanje na upravo takav sustav kako bi mogli doživjeti kino ugođaj u Vašem domu! Dolby Digital se za razliku od DTS-a može reproducirati na stereo sustavima kao i preko zvučnika integriranih u TV prijemnik. Za sada nije poznato da li će i DTS format biti moguće distribuirati putem HD tehnologije.

Uz obećanje iz T-Com-a da će se ponuda HD filmova u budućnosti proširivati isplati se, kao i inače, uložiti koji novčić više na kupovinu odgovarajućeg interkonekcijskog kabela.

Zvuk filmova posuđenih u videoteci nimalo ne zaostaje za zvukom na DVD filmovima posuđenim u videoteci! Kao što je već navedeno svaki je kanal snimljen zasebno i u full range opsegu distribuiran do Vašeg sustava kućnog kina!Da bi uživali u surround zvuku u postavkama sustava potrebno je omogućiti AC-3 S/PDIF izlazni signal.

Koje je kvalitete slika i zvuk kada se snima na HDD linijske snimače gore navedeni sadržaj pročitajte u nekom od sljedećih članaka.

Adsense

Povezani tekstovi

2 komentara

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Također pogledajte
Close
Back to top button
Close

Adblock Detected

Molimo podržite naš rad tako da onemogućite blokiranje oglasa na ovoj stranici - hvala! Please support our work by disabling Adblock in your browser - thank you!