FilmoviVijesti

Reciklus – prvi hrvatski film na Blu-ray mediju

Premda ova vijest već broji nekoliko dana otkako je objavljena na drugim stranicama, ipak ćemo ju prenijeti kako ne bi ispalo za ignoriramo prve korake naše filmske industrije u svijet HD-a. Wow, pa mi dobivamo prvi film na Blu-ray-u, nije li to zbilja ukorak s tehnologijom? Doduše film će biti dostupan svekolikoj javnosti tek oko Božića ove godine, no opet, svaka čast na ovom smjelom i velikom koraku! Službeno izvješće pročitajte u nastavku…

Zagreb, 2. lipnja 20006. – Samo nekoliko dana nakon svečane premijere kratkog igranog filma filma Reciklus kojoj je prisustvovalo više od četiristotinjak gostiju, Braća Gabelić&Birač najavili su distribuciju Reciklusa na Blue-ray mediju. Reciklus će tako postati prvi hrvatski film koji će se distribuirati na tom luksuznom mediju, a sve kako bi se gledateljima prenio vrhunski audio-vizualni doživljaj filma.

Tim su povodom Gabelić i Birač, režiser i producent filma izjavili: „Budući da smo veliku količinu energije uložili u kvalitetu fotografije odlučili smo film izdati na mediju koji može sačuvati originalan dizajn i atmosferu filma. Najavljujemo i nekoliko verzija filma: originalni rez koji traje nešto duže od finala i sadrži brojne, dosad neviđene scene i jednominutnu verziju Reciklusa koja priču o prvog radnom danu pogrebnika priča iz drugog ugla. Skraćena, jednominutna verzija filma posvećena je i OneMinute festivalu u Požegi na kojemu smo već nagrađeni prvom festivalskom nagradom za film Kad policija trenira 2004. godine.”

Autori filma posebno se žele zahvaliti glumcima Sretenu Mokroviću, Miji Jurišići, Vilimu Matuli, Mariji Kohn, Drašku Zidaru, Tomislavu Krstanoviću, Teni Jeić-Gajski i Petri Težak bez čije pomoći i vrhunske glume snimanje Reciklusa ne bi bilo moguće.

Prvi hrvatski Blue-ray će se moći nabaviti u luksuznom pakiranju tek oko Božića kada će Reciklus završiti svoj prvi festivalski krug, a do tada će krasiti police vrlo uskog kruga kolekcionara i prijatelja filma.

Vijest otkrivena na stranici Gadgeterija.

Adsense

Darko Hlušička

Osnivač i glavni urednik HD Televizije. Licencirani ISF kalibrator (Level II). Veliki ljubitelj tehnologije koja ga danas očarava jednako kao i kad je po prvi put pokrenuo .exe datoteku u DOS-u u 90-im godinama prošlog stoljeća. Uživa slušajući filmsku glazbu.

Povezani tekstovi

Jedan komentar

  1. Ako prodaju 10 komada ne računajuai kupovinu prijatelja i rodbine moai ae pričati o odličnoj prodaji ..

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Također pogledajte
Close
Back to top button
Close

Adblock Detected

Molimo podržite naš rad tako da onemogućite blokiranje oglasa na ovoj stranici - hvala! Please support our work by disabling Adblock in your browser - thank you!