Vijesti

Sony Soutina – stakleno-kožnata fontana zvuka

Soutina – proizvod čije ime dolazi od spoja riječi “sound” i “fountain” novi je Sony-jev zvučnik nesvakidašnjeg dizajna i načina na koji kreira zvuk. Naime, radi se o cilindru visine 1.85 m i promjera 32,5 cm koji u sebi sadrži trosistemski sustav zvučnika, a zbog njihovog usmjerenja prema stropu sobe Sony tvrdi da će zvuk biti u svakom dijelu sobe jednak, bilo da stojite ili sjedite. Dizajnom je Sountina pravi dijamant – stakleni cilindar čija je baza obućena u crnu kožu, a fontana je opremljena i sustavom osvjetljenja koje je prema slikama stvarno impresivno. Cijena nažalost nije poznata, kao ni datum dolaska na tržište.

•   Zvučnika kakvog još niste vidjeli – niti čuli
•   Revolucionaran cilindričan stupni zvučnik stvara kristalno čist zvuk u svim dijelovima prostorije
•   Vertical Drive Technology osigurava konstantan zvuk bez obzira gdje sjedite – ili stojite!
•   Profinjeni dizajn u staklu i koži s osvjetljenjem, uljepšava vaš interijer
•   Postaje središte interesa u svakoj prostoriji

Još nikad niste vidjeli zvučnik poput Sonyjevog novog NSA-PF1 – Sountina. Niti ste ikada čuli tako nešto: ovaj samostojeći, elegantan stupni zvučnik, u kombinaciji stakla, kože i rasvjete koja oplemenjuje prostor, reproducira glazbu 360º uokolo, stvarajući zvučno i vizualno središte svake prostorije.

Zašto Sountina? Sonyjevi dizajneri objasnili su naziv kao spoj riječi ‘sound’ i ‘fountain’ (zvuk i fontana). Kao što se ljudi okupljaju oko fontane, Sountina proizvodi nevjerojatnu glazbu svima oko sebe, bez obzira sjede li u svojoj omiljenoj prostoriji ili stoje uz suvremeno oblikovani bar.

Jedinstvena tehnologija zvučnika spaja stil i elegantan dizajn, kojim osigurava da Sountina proizvodi jednak zvuk bez obzira sjedite li ili stojite, nalazite li se u blizini ovog stupa visine 1,85 m ili na nekoj udaljenosti. Sony ga naziva Circle Sound Stage, a postao je stvarnost zahvaljujući novoj Vertical Drive tehnologiji.

Vertical Drive tehnologija – izvrstan zvuk iz staklene cijevi

Glavni zvučnik Sountina sustava je duga, tanka organska staklena cijev, pokretan s nekoliko zvučnika za stvaranje zvuka koji se distribuira uzduž cijevi i uokolo zvučnika u krug od 360º. Ova tehnologija također uzrokuje mnogo manje gubitaka zvuka zbog udaljenosti: povećanjem udaljenosti od Sountina zvučnika, gubitak je dvostruko manji nego kod običnih zvučnika. Vertical Drive tehnologija podržana je klasičnim zvučnicima srednjeg raspona i niskotoncem, s ugrađenim potpuno aktivnim pojačalom, koje omogućuje izravno spajanje na Blu-ray Disc™, DVD, Super Audio CD ili CD uređaje, kao i prijenosne uređaje. Spajanje je moguće pomoću digitalnih električnih/koaksijalnih i optičkih ulaza te analognih stereo priključnica.

Sony Sountina – glazba nikad nije izgledala i zvučala tako elegantno.

Sountina na prvi pogled

•   360º zvuka iz tankog, elegantnog stupa od kože i stakla, visine 1,85 m, promjera samo 32,5 cm

•   Ugrađeno osvjetljenje kreira središte pažnje u svakoj prostoriji
•   Ravnomjerna distribucija zvuka u okomitoj i vodoravnoj ravnini, uz manji gubitak zvuka s udaljenošću
•   Aktivni trosistemski organski stakleni visokotonac, 7 cm zvučnik srednjeg raspona i 13 cm niskotonac
•   Jedan zvučnik punog raspona – frekvencijski odziv 50 Hz-20 kHz
•   Analogni stereo ulazi i optički/koaksijalni digitalni ulaz, prihvaća linearni PCM do 96 kHz/24 bita
•   Isporučen daljinski upravljač

Adsense

Darko Hlušička

Osnivač i glavni urednik HD Televizije. Licencirani ISF kalibrator (Level II). Veliki ljubitelj tehnologije koja ga danas očarava jednako kao i kad je po prvi put pokrenuo .exe datoteku u DOS-u u 90-im godinama prošlog stoljeća. Uživa slušajući filmsku glazbu.

Povezani tekstovi

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Back to top button
Close

Adblock Detected

Molimo podržite naš rad tako da onemogućite blokiranje oglasa na ovoj stranici - hvala! Please support our work by disabling Adblock in your browser - thank you!