Audio-video uređajiVijesti

LG predstavio LCD Scarlet – modnu ikonu za Fashion Week Zagreb

Od 5. do 11. svibnja 2008. Zagreb će već tradicionalno u Balonu Boćarskog doma ugostiti mnogobrojne domaće i strane dizajnere koji će predstaviti svoje kolekcije za nadolazeću sezonu jesen/zimu 2008. /2009. Tvrtka LG je iskoristila ovaj događaj kako bi predstavila specijalno dizajniran LCD HDTV televizor kod kojeg je dizajn na prvome mjestu, premda niti specifikacije ne zaostaju…

Model je dobio ime po seriji Scarlet koja će se uskoro početi emitirati na našoj televiziji.

Kako je citirano na portalu racunalo.com, „zahvaljujući svojoj pozadini crvene boje, LG Scarlet je savršen izbor za sve koji vole dozu dramatičnosti, ali na suptilan način. Stvorena je kako bi redefinirala iskustvo gledanja televizije, i to ne samo zapanjujućim izgledom i stilom, nego i svojim naprednim značajkama. LG Scarlet će biti predmet zavisti, jer njena je funkcija više od prikazivanja sadržaja – ona privlači osjetila“, istaknuo je Mario Medved, direktor predstavništva LG Electronicsa u Hrvatskoj.

Televizor dakle ima stražnju plastiku crvene boje, velka stvar rekli bi mnogi, pa tako i autor ovih redaka koji je svoj LCD TV strpao u otvor u vitrini i stražnju stranu vidi samo kada kupi neki novi uređaj da ga priključi – dakle, jako rijetko. No za one koji pate na detalje i žele pozadinu u drugoj boji ovo je interesantan izvbor. Što još? Statusne LE diode kojima je zaslon okružen na elegantan način korisniku daju do znanja kakav je status uređaja, paljenje i gašenje prati “čaroban zvuk”,… Što se tehnikalija tiče, radi se o punom HD zaslonu (1920 x 1080) koji koristi TruMotion 100 Hz procesiranje slike kako bi se izbjegla zamućenja, a ugrađeni senzor s prednje strane automatski podešava parametre slike uvjetima u ambijentu.

Pohvalno je što televizor posjeduje dva načina uređenja postavki – AV Mode koji ga prilagođava za gledanje brzih sadržaja tipa filmovi, sport i igre, a entuzijasti i oni koji žele više mogu sve opcije podesiti putem naprednog, Expert moda.

Niti audio segment nije pao u drugi plan pa tako se u kućištu nalazi ugrađen tzv. “nevidljivi zvučnik” koji je ugodio cijenjeni audio stručnjak Mark Levinson, a koji pruža svjež, ujednačen zvuk…

Sve u svemu, malo osvježenje u svijetu crnih i srebrnih nijansi, a za ljubitelje Ive Jerković, koja je između ostalog prisustvovala prezentaciji možete pogledati na stranici racunalo.com.


Bez brige, Iva nije Mario Medved, što bi se moglo zaključiti iz ovog kuta :)

>> LG Scarlet službena stranica

Adsense

Darko Hlušička

Osnivač i glavni urednik HD Televizije. Licencirani ISF kalibrator (Level II). Veliki ljubitelj tehnologije koja ga danas očarava jednako kao i kad je po prvi put pokrenuo .exe datoteku u DOS-u u 90-im godinama prošlog stoljeća. Uživa slušajući filmsku glazbu.

Povezani tekstovi

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Back to top button
Close

Adblock Detected

Molimo podržite naš rad tako da onemogućite blokiranje oglasa na ovoj stranici - hvala! Please support our work by disabling Adblock in your browser - thank you!