IgreProgrami i igreVijesti

GTA IV prodan u 6 milijuna primjeraka u prvom tjednu!

gta4

Vijesti koja možda na prvi pogled nema toliko veze s HDTV-om, no kada se spomene novi nastavak GTA franšize i PlayStation 3/X-Box 360 mislim da je sve jasno – igranje u HD-u nikada nije bilo bliže realnosti…

…premda na PlayStation 3 konzoli vertikalno nalazimo svega 640 točaka. 640 točaka?! Pa nije li to ispod 720p HD standarda??? Upravo tako…

Naime, igra bi tobože trebala biti u 720p razlučivosti i na X-Box-u 360 je upravo u njoj, no na PlayStation-u 3, prema informacijama koje kolaju po forumima kojima lutaju “gameri koji broje piksele na ekranu” rezolucija nešto manja. Koji je razlog i hoće li se to uskoro popraviti kakvom zakrpom još nije poznato, no bez obzira na razlučivost igra izgleda fantastično i pravi ju je užitak igrati.

Bez obzira što je samo 640p, igra je uspjela autorima donijeti golemi profit već u prvom tjednu i dosegnuti čelnu poziciju na ljestvici najprodavanijih igara za X-Box 360 (ovu poziciju je uspješno držao Halo 3).

The Game!

Bilo kako bilo, nadamo se što bržem dolasku igre na PC, gdje će zasjati u rezoluciji koju mi želimo…

Izvor: EngadgetHD

Izvor #2: PS3Fanboy

Adsense

Darko Hlušička

Osnivač i glavni urednik HD Televizije. Licencirani ISF kalibrator (Level II). Veliki ljubitelj tehnologije koja ga danas očarava jednako kao i kad je po prvi put pokrenuo .exe datoteku u DOS-u u 90-im godinama prošlog stoljeća. Uživa slušajući filmsku glazbu.

Povezani tekstovi

2 komentara

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Back to top button
Close

Adblock Detected

Molimo podržite naš rad tako da onemogućite blokiranje oglasa na ovoj stranici - hvala! Please support our work by disabling Adblock in your browser - thank you!