Vijesti

Panasonic, Philips, i Denon Blu-ray reproduktori dobivaju DivX certifikat

DivX logoPriznali mi to javno ili ne, DivX certifikat je ono što najviše tražimo u specifikacijama linijskih reproduktora prilikom kupnje. Čak i najveći štovatelji DVD i HD kvalitete koji imaju prigovora i na 1080p razlučivost na zaslonu za 10800 eura s vremena na vrijeme vole pogledati kakav film baš zbog filma, a DivX će sigurno prije odlučiti pogledati nego VHS, ako ga uopće više i posjeduju.

Iz brojke od preko 100 milijuna certificiranih DivX uređaja diljem kugle zemaljske jasna je mega popularnost ovog formata. To su uvidjele i “velike face”, brandovi koji drže do sebe i dugo su elegentno izbjegavati podršku za ovaj format, najčešće se izvlačeći na pitanje legalnosti i samu kvalitetu formata. Ovdje su potpuno u pravu, siguran sam da je preko 95% filmova koji se šire naokolo kopija kopije iz tko zna kojeg izvora, a ne kopija originala koju vlasnik eventualno posudi prijatelju.

Kvaliteta – neki će reći grozna, pikselizirana slika slabih boja i detalja, dok će većina biti i više nego zadovoljna solidnim ripom na dva CD-a. Ako se ovome doda i Dolby Digital 5.1 zvuk, DivX postaje itekako gledljiv, naravno ako je ripan kako spada.

Denon 3800bd divx

Sony je dugo vremena ignorirao ovaj format, no nedavno se je i PlayStation 3 pridružio DivX Certified uređajima, otvarajući tako vrata novim starim vrlo popularnim formatima diljem svijeta. Ostali proizvođači se također polako prihvaćaju DivX certifikata, pa tako novi Panasonic DMP-BD30, Philips BDP7200 i Denon-ovi DVD-2500BTC1B, DVD-3800BDC1B, DVD-3800BDSP i DVD-2500BTSP uređaji imaju taj toliko traženi certifikat.

DivX definitivno ostaje u igri, a hoće li ga HD sadržaji uspjeti nadjačati, možemo se samo pitati. Iskreno, nisam baš siguran…

Izvor: EngadgetHD

Adsense

Darko Hlušička

Osnivač i glavni urednik HD Televizije. Licencirani ISF kalibrator (Level II). Veliki ljubitelj tehnologije koja ga danas očarava jednako kao i kad je po prvi put pokrenuo .exe datoteku u DOS-u u 90-im godinama prošlog stoljeća. Uživa slušajući filmsku glazbu.

Povezani tekstovi

3 komentara

  1. Više preferiram x264 s kojim sam več izripao desetak HD dokumentaraca i mogu reči da je monogo bolji nego divx.

  2. Što se tiče sony-a i divX-a, nula bodova. Sony Pictures i BMG produciraju jako puno audio/video sadržaja (novi filmovi, albumi…) i kad kažu da njihov ure?aj podržava DivX onda malim slovima piše da se podržavaju ti, ti i ti DivX formati do te veličine medija. Isto tako novi firware PS3-jke podržava DivX ali samo…. bla bla tipove i formate tog codec-a. Što je po mom mišljenju trik jer se na taj način gotovo ništa ne podržava…

  3. mmmmp, slažem se. Imao sam na testu PS3 i veaina Divx filmova mi nije radila – ono, sve on lijepo prepozna, trajanje, rezoluciju i codec, no javi da taj format nije podržan. XVid tako?er detektira ali ga ne reproducira. Tko hoae gledati DivX-e, neka ne gleda Sony.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Back to top button
Close

Adblock Detected

Molimo podržite naš rad tako da onemogućite blokiranje oglasa na ovoj stranici - hvala! Please support our work by disabling Adblock in your browser - thank you!