Vijesti

Prodaja Plazma TV-a u Velikom Porastu: 3D, Manja Potrošnja

Plasma Display Coalition, organizacija za praćenje Plazma TV tehnologije objavilo je kako je prodaja Plazma HDTV uređaja u velikom porastu u Sjedinjenim Američkim Državama.
Prema dostupnim informacijama, Plasma Display Coalition prikupila je podatke o prodaji iz nekoliko analitičkih kuća i objavila kako je prodaja Plasma HDTV uređaja u prvih pet mjeseci prošla milijun primjeraka. CEA je objavila kako su najprodavaniji uređaji koji koriste 720p rezoluciju (HD Ready), dok je 1080p (Full HD) narasla na 28% tržišta.
Plasma 3D HDTV
Dva ključna razloga za porast prodaje Plazma TV-a: 3D i manja potrošnja
Tamaryn Pratt, analitičarka u Quixel Research grupi komentirala je kako “potrošači nastavljaju profitirati od cjenovne dostupnosti plazma televizora, koja je u porastu – a ne smanjenju – s 12% rastom (prvi kvartal 2011 usporedivo s prvim kvartalom 2010). U isto vrijeme, prodaja LCDTV uređaja porasla je za svega dva posto.
Jim Palumbo, Predsjednik Plasma Display Coalitiona izjavio je kako “lansiranje 3D plazma televizora i novih tehnologije koje su dramatično smanjile potrošnju električne energije privlače kupce više nego LCD tehnologija. Nova generacija Plazma televizora troši svega 69W (Energy Star 5.3 certifikat) za 42″ uređaj, usporedivo s 158W u 2008-oj godini”.
Adsense

Theo Valich

Započeo karijeru kao bug monkey u Microproseu te Electronic Artsu. Novinar s višegodišnjim iskustvom uređivanja vodećih online publikacija poput Bright Side of News*, The Inquirer, TG Daily i Tom's Hardware. Osnivač Bright Side Network Inc., progresivne media grupe. Ovisnik o trčanju i auto utrkama. ;)

Povezani tekstovi

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Back to top button
Close

Adblock Detected

Molimo podržite naš rad tako da onemogućite blokiranje oglasa na ovoj stranici - hvala! Please support our work by disabling Adblock in your browser - thank you!