Home » Vijesti » Audio-video uređaji » Isporuka soundbar audio sustava udvostručena prošle godine, Sjeverna Amerika najveće tržište

Isporuka soundbar audio sustava udvostručena prošle godine, Sjeverna Amerika najveće tržište

soundbar-systems

Isporuke soundbar audio sustava udvostručile su se u 2011. godini, od čega 2/3 odlazi na tržište Sjeverne Amerike, navodi se u izvješću Futuresource konzaltinga. Ukupno je isporučeno 2.5 milijuna soundbarova tokom 2011. godine.


Soundbar sustavi predstavljaju solidnu alternativu 5.1 zvučničkim sustavima za kućna kina, gdje zauzimaju manje prostora uz značajno poboljšanje kvalitete zvuka. Moderni televizori tankog dizajna ne ostavljaju mnogo prostora za ugradnju kvalitetnih zvučnika, a koji su usput i smješteni s pogledom prema podlozi odnosno u suprotnom smjeru od gledatelja. Osim toga, obično se ugrađuju zvučnici srednjetonskog područja koji ne mogu isporučiti snažne niske tonove i kristalne visoke. Upravo zbog toga se zasebni audio sustavi i razvijaju, te predstavljaju uvjet kvalitetnog audio iskustva kod gledanja filmova i slušanja glazbe.

Očekuje se da će Sjeverna Amerika ostati najveće tržište soundbarova sve do 2016. godine. Na promociji rade i proizvođač i distributeri, a koji također prodaju komplete televizora sa soundbar sustavom uz popust, navodi se u izvješću Kompanije.

Kompanija dodaje u izvješću kako su sredinom 2000-ih godina soundbar sustavi bili ciljani na zahtjevnije korisnike koji nisu imali prostora za cijeli kućni audio sustav, a željeli su kvalitetan zvuk. Kako su tanki televizori postojali sve tanji, kvaliteta zvuka je bila kompromitirana, tako da su proizvođači proširili asortiman soundbarova i ponudili ih uz niže cijene za šire tržište.

Vodič za kupovinu kućnih kina >>

Recenzije kučnih kina >>

Izvor: Twice

About Darko Hlušička

Osnivač i glavni urednik HD Televizije. Licencirani ISF kalibrator (Level II). Veliki ljubitelj tehnologije koja ga danas očarava jednako kao i kad je po prvi put pokrenuo .exe datoteku u DOS-u u 90-im godinama prošlog stoljeća. Uživa slušajući filmsku glazbu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*