Vijesti

Sony se pozdravlja s Trinitron televizorima

Sony Trinitron CRT DellTrinitron, Sonyjeva najpopularnija linija katodnih cijevi i monitora napokon ide u mirovinu nakon podugačke karijere od čak 40 godina, izvjestio je danas Sony Corp.

Za Japance ovo nije novost jer je Sony tamo još 2004. godine zatvorio proizvodnju cijevnih (CRT) televizora, no proizvodnja se nastavila pod imenom Trinitron u tvornicama u jugoistočnoj Aziji kako bi se zadovoljili zahtjevi za latinsku Ameriku i dijelove Azije.

Prvi Trinitron televizori pojavili su se davne 1968. godine i otada je Sony uspio proizvesti impresivnih 280 milijuna televizora i cijevi za ugradnju u kućišta tuđih brandova. Mnogima je bio i ostao pojam dobrog televizora, a i dan danas ovakvi su ekrani nešto čime se svaki vlasnik voli podičiti. U svijetu računalnih zaslona Sonyjevi Trinitron monitori također su postigli veliki uspjeh unatoč njihovoj cijeni koja je znala biti drastično veća od konkurentnim modela sličnih performansi. Čak i danas, u doba kada je LCD tehnologija usavršena do iznimnih granica, mnogi se grafičari i profesionalci radije okreću Sonyjevim Trinitron modelima, tako da njihova vrijednost i dalje opstaje.

Sony Trinitron doviđenja!

Nakon zaslona sa stražnjom projekcijom Sony se je pozdravio i od svoje dugo godina perjanice ponude, te će njenog nasljednika pokušati pronaći u LCD i OLED zaslonima čije vrijeme tek dolazi.

Izvor: SlashGear

Adsense

Darko Hlušička

Osnivač i glavni urednik HD Televizije. Licencirani ISF kalibrator (Level II). Veliki ljubitelj tehnologije koja ga danas očarava jednako kao i kad je po prvi put pokrenuo .exe datoteku u DOS-u u 90-im godinama prošlog stoljeća. Uživa slušajući filmsku glazbu.

Povezani tekstovi

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Back to top button
Close

Adblock Detected

Molimo podržite naš rad tako da onemogućite blokiranje oglasa na ovoj stranici - hvala! Please support our work by disabling Adblock in your browser - thank you!