Home » Vijesti » Audio-video uređaji » LG Display započinje proizvodnju 55-inčnih OLED panela u srpnju

LG Display započinje proizvodnju 55-inčnih OLED panela u srpnju

LG 55EM9600

Sa čak 48.000 panela mjesečno, LG Display će započeti s proizvodnjom vlastitih 55-inčnih OLED HDTV-a od srpnja ove godine. Uz to, LG će staviti vlastiti panel u 4 mm “debeo” 55EM9600 HDTV.

Da bi započeo takvu proizvodnju, LG Display je trebao uložiti četiri bilijuna wona (otprilike 3.56 milijardi dolara) u OLED tehnologiju. Isto tako, kompanija planira reorganizirati LCD produkciju u OLED produkciju ovisno tržišnim potrebama.

Iako još nije potvrđeno, LG Display bi čak mogao opskrbljivati Samsung sa svojim 55-inčnim OLED panelima prezentiranih na CES-u 2012. To je posebno zanimljivo, obzirom da je Samsung za svoj OLED panel iste dijagonale predstavio drugačiju OLED tehnologiju, o čemu pričali prilikom predstavljanja LG i Samsung OLED televizora.

Izvor: Electronista

About Igor Hlušička

Ljubitelj prirode, glazbe i zdravog života. Uvijek sam otvoren za nove spoznaje i mogućnosti pomoću kojih razvijam vlastitu svijest o okružju u kojem se nalazim. Nastojim biti pozitivan i raditi ono što volim, ali se trudim ulagati i u one aspekte života koji mi prirodno ne idu od ruke, jer vjerujem da onda višestruko ulažem u sebe. Životni zadovoljstvo nalazim u zvukovima akustične gitare koja očarava mogućnostima koje nudi.

5 komentara

  1. Znaju li se cijene? Lansiranje nedovršenog proizvoda po paprenoj cijeni bi im se moglo odbit o glavu. Jedva čekam prve recenzije …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*