Home » Vijesti » 1080p ekrani ne izgledaju uvijek bolje od 720p

1080p ekrani ne izgledaju uvijek bolje od 720p

Pioneer KuroKad se radi o elektronici, svi vole nabrijane specifikacije, no govore li nam one cijelu priču o proizvodu. Specifikacija koja se kod HDTV-a najčešće krivo tumači je upravo ona o kojoj se najviše priča – rezolucija zaslona.

Jer, ako je vjerojati Image Science Foundation-u, rezolucija je zapravo četvrtka najvažnija stavka odmah iza kontrasta, zasićenosti i preciznosti boja. Jasno, boju je teško mjeriti i niti približno uzbudljivo komparirati, no ne čudi tvrdnja tvrtke Pioneer koja vjeruje da njihovi 42-inčni 720p HDTV-i izgledaju bolje od mnogih 1080p LCD zaslona. Ključ je u kontrastu kod njihove Kuro linije i “jednom kada kupite Kuro, više nećete biti 1080p Ðuro :)” Također, nemojte nikada specifikacije stavljati ispred vaših očiju kad je u pitanju kvaliteta slike.

Izvor: EngadgedHD 

Pioneer Kuro

About Darko Hlušička

Osnivač i glavni urednik HD Televizije. Licencirani ISF kalibrator (Level II). Veliki ljubitelj tehnologije koja ga danas očarava jednako kao i kad je po prvi put pokrenuo .exe datoteku u DOS-u u 90-im godinama prošlog stoljeća. Uživa slušajući filmsku glazbu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*