Vijesti

Sony OLED 27″ zaslon kontrasta 1.000,000:1

CES 2008Možda mislite da ste glavna faca u kvartu s vašim novim LCD telkačem ili kakvom plazmom koju hvalite svakome na koga naiđete, no pogađajte, vaše vrijeme pod svjetlima reflektora je prošlo. Molim?!

Da, upravo tako, japancima su “stari” LCD-i i plazme bile jednostavno predebele i nisu ih gdje imali strpati u svojim malim stanovima, pa je Sony odlučio napraviti OLED zaslon koji će biti ni više ni manje debljine tri kreditne kartice (ne jedna do druge, već jedna na drugoj). Tajna je u novoj OLED tehnologiji koja više ne koristi lampe za osvjetljenje piksela već je svaki piksel LE dioda za sebe, tako da je slika oštra i bez pozadinskog probijanja svjetla. Moram spomenuti i kontrast.

Sony OLED

Usput, koliko ono ima vaš novi LCD dinamički kontrast? 5, 7, 10 tisuća naprema 1? Pa, Sony je otišao “malo” dalje i napravio zaslon koji ima 1.000,000:1 kontrast. To znači da je najsvjetlija točka na ekranu milijun puta svjetlija od one najtamnije. Sony je trenutno u deficitu ovim monitora koji su se rasprodali u Japanu i prije nego što su došli na police. Usput, 27″ model ima cijenu od oko 9.000 kuna u Japanu, što je za monitor ovakvih specifikacija sasvim pristojna cijena.

Sony OLED picture example

Sony je također već proizveo i 11″ monitore koji su odlični za manje prostorije, primjerice kupaonice :)

Izvor: YouTube, Shiny Shiny

Adsense

Darko Hlušička

Osnivač i glavni urednik HD Televizije. Licencirani ISF kalibrator (Level II). Veliki ljubitelj tehnologije koja ga danas očarava jednako kao i kad je po prvi put pokrenuo .exe datoteku u DOS-u u 90-im godinama prošlog stoljeća. Uživa slušajući filmsku glazbu.

Povezani tekstovi

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Back to top button
Close

Adblock Detected

Molimo podržite naš rad tako da onemogućite blokiranje oglasa na ovoj stranici - hvala! Please support our work by disabling Adblock in your browser - thank you!