Vijesti

Objava kraja HD DVD-a sutra, prestanak prodaje u ožujku?

HD DVDPrema Japanskoj publikaciji Nikkei, predsjednik Toshibe Atsutoshi Nishida bi sutra trebao službeno objaviti kraj HD DVD standarda, te prestanak njegove prodaje u ožujku.

Prema informacijama čini se da će Toshiba povući sve svoje HD DVD uređaje s polica dućana, dok će HD DVD filmovi ostati na njima dok ih ne pograbe vlasnici HD DVD uređaja koji sada očito gnjevi žele iskoristiti kupljene uređaje što više mogu. Toshiba nema namjeru dati ikakvu nadoknadu vlasnicima HD DVD opreme, a čini se da će prestanak podrške vrijediti i za PC HD DVD uređaje, tako da svi oni koji su mislili koristiti ovaj format kao backup ili nešto tome slično jednostavno nemaju sreće.

Atsutoshi Nishida Toshiba CEO

Objava bi također trebala sadržavati i neke novosti o novim Toshibinim tvornicama poluvodiča, a u kojima se Toshiba nada da će što prije nadoknaditi stotine milijuna dolara gubitaka izgubljenih u ratu za nasljednika DVD formata.

U cijeloj priči ne smijemo zaboraviti niti Sony-ja i njegov pobjednički Blu-ray format za koji se nadamo da neće nakon pobjede ući u svojevrsni ciklus novih revizija koji bi opet od kupaca zahtjevao kupnju nove opreme… Nadamo se najpovoljnijem i najboljem rješenju za nas, a što će biti, samo sutra zna.

Izvor: EngadgetHD

Adsense

Darko Hlušička

Osnivač i glavni urednik HD Televizije. Licencirani ISF kalibrator (Level II). Veliki ljubitelj tehnologije koja ga danas očarava jednako kao i kad je po prvi put pokrenuo .exe datoteku u DOS-u u 90-im godinama prošlog stoljeća. Uživa slušajući filmsku glazbu.

Povezani tekstovi

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Back to top button
Close

Adblock Detected

Molimo podržite naš rad tako da onemogućite blokiranje oglasa na ovoj stranici - hvala! Please support our work by disabling Adblock in your browser - thank you!