Audio-video uređajiCES - Las VegasSajmovi elektronikeVijesti

Sony odustaje od OLED-a i predstavlja Crystal LED TV prototip na CES-u 2012

Dok divovi potrošačke elektronike poput Samsunga i LG-ja predstavljaju 55-inčne OLED televizore na CES-u 2012, Sony se fokusira na 55-inčni Crystal LED TV prototip sačinjen od 6 milijuna LED-ica.

Japanski div Sony odlučio je prekinuti proizvodnju OLED televizora za šire tržište te se limitirao uglavnom na profesionalne klijente. Zahvaljujući takvoj odluci, tvrtka je usmjerila svu svoju energiju prema kreiranju pravog LED televizora. Radi se o prvom Full HD LED televizoru koji koristi 6 milijuna malih LED-ica (po dva milijuna za crvenu, zelenu i plavu boju) implementiranih u televizor kao stvarni pikseli.

Današnji tzv. “LED televizori” su zapravo LCD televizori s edge LED ili direct LED sustavom u kojima je količina LED-ica znatno manja od broja piksela te se njihovo svjetlo jednostavno distribuira po cijelom LCD ekranu. S druge strane, Sonyjev Crystal LED TV koristi po tri LED-ice za svaki piksel u cilju stvaranja “pravo LED televizora”. Zahvaljujući tome, ova Crystal LED tehnologija trebala bi pružiti 3.5x veći kontrast, 1.4x širi raspon boja i 10x brže vrijeme odziva u usporedbi s klasičnim LCD ekranima.

Crystal LED TV tehnologija još je uvijek prototip i Sony trenutno nema konkretne planove kada će biti dostupna za potrošače, ali zato naglašava da će koristiti ovu tehnologiju u budućnosti kako za profesionalne, tako i za potrošačke proizvode.

Izvor: FlatpanelsHD

Adsense

Igor Hlušička

Ljubitelj prirode, glazbe i zdravog života. Uvijek sam otvoren za nove spoznaje i mogućnosti pomoću kojih razvijam vlastitu svijest o okružju u kojem se nalazim. Nastojim biti pozitivan i raditi ono što volim, ali se trudim ulagati i u one aspekte života koji mi prirodno ne idu od ruke, jer vjerujem da onda višestruko ulažem u sebe. Životni zadovoljstvo nalazim u zvukovima akustične gitare koja očarava mogućnostima koje nudi.

Povezani tekstovi

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Back to top button
Close

Adblock Detected

Molimo podržite naš rad tako da onemogućite blokiranje oglasa na ovoj stranici - hvala! Please support our work by disabling Adblock in your browser - thank you!