Home » Vijesti » IPTV dostiže 160 milijuna pretplatnika u Europskoj Uniji do 2020. godine?

IPTV dostiže 160 milijuna pretplatnika u Europskoj Uniji do 2020. godine?

Prema nedavno provedenoj analizi globalne istraživačke tvrtke Point Topic,  broj IPTV pretplatnika će se utrostručiti do 2020. godine.

Tvrtka je provela analizu na preko 2,000 pretplatničkih tarifa u cijelome svijetu u 2011-oj, te predviđaju koliko otprilike pružatelji internetskih usluga naplaćuju dodavanje IPTV-a pretplatnicima.

Mnoga europska tržišta, posebno na Istoku, razvila su vlastiti TV delivery sustav preko kabelskih mreža, s time da je Hrvatska ovdje iznimka, s obzirom da IPTV pretplata pokriva gotovo petinu TV uređaja.

Ostaje za vidjeti koliko će prodor pružatelja internet streaming usluga (over-the-top, OTT) poput Amazona, Applea, Googlea (YouTube), Netflixa, Hulua i ostalih ubrzati prelazak s konvencionalnih metoda pružanja TV signala.

About Igor Hlušička

Ljubitelj prirode, glazbe i zdravog života. Uvijek sam otvoren za nove spoznaje i mogućnosti pomoću kojih razvijam vlastitu svijest o okružju u kojem se nalazim. Nastojim biti pozitivan i raditi ono što volim, ali se trudim ulagati i u one aspekte života koji mi prirodno ne idu od ruke, jer vjerujem da onda višestruko ulažem u sebe. Životni zadovoljstvo nalazim u zvukovima akustične gitare koja očarava mogućnostima koje nudi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

x

Check Also

panasonic-2016-lineup

Panasonic 2016 lineup – pregled Ultra HD i Full HD televizora

Nakon CES-a u Las Vegasu, Panasonic je održao europsku premijeru novi TV i audio-video proizvoda ...

pickbox-vs-netflix

Pickbox vs. Netflix – sličnosti i razlike

Premda uvijek radije pogledamo film ili seriju na Blu-ray mediju umjesto preko streaming servisa, razumijemo ...