VijestiZanimljivosti

IPTV dostiže 160 milijuna pretplatnika u Europskoj Uniji do 2020. godine?

Prema nedavno provedenoj analizi globalne istraživačke tvrtke Point Topic,  broj IPTV pretplatnika će se utrostručiti do 2020. godine.

Tvrtka je provela analizu na preko 2,000 pretplatničkih tarifa u cijelome svijetu u 2011-oj, te predviđaju koliko otprilike pružatelji internetskih usluga naplaćuju dodavanje IPTV-a pretplatnicima.

Mnoga europska tržišta, posebno na Istoku, razvila su vlastiti TV delivery sustav preko kabelskih mreža, s time da je Hrvatska ovdje iznimka, s obzirom da IPTV pretplata pokriva gotovo petinu TV uređaja.

Ostaje za vidjeti koliko će prodor pružatelja internet streaming usluga (over-the-top, OTT) poput Amazona, Applea, Googlea (YouTube), Netflixa, Hulua i ostalih ubrzati prelazak s konvencionalnih metoda pružanja TV signala.

Adsense

Igor Hlušička

Ljubitelj prirode, glazbe i zdravog života. Uvijek sam otvoren za nove spoznaje i mogućnosti pomoću kojih razvijam vlastitu svijest o okružju u kojem se nalazim. Nastojim biti pozitivan i raditi ono što volim, ali se trudim ulagati i u one aspekte života koji mi prirodno ne idu od ruke, jer vjerujem da onda višestruko ulažem u sebe. Životni zadovoljstvo nalazim u zvukovima akustične gitare koja očarava mogućnostima koje nudi.

Povezani tekstovi

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Back to top button
Close

Adblock Detected

Molimo podržite naš rad tako da onemogućite blokiranje oglasa na ovoj stranici - hvala! Please support our work by disabling Adblock in your browser - thank you!