Home » Vijesti » CONSUMER REPORTS: HD kamere

CONSUMER REPORTS: HD kamere

Nove HD kamere koje viđate u trgovinama možda izgledaju i djeluju kao one standardne, no pričekajte dok vidite kakav video snimaju!

Consumer Reports je upravo testirao 14 HD kamera raznih proizvođača. Našlo se je tu Canon, Panasonic, Sony i JVC modela cijenovnog razreda od 700 pa do 1400 dolara (3500 pa do 7000 kuna).

Kako bi provjerili kvalitetu slike, recenzenti su snimali slike na setu u različitim uvjetima osvjeljenja. Ogromna je razlika između čistoće slike pri SD i HD snimanju. Upravo su detalji ti koji se najviše ističu i to ćete več nakon pregleda prve snimke u HD-u vidjeti i bez naočala.

Pri odluci o izboru HD kamere, veliki udio ima pitanje na kakve medije želite snimke snimati. Ovdje postoji nekoliko opcija. Neke kamere snimaju na mini-DV traku, neke na mini-DVD medije (mediji manjeg promjera normalno čitljivi u svim DVD čitačima), a neke snimaju materijale na flash memorijske kartice. Također postoje varijante koje koriste tvrde diskove određenog kapaciteta (npr. 30, 60 ili više GB). Svaki od ponuđenih medija ima svoje prednosti i nedostatke, a mnogo toga i ovisi o vašim željama za daljnjom obradom snimaka koje napravite.

Među HD kamerama, Consumer Reports preporuča Panasonic HDC-SD-1 za 4000 kuna. Sadržaje snima na memorijske kartice i nudi jako dobru kvalitetu video sadržaja. Tražilo veličine 3″ je također kvalitetno napravljeno i nudi solidnu oštrinu prikaza.

Prije kupnje HD kamere budite sigurni da doma imate uvjete za njihovo pregledavanje jer ukoliko sadržaje budete gledali na PC-u, uskratiti ćete svojim bližnjima i prijateljima udobnost gledanja snimaka na velikom TV-u u dnevnom boravku.

U navali HD kamera, ne valja potpuno zaboraviti SD kamere – danas ih možete nabaviti vrlo povoljno, a mnogima će njihova rezolucija biti i više nego dobra. Također, sadržaje ćete moći gledati na TV-u bez obzira je li on HD ili ne, a prostor koji video zauzima će biti bitno manji, te ćete ga moći u većoj količini arhivirati. Consumer Reports preporuča dva modela cijene oko 1250 kuna – Panasonic PV-GS80 i Canon ZR-800.

Izvor: 9news.com

About Darko Hlušička - Darco

Osnivač i glavni urednik HD Televizije. Licencirani ISF kalibrator (Level II). Veliki ljubitelj tehnologije koja ga danas očarava jednako kao i kada je po prvi puta pokrenuo .exe datoteku u DOS-u u 90-im godinama prošlog stoljeća. Uživa slušajući filmsku glazbu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

x

Check Also

panasonic-TV-GZ2000

Panasonicov GZ2000 OLED TV serija osvojila iF DESIGN AWARD 2020

Panasonic se pohvalio s osvojenih ukupno 14 iF DESIGN AWARD 2020 nagrada za svoje proizvode ...

Panasonic-2019-UHD-BD-players

Panasonic predstavio novi UHD Blu-ray reproduktor s Dolby Vision i HDR10+ podrškom

Na CES-u u Las Vegasu Panasonic je predstavio tri nova UHD Blu-ray reproduktora, modele DP-UB150/154, DP-UB159 i DP-UB450. Novi ...