Pitamo VasStudijeVijesti

Anketa: Gotovo polovica američkih domova može snimati TV program

Iskon T-Com B.net, Optima, H1

Istraživanje koje je provela Leichtman Research grupa (LRG) otkriva kako 44 posto svih kućanstava s televizorom u SAD-u ima barem jedan uređaj za snimanje TV programa (DVR), a jedna trećina ima više od jednog. Za usporedbu, 2005. godine je tek 8% kućanstava imalo takvu mogućnost.

Analiza je također pokazala kako je 73 posto svih pretplatnika na kabelske usluge barem jednom iskoristilo video na zahtjev (VOD) mogućnost, a među njima je 87% pogledalo program na zahtjev ili film u zadnjim mjesec dana. Sveukupno, oko 62% pretplatnika je iskoristilo uslugu na zahtjev u zadnjim mjesec dana, što je porast od 10% u odnosu na prošlu godinu.

Bruce Leichtman iz LRG-a je izjavio kako rast usluga na zahtjev značajno raste u zadnjih nekoliko godina, no da je i dalje prisutna velika količina korisnika koji isključivo gledaju TV program uživo – njih oko 90%. LRG je također doznao kako je zadovoljstvo korisnika sve veće kada su u pitanju usluge snimanja i prikazivanja programa na zahtjev u pitanju – ocjene korisnika to potvrđuju.

U Hrvatskoj korisnici pretplatničkih paketa također mogu uživati u prednostima digitalne televizije – usluge poput snimanja ili pauziranja TV programa, videoteke ili gledanja TV programa iako se emitirao 48 sati ranije sve se više koriste, a i mnogi televizori posjeduju mogućnost snimanja klasičnog TV programa i njegovo pauziranje.

U nastavku se nalaze dva upitnika kojima ćemo provjeriti koliko naši čitatelji koriste dodatne mogućnosti svoje opreme i pretplatničkih paketa.

[poll id=”29″]

[poll id=”30″]

 

Adsense

Darko Hlušička

Osnivač i glavni urednik HD Televizije. Licencirani ISF kalibrator (Level II). Veliki ljubitelj tehnologije koja ga danas očarava jednako kao i kad je po prvi put pokrenuo .exe datoteku u DOS-u u 90-im godinama prošlog stoljeća. Uživa slušajući filmsku glazbu.

Povezani tekstovi

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Back to top button
Close

Adblock Detected

Molimo podržite naš rad tako da onemogućite blokiranje oglasa na ovoj stranici - hvala! Please support our work by disabling Adblock in your browser - thank you!