CES - Las VegasSajmovi elektronikeVijesti

LG Signature OLED TV R – pravi televizor budućnosti

Riječi su suvišne – pogledajte video.

Cijena i dostupnost još nisu poznati, no kako je LG obznanio oznaku (65R9), kao i informacije o specifikacijama (65″, isti procesor slike i mogućnosti kao i na ostalim 2019 LG OLED TV-ima), nije isključeno da će stići na tržište do kraja ove godine.

Iz službene objave:

U posljednje vrijeme veličine televizorskih zaslona i njihova razlučivost stalno se povećavaju kao posljedica zahtjeva potrošača za što boljim doživljajem i iskustvom gledanja. To je rezultiralo ogromnim crnim pravokutnikom koji dominira prostorijom kad je uređaj ugašen. U nastojanju da veliki televizori postanu manje upadljivi, proizvođači se natječu kako bi stvorili još tanje zaslone i što nenametljiviji dizajn.

Prethodnim modelom LG SIGNATURE OLED TV W, LG je napustio tradicionalni koncept izgleda televizora stavljajući naglasak na sâm zaslon. Poznat još i pod nazivom Wallpaper TV, ovaj televizor dokaz je da performanse, suptilnost i ljepota itekako mogu ići zajedno. Najnoviji napori LG-a otišli su i korak dalje jer je kompanija sad proizvela TV sa zaslonom za koji se čini da se „čarolijom“ pojavljuje i nestaje, iako je riječ o revolucionarnoj inovaciji koja tek na prvi pogled prkosi logici. Oznaka „R“ u LG SIGNATURE OLED TV R znači stvaranje revolucije u kućnoj zabavi te redefiniranju prostora zahvaljujući njegovoj sposobnosti podizanja, odnosno izvlačenja jednostavnim pritiskom gumba.

OLED televizor sa zaslonom na izvlačenje potpuna je novost na tržištu koja pruža više mogućnosti od uobičajenog postavljanja televizora na ili uza zid te koja korisnicima omogućava da organiziraju prostor u svom domu tako da televizor ne bude cijelo vrijeme u središtu pažnje. Zahvaljujući zaslonu modela LG SIGNATURE OLED TV R koji se može izvlačiti, korisnici imaju na raspolaganju tri opcije za gledanje – Full View, Line View i Zero View – a one im omogućavaju gledanje televizije kakvo nije bilo moguće prije razvoja OLED tehnologije.

Opcija Full View pruža iskustvo gledanja na velikom zaslonu, otkrivajući puni raspon kontrasta, dubinu slike te realističan prikaz koji su postali sinonimi za sve LG-eve televizore. Izvanredna kvaliteta slike i zvuka koje pokreće LG-eva druga generacija inteligentnog procesora α (Alpha) 9 i algoritam tzv. dubinskog učenja svrstavaju ovaj nevjerojatni televizor u zasebnu kategoriju. Uz to, korisnici mogu koristiti glasovne naredbe zahvaljujući usluzi Amazon Alexa, novom dodatku liniji LG-evih AI televizora za 2019. godinu, a tu je i podrška za Apple AirPlay 2 te HomeKit. Uz podršku za AirPlay 2 korisnici mogu jednostavno pregledavati videozapise sa servisa iTunes i drugih video aplikacija te izravno s Appleovih uređaja slušati glazbu i gledati fotografije na ovom inovativnom LG-evom televizoru. Uz to, s podrškom za Apple HomeKit, korisnici će moći upravljati  ovim televizorom koristeći aplikaciju Home ili postavljajući pitanje Siri.

Opcija Line View omogućava djelomično izvlačenje zaslona televizora LG SIGNATURE OLED TV R, omogućujući izvršavanje specifičnih zadataka koji ne zahtijevaju prikaz na cijelom zaslonu. S ovom opcijom, korisnici mogu birati između značajki kao što su Clock, Frame, Mood, Music i Home Dashboard. Pokretanjem značajke Clock u trenu se može provjeriti točno vrijeme te vremenska prognoza, dok se korištenjem značajke Frame može uživati u pregledavanju fotografija s pametnog telefona. Tu je i značajka Mood za stvaranje opuštene atmosfere.

Pri korištenju opcije Zero View, cijeli 65-inčni zaslon se nalazi u postolju televizora te nije vidljiv. Čak i u tom slučaju, korisnici mogu uživati u glazbi i drugim audio sadržajima reproduciranim iz 4,2-kanalnog Dolby Atmos audio sustava snage 100 W. Karakteristike premium linije jasno su vidljive na cijeloj jedinici, od kućišta izrađenog od brušenog aluminija do kvalitetnog poklopca zvučnika s vunenom oblogom koji je dizajnirala danska tvrtka Kvadrat.

Tijekom sajma CES 2019 od 8. do 11. siječnja, posjetitelji LG-evog štanda (LVCC Central Hall # 11100) moći će iz prve ruke vidjeti novi model LG SIGNATURE OLED TV R.

Adsense

Darko Hlušička

Osnivač i glavni urednik HD Televizije. Licencirani ISF kalibrator (Level II). Veliki ljubitelj tehnologije koja ga danas očarava jednako kao i kad je po prvi put pokrenuo .exe datoteku u DOS-u u 90-im godinama prošlog stoljeća. Uživa slušajući filmsku glazbu.

Povezani tekstovi

Jedan komentar

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Back to top button
Close

Adblock Detected

Molimo podržite naš rad tako da onemogućite blokiranje oglasa na ovoj stranici - hvala! Please support our work by disabling Adblock in your browser - thank you!