Audio-video uređajiVijesti

Samsung demostrirao 40-inčni OLED zaslon

Na FPD International 2008 showu u Yokohami Samsung je demonstrirao prototip fullHD OLED zaslona dijagonale 40-inča. Zaslon kontrasta od milijun naprema jedan, gamutom od 107% NTSC, te svjetlinom od 200 cd/m2 impresivno zvuči, no ono što ostavlja bez daha je debljina od samo 8.9 milimetara (preporuka: uzmite ravnalo i pogledajte koliko je to ustvari malo). Oni koji su svojim očima vidjeli zaslon nisu toliko impresionirani slikom (defekti vertikalnih linija na primjer), koliko dimenzijama i veličinom, a kako se radi o prototipu koji neće ići u masovnu proizvodnju jer proizvodne linije ne mogu trenutno napraviti veći panel od 31-inča, ove podatke uzmite samo kao smjernice razvoja panela koje ćemo izgleda za koju godinu vješati po zidovima u svim prostorijama doma, a slika će biti izuzetne kvalitete. Više slika na Nikkei.

Adsense

Darko Hlušička

Osnivač i glavni urednik HD Televizije. Licencirani ISF kalibrator (Level II). Veliki ljubitelj tehnologije koja ga danas očarava jednako kao i kad je po prvi put pokrenuo .exe datoteku u DOS-u u 90-im godinama prošlog stoljeća. Uživa slušajući filmsku glazbu.

Povezani tekstovi

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Back to top button
Close

Adblock Detected

Molimo podržite naš rad tako da onemogućite blokiranje oglasa na ovoj stranici - hvala! Please support our work by disabling Adblock in your browser - thank you!