4K Ultra HDSony (Japan)Video kamere i fotoaparatiVijesti

Sony predstavio RX10M3: Ultra telefoto super šesnaestica

Rx10M3-zoom

U segmentu u kojem dominira i koji je praktički revitalizirala, tvrtka Sony predstavila je novi model fotoaparata sa 1″ senzorom, RX10 M3, ekvivalent S16 formata.

 

Novi model uz još ozbiljnije video mogućnosti donosi i novost u optici te koristi novo razvijeni Carl Zeiss Vario Sonnar super zoom visoke kvalitete, sa 25x uvećanjem, ekvivalenta 24-600 mm.  Blenda više nije fiksna 2.8 (nažalost, no zakoni fizike su tu) i sada je f2.8-4.0. Objektiv koristi optičku stabilizaciju slike, za koju smo se uvjerili da je vrlo kvalitetna i iskoristiva na prošlom modelu RX10M2 i sadrži tri prstena za manualnu kontrolu objektiva. Tu je i novi Focus Hold prekidač koj se može još i prenamijeniti.

 

Rx10M3-trasnparent

 

Fotoaparat ima mogućnost tihog okidanja slika što uvelike pomaže u uvjetima fotografije i video snimanja priredbi, koncerata, divljih životinja i sl. RX10M3 zamjenjuje tri visoko kvalitetna zoom objektiva na većim senzorima. Iz našeg iskustva, kvaliteta Carl Zeiss optike na RX10M2 je odlična tako da je logično očekivati slične karakteristike i na M3 modelu. Drška je ergonomski optimizirana za ovakav format objektiva i tip korištenja fotoaparata.

 

Fotoaparat koristi isti odličan senzor i novu “Stacked Cmos” tehnologiju te DRAM, implementirane u RX10M2 modelu, koji u tandemu omogućuju izuzetno brzo skeniranje senzora, što pozitivno utječe na  performanse pokretnih slika ali i high speed video te brzinu okidača za fotografiju.  Brzina okidača tako seže do nevjerojatnih 1/32000 a video je moguće snimati u super slow motionu do 960 sličica u sekundi, po cijenu smanjene rezolucije. RX10M3 koristi izuzetno precizan i brz AF koji fokusira za 0.09 sekundi. ISO raspon je od 64-12800.Rx10M3-top

Kao i RX10M2, ovaj fotoaparat podržava vrlo detaljni 4K video koji dobiva od skaliranja slike sa 1.7x veće rezolucije i koristi napredni XAVC codec, a od video poboljšanja to su S-Log3 i S-Gamut3, za još bolju iskoristivost dinamičkog raspona, točnost kolorita i kvalitetnije opcije u post produkciji slike. Ovaj model nije zamjena za RX10M2 model nego više pozicionirani model ciljan korisnicima sa potrebom super zoom mogućnosti.

RX10M3 dolazi na tržište ovoga mjeseca  po cijeni od 1400 Eura.

Adsense

Omen

Kreativni profesionalac u interdisciplinarnim djelatnostima multimedijalne domene sa preko 15 godina iskustva u audio/video tehnologijama. U slobodno vrijeme sklada, piše, dizajnira, osmišljava, proizvodi. Ne voli sve što vole mladi.

Povezani tekstovi

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Također pogledajte
Close
Back to top button
Close

Adblock Detected

Molimo podržite naš rad tako da onemogućite blokiranje oglasa na ovoj stranici - hvala! Please support our work by disabling Adblock in your browser - thank you!