Digitalna televizija u HrvatskojVijesti

Novi DVB-T odašiljač na području Zagorja

S radom krenuo dugo očekivani DVB-T odašiljač za zagorsko područje, Ivanščica na kanalu K44 ili 658 MHz. Nakon dosta dugo odgađanja puštanja u rad, DVB-T odašiljač sa vrha planine Ivanščica konačno krenuo sa emitiranjem i time pokrio veći dio zagorskog kraja digitalnim televizijskim signalom.
Emitira se na kanalu K44 ili 658 MHz u vertikalnoj polarizaciji, baš kao i analogni programi sa tog odašiljača. Sad će se neki zapitati što je to vertikalna polarizacija, vrlo jednostavno, UHF zemaljsku antenu treba okrenuti u vertikalni položaj, ne u horizontalni kao što vidite na krovovim kuća u 99% slučajeva u Hrvatskoj.

Na kanalu K44 emitiraju samo 4 programa sa državnom koncesijom, HRT 1, 2, RTL i Nova.

U zagorskom kraju obično je uvijek bio problem primanja Nove TV sa analognom signalom tako da će time biti mnogi zadovoljni i konačno će moći gledati Novu TV u čistoj slici i zvuku.

Izvor: Prijem d.o.o.

Adsense

Darko Hlušička

Osnivač i glavni urednik HD Televizije. Licencirani ISF kalibrator (Level II). Veliki ljubitelj tehnologije koja ga danas očarava jednako kao i kad je po prvi put pokrenuo .exe datoteku u DOS-u u 90-im godinama prošlog stoljeća. Uživa slušajući filmsku glazbu.

Povezani tekstovi

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Također pogledajte
Close
Back to top button
Close

Adblock Detected

Molimo podržite naš rad tako da onemogućite blokiranje oglasa na ovoj stranici - hvala! Please support our work by disabling Adblock in your browser - thank you!