Home » Digitalna televizija » Digitalna televizija u Hrvatskoj » Novi DVB-T odašiljač na području Zagorja

Novi DVB-T odašiljač na području Zagorja

S radom krenuo dugo očekivani DVB-T odašiljač za zagorsko područje, Ivanščica na kanalu K44 ili 658 MHz. Nakon dosta dugo odgađanja puštanja u rad, DVB-T odašiljač sa vrha planine Ivanščica konačno krenuo sa emitiranjem i time pokrio veći dio zagorskog kraja digitalnim televizijskim signalom.
Emitira se na kanalu K44 ili 658 MHz u vertikalnoj polarizaciji, baš kao i analogni programi sa tog odašiljača. Sad će se neki zapitati što je to vertikalna polarizacija, vrlo jednostavno, UHF zemaljsku antenu treba okrenuti u vertikalni položaj, ne u horizontalni kao što vidite na krovovim kuća u 99% slučajeva u Hrvatskoj.

Na kanalu K44 emitiraju samo 4 programa sa državnom koncesijom, HRT 1, 2, RTL i Nova.

U zagorskom kraju obično je uvijek bio problem primanja Nove TV sa analognom signalom tako da će time biti mnogi zadovoljni i konačno će moći gledati Novu TV u čistoj slici i zvuku.

Izvor: Prijem d.o.o.

About Darko Hlušička

Osnivač i glavni urednik HD Televizije. Licencirani ISF kalibrator (Level II). Veliki ljubitelj tehnologije koja ga danas očarava jednako kao i kad je po prvi put pokrenuo .exe datoteku u DOS-u u 90-im godinama prošlog stoljeća. Uživa slušajući filmsku glazbu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*