Audio-video uređajiCES - Las VegasSajmovi elektronikeVijesti

CES 2013: Specifikacije i detalji Panasonic plazma televizora za 2013. godinu

panasonic2013

Panasonic je prije nekoliko minuta po lokalnom vremenu završio konferenciju za medije na CES sajmu u Las Vegasu i ubrzo su na službenoj stranici objavljeni modeli LCD i plazma televizora za tržište SAD-a, te u ovoj objavi prenosimo prve informacije o novim serijama plazma televizora.

Panasonic je objavio ukupno 5 serija plazma televizora za 2013. godinu – ZT60 (3D), VT60 (3D), ST60 (3D), S60 (2D) i X60 (2D). – GT i UT serija više nema, a vrh ponude predstavlja ZT60 serija, dostupna u veličinam od 60″ i 65″. ZT60 kao vrh ponude opremljena je svim najnaprednijim tehnologijama, uključujući poboljšani Focused Field Drive 3000 pogon, a koji sada jamči još brži odziv panela za vrhunsku oštrinu u 2D i 3D prikazu. Broj gradacija je također povećan i sada iznosi 30720 u Cinema predlošku – također korak iznad prošlogodišnjih 24576.  Zbog čistoće fosfora dramatično je poboljšan prikaz i raspon boja, a koji sada pokriva 98% DCI studijskog standardna, odnosno 122% prema ITU standardu. Boje na novim plazmama trebale bi biti bolje nego ikad, uz poseban naglasak na crvenu.

panasonic-plasma-2013-tech
Najnapredniji Infinite Black panel s panelom koji za 1/3000 sekunde osvježi panel i 98-postotni raspon boja po DCI studijskom standardu, ključne su značajke top modela ZT60 Panasonic plazmi.

ZT60 također posjeduje i THX 3D certifikat, ISFccc opcije za naprednu kalibraciju, te najnoviju Panasonic Smart TV platformu s “my Home Screen” sučeljem i glasovnom interakcijom.  Uz TV će se isporučivati Viera Touch Pad daljinski upravljač  i dva para aktivnih 3D naočala.

panasonic-zt60-plazma

Stepenicu ispod ZT60 serije nalazi se VT60 serija u veličinama od 55″ do 65″, a koju također karakterizira najnoviji 3000 FFD pogon za brzo osvježavanje slike, Infinite Black Ultra panel i najnovije izdanje Smart TV platforme zajedno s glasovnim upravljanjem. Uz TV će se isporučivati Viera Touch Pad daljinski upravljač  i dva para aktivnih 3D naočala.

panasonic-vt60-plazma

Prošlogodišnji ST50 televizor koji je proglašen najboljim po odnosu cijene i performansi ove će godine dobiti nasljednika u rasponu veličina od 50″ do 65″, 2500 FFD pogonom, Infinite Black Pro panelom i najnovijim izdanjem Smart TV platforme. Ono što se odmah može uočiti jest izostanak najmanje, 42″ dijagonale, a koja je rezervirana za dva najslabija modela – S60 i X60. Uz televizor će se isporučivati dva para 3D naočala, što je lijep dodatak obzirom da su samo uz prošlogodišnji top model VT50 u paketu bileo priložene. No, za najtočniju informaciju morati ćemo pričekati prezentaciju za našu regiju, najvjerojatnije u veljači.

 panasonic-st60-plazma

S60 je Full HD plazma dostupna u rasponu dijagonala od 42″ do 65″. 3D značajka ovdje nije prisutna baš kao ni FFD pogon za osvježavanje slike, već je ovdje prisutan stari no provjeren 600 Hz subfield pogon. Smart Viera značajke su i ovdje prisutne, no prema trenutnim informacijama bez najnovijeg “my Home Screen” sučelja.

panasonic-s60-plazma

X60 je najslabiji model plazmi od Panasonica za ovu godinu, dostupna u veličinama od 42″ i 50″. Radi se o modelu bez Smart TV značajke, opremljen osnovnim reproduktorom multimedije preko USB-a i s dva USB priključka.

panasonic-x60-plazma

Sve informacije preuzete sa službene stranice Panasonica.

Adsense

Darko Hlušička

Osnivač i glavni urednik HD Televizije. Licencirani ISF kalibrator (Level II). Veliki ljubitelj tehnologije koja ga danas očarava jednako kao i kad je po prvi put pokrenuo .exe datoteku u DOS-u u 90-im godinama prošlog stoljeća. Uživa slušajući filmsku glazbu.

Povezani tekstovi

4 komentara

  1. Laički rečeno-ko želi vrhunsku kvalitetu slike i prikaz crne boje na 42″ inča zaslonu trk u dućan po 42st50 dok ih još ima.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Back to top button
Close

Adblock Detected

Molimo podržite naš rad tako da onemogućite blokiranje oglasa na ovoj stranici - hvala! Please support our work by disabling Adblock in your browser - thank you!