4K Ultra HDCES - Las VegasOLEDSajmovi elektronikeVijesti

Dell 30 UltraSharp je prvi OLED consumer monitor

Dell_30_OLED

O OLED tehnologiji i njenim prednostima pisali smo puno na HDTeleviziji, no nikako da ju vidimo inkorporiranu u kompjuterskim monitorima. Dell je upravo to promjenio na ovogodišnjem CES-u, predstavivši prvi desktop monitor koji koristi OLED tehnologjju, novi Ultrasharp UP3017Q. Monitor je UHD rezolucije, što bi na 30 inča dijagonale trebalo pružati fantastično iskustvo rada. Monitor je naravno ultra tanak i superiornih performansi, sa 400,000:1 deklariranim kontrastom, 0.1 ms odzivom, i 120 Hz frekvencijom osvježavanja slike. Za 10 bitni prikaz boja deklarirani gamut podržava Adobe RGB 100% i DCI P3 97.8 % . Monitor koristi novi USB-type-C standard za video, podatke i napajanje do 100 W.

Kako očito još uvijek nije u potpunosti riješen burn-in problem, monitor inkorporira funkciju koja “razbuđuje” piksele pixel shifting metodom, što podjeća na riješenja sa prvih generacija plazma TV-a. Dodatna funkcija koja produžuje vijek trajanja monitora je mogućnost monitora da sam detektira prisustvo korisnika i kada ga nema isključuje ekran. Cijena prve generacije ičega visokih performansi u svijetu tehnologije rijetko je niska. U ovom slučaju to je 5000 dolara. Monitor dolazi na tržište krajem ožujka.

Dell je također najavio još nova dva IPS monitora UltraSharp 27 i UltraSharp 24. Brojke u imenima su naravno dijagonale, a veći monitor koristi 2560×1440 rezoluciju dok 24 inčna verzija je 1080p. Sva tri modela su tzv. “Infinity Edge” serija, što kod komanije Dell predstavlja monitore sa uskim rubom, branding koji je Dell započeo sa novom XPS linijom Dell laptopa. Dell 27 ima rubove od 7.3 (bočni i gornji) i 8.3 mm (donji) dok 24-inčna verzija ima rubove debljine 5.3 i 8.3 mm. Za Dell UltraSharp 27 biti će potrebno izdvojiti 720 dolara a za UltraSharp 24 350 dolara. Oba monitora biti će dostupna krajem sljedećeg mjeseca.

Omen

Kreativni profesionalac u interdisciplinarnim djelatnostima multimedijalne domene sa preko 15 godina iskustva u audio/video tehnologijama. U slobodno vrijeme sklada, piše, dizajnira, osmišljava, proizvodi. Ne voli sve što vole mladi.

Povezani tekstovi

2 komentara

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back to top button
Close

Adblock Detected

Molimo podržite naš rad tako da onemogućite blokiranje oglasa na ovoj stranici - hvala! Please support our work by disabling Adblock in your browser - thank you!