Periferija/daljinskiRecenzije

Recenzija [bežično Wi-Fi kućište za diskove]: Patriot Gauntlet Node

RUKOVANJE I KVALITETA IZRADE

 

gauntlet-node-packaging

U čvrstoj kartonskoj ambalaži pronašli smo:

  • 1x Gauntlet Node
  • 1x USB Tip “A” na DC napajanje
  • 1x USB 3.0 tip “A” na tip “mikro B” kabel
  • 1x USB napajanje (za tržište SAD-a)
  • 1x tiskane upute

Raspakiravanje:

Sadržaj je uredno zapakiran i na test stigao bez ikakvih oštećenja.

DIZAJN

gauntlet-node-design

Brzi info
Materijal izrade
Površina Fizičke tipke
plastika mat i glossy da

Gauntlet Node svojim dizajnom podsjeća na klasično kućište za 2.5″ diskove, s plastičnim pokrovom koji se može skinuti kako bi se moglo pristupiti unutrašnjosti uređaja i ugraditi tvrdi disk. Na gornjoj plohi nalazi se ime modela, uz riječ “Gauntlet” utisnutim u plastiku, dok je riječ “Node” otisnuta bijelom bojom. Tu su također i tri statusne LE diode, jedna za stanje baterije, jedna za Wi-Fi mrežu, a treća za napajanje.

gauntlet-node-top

Bočne stranice su izrađene od sjajne (glossy) plastike,  a na jednoj od stranica se nalaze priključci – USB i napajanje. Između navedenih priključaka svoje je mjesto pronašla duguljasta tipka za paljenje uređaja, a još se jedna tipka nalazi sa strane – namijenjena aktiviranju Wi-Fi mreže.

INSTALACIJA

gauntlet-node-hdd

Instalacija tvrdog diska je jednostavna i dobro pokrivena kroz korisničke upute. Uz pomoć Philips odvijača potrebno je na disk pričvrstiti posebne vijke s gumenim valjkastim elementima, te tako pripremljen disk umetnuti u unutrašnjost uređaja i zatim pričvrstiti plastični pokrov s četiri vijka. Instalacija je gotova za nekoliko trenutaka, a jednom ugrađen disk se čvrsto drži i ne poskakuje u unutrašnjosti. U kućište smo ugradili OCZ-ov Vertex 2 100 GB SATA-II SSD disk.

Proizvođač navodi u uputstvu da je prije prvog korištenja potrebno povezati uređaj na napajanje u trajanju od 8 sati kako bi se baterija mogla napuniti. Za izvor napajanja smo koristili USB sučelje jer strujni adapter nije kompatibilan s priključcima za našu regiju.

gauntlet-node-hdd-install

Dok je Gauntlet Node povezan na računalo, moguće je pristupiti tvrdom disku i na njega prebaciti podatke na najbrži način preko USB 3.0 veze. Ove operacije su potpuno istovjetne svakom drugom vanjskom tvrdom disku, te ne zahtijevaju nikakve aplikacije ili mrežni pristup.  Važno je napomenuti kako Wi-Fi sučelje neće funkcionirati dokle god je uređaj spojen preko USB-a na bilo koji uređaj – primjerice računalo ili Smart TV.

Dok za računala ne postoji aplikacija kojom bi se mogao Gauntlet Node mogao koristiti već je potrebno preko internet pretraživača pristupiti njegovoj administraciji (IP adresa 10.10.10.254), za Android i iOS mobilne telefone postoje službene aplikacije proizvođača kojima je moguće podešavati uređaj i koristiti ih za pregledavanje pohranjenih datoteka. Važno je napomenuti kako se na uređaj povezuje putem Wi-Fi sučelja, a koje je odvojeno od bilo koje druge Wi-Fi mreže. Iz tog razloga potrebno je odspojiti se od kućne Wi-Fi mreže ukoliko ste na nju putem mobitela povezani, te pronaći “GauntletNode” mrežu i na nju se povezati. Tvornički je mreža otključana i svatko joj može pristupiti, no uređaj podržava WEP/WPA-PSK/WPA2-PSK oblike zaštite i mogućnost promjene imena mreže tako da korisnik može biti siguran u svoje podatke.

Sve postavke uređaja možete podesiti putem aplikacija za mobilne telefone, odnosno preko računala kada uređaju pristupate preko web pretraživača. Sučelje se sastoji od četiri cjeline: Status, Setup, Network i Security. Aplikacije za mobilne telefone imaju dodatne opcije, pa je preko njih moguće vidjeti i stanje zapunjenosti povezanog tvrdog diska.

gauntlet-web-gui
Status uređaja s informacijama o verziji softvera i povezanim klijentima

Setup opcije za podešavanje imena domaćina i radne grupe, vremena i nadogradnje upravljačkog softvera:

gauntlet-setup
Opcije podešavanja

Network izbornik nudi mogućnost uređenja imena mreže, te korisničkih podataka za Samba račun:

gauntlet-network
Gauntlet mrežne opcije

Security segment omogućuje podešavanje sigurnosti bežične mreže:

gauntlet-security
Opcije sigurnosti

 

Adsense
Prethodna stranica 1 2 3 4Sljedeća stranica

Darko Hlušička

Osnivač i glavni urednik HD Televizije. Licencirani ISF kalibrator (Level II). Veliki ljubitelj tehnologije koja ga danas očarava jednako kao i kad je po prvi put pokrenuo .exe datoteku u DOS-u u 90-im godinama prošlog stoljeća. Uživa slušajući filmsku glazbu.

Povezani tekstovi

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Back to top button
Close

Adblock Detected

Molimo podržite naš rad tako da onemogućite blokiranje oglasa na ovoj stranici - hvala! Please support our work by disabling Adblock in your browser - thank you!