Periferija/daljinskiRecenzije

Recenzija [bežično Wi-Fi kućište za diskove]: Patriot Gauntlet Node

DOJMOVI NAKON KORIŠTENJA

gauntlet-node-app-list
Pregledna i dobro oblikovana aplikacija za Android OS.

Za test smo koristili upravljačku verziju softvera PA21_1.1.17.4, koja je tvornički bila isporučena s uređajem, te zadnju verziju V21_1.2.4.5. Najnovija verzija donosi podršku za exFAT datotečni sustav, poboljšava reprodukciju multimedije, popravlja Wi-Fi pass-through vezu i optimira prijenos podataka.

Gauntlet Node smo uspješno povezali na mobilni telefon s Android operativnim sustavom u verziji 2.3.4, te na prijenosno računalo s Wi-Fijem. Iako je Smart TV LG 47LM960V detektirao bežičnu mrežu uređaja, nije se uspio spojiti na nju, tako da je naš pokušaj korištenja u takvom scenariju prošao neuspješno.

gauntlet-node-disk
Status kapaciteta ugrađenog diska.

Na Sony Ericsson Xperia Pro mobilni telefon s Android operativnim sustavom smo se povezivali brzinom od 72 Mbps i brzinu pregledavanja direktorija i otvaranja multimedije možemo ocijeniti solidnim. Aplikacija ne koristi ugrađen reproduktor multimedije za video materijale već instalirane programe, tako da smo za video koristili VLC Player u najnovijoj beta verziji. Većina datoteka se je uspješno otvorila i prikazivala, no kod određenog broja reprodukcija nije bila moguća i nakon nekoliko trenutaka učitavanja bili smo vraćeni u listu direktorija. Najveća stabilnost je kod DivX datoteka. Osim pregledavanja direktorija na ugrađenom disku, Gauntlet aplikacija omogućuje i otvaranje sadržaja koji je pohranjen na mobilnom telefonu, a zgodna je mogućnost manipulacije nad datotekama. Tako je primjerice moguće s ugrađenog tvrdog diska skidati (download) sadržaja na mobilni telefon, otvaranje direktorija i brisanje sadržaja.

gauntlet-node-video-open
Otvaranje vanjske aplikacije za video datoteke.

Što se performansi čitanja i zapisivanja podataka tiče, one su izvrsne i u skladu s prosječnim brzinama čitanja vanjskih tvrdih diskova. Kod spajanja na USB 2.0 sučelje ostvarena je prosječna brzina sekvencijalnog čitanja od 32.73 MB/s, te zapisivanja od 28.5 MB/s. Performanse preko USB 3.0 sučelja su očekivano značajno bolje, pa smo tako izmjerili sekvencijalno čitanje od 106.3 MB/s, te zapisivanje od 83.37 MB/s.

crystal-disk-mark3-node
Performanse SSD diska spojenog na USB 2.0 sučelje.

crystal-disk-mark3-usb3
Performanse SSD diska spojenog na USB 3.0 sučelje.

Deklarirani kapacitet ugrađene Li-Ion baterije iznosi 5.5 sati, no tijekom testa nismo dosegli navedenu brojku. Reprodukcija HD video materijala pune HD razlučivosti izdržala je oko 2.2 sati s potpuno napunjenom baterijom, dok je kod slušanja glazbe izdržala 3.5 sati. Jasno, kapacitet je još manji kako se više uređaja povezuje na Gauntlet Node, tako da nije naodmet ponijeti sa sobom punjač ukoliko predviđate duže korištenje s većim brojem korisnika.

Adsense
Prethodna stranica 1 2 3 4Sljedeća stranica

Darko Hlušička

Osnivač i glavni urednik HD Televizije. Licencirani ISF kalibrator (Level II). Veliki ljubitelj tehnologije koja ga danas očarava jednako kao i kad je po prvi put pokrenuo .exe datoteku u DOS-u u 90-im godinama prošlog stoljeća. Uživa slušajući filmsku glazbu.

Povezani tekstovi

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Back to top button
Close

Adblock Detected

Molimo podržite naš rad tako da onemogućite blokiranje oglasa na ovoj stranici - hvala! Please support our work by disabling Adblock in your browser - thank you!