FilmoviKino

Kino: Anna Bolena – uživo iz Vienna State Opera

Trend satelitskih prijenosa veličanstvenih opera nastavlja se i ovog proljeća u domaćim kino dvoranama, a prva koja nam dolazi je Anna Bolena uživo iz Wiener Staatsopera u kinima Movieplex. Dvije najveće operne dive današnjice, Anna Netrebko i Elina Garanca, predstavit će nam operno remek-djelo autora Gaetana Donizettija radnjom smješteno u turbulentno razdoblje engleske povijesti kad su njome vladali Tudori.Pod dirigentnom palicom Evelina Pida, uz prvoklasne operne izvođače, veličanstvenu produkciju i nikad prije viđenu koreografiju Johannesa Haidera opera Anna Bolena povest će gledatelje na putovanje kakvo nisu mogli niti zamisliti!

Prijenos će biti održan u utorak, 5. travnja 2011. godine s početkom u 19:00 sati.

[youtube id=”3Pow3i-ejXk” w=”600″ h=”337″]

Ovo je druga od ukupno 7 opera uživo koje kino Movieplex namjerava prikazati u ovom ciklusu. Na taj način, kino Movieplex obogatilo je svoj repertoar za publiku koja je prepoznala ove prijenose kao iznimni doprinos kulturnom životu grada Zagreba. Time želimo istaknuti fokusiranost na satelitske prijenose uživo i namjeru da kulturni program ne baziramo samo na snimkama, već pionirskim projektom za kina koji hrvatskim gledateljima donosi direktne prijenose iz eminentnih europskih teatara.

POPIS OSTALIH OPERNIH PRIJENOSA UŽIVO U KINU MOVIEPLEX (Centar Kaptol):

  • 19. travnja u 20:00   „Cavalleria Rusticana / Pagliacci“ – uživo iz Barcelone, iz „Gran Teatre del Liceu“
  • 26. travnja u 20:00   „Seviljski brijač“ – uživo iz Parme, „Teatro Regio di Parma“
  • 24. svibnja u 19:00   „Lucia di Lammermoor“ – uživo iz Venecije, iz teatra „La Fenice“
  • 13. lipnja u 20:30      „Macbeth“ – uživo iz Londona, „The Royal Opera House“
  • 29. lipnja u 20:00      „Arijana i Plavobradi“ – uživo iz Barcelone, iz „Gran Teatre del Liceu“
Adsense

Darko Hlušička

Osnivač i glavni urednik HD Televizije. Licencirani ISF kalibrator (Level II). Veliki ljubitelj tehnologije koja ga danas očarava jednako kao i kad je po prvi put pokrenuo .exe datoteku u DOS-u u 90-im godinama prošlog stoljeća. Uživa slušajući filmsku glazbu.

Povezani tekstovi

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Back to top button
Close

Adblock Detected

Molimo podržite naš rad tako da onemogućite blokiranje oglasa na ovoj stranici - hvala! Please support our work by disabling Adblock in your browser - thank you!