Blu-ray izdanjaFilmovi

Usporedni test: Hrvatsko podmorje 4 DVD i Blu-ray izdanje

Izbornici

DVD Blu-ray
4half-star
4-three_quarter-star

Nakon dobrog pakiranja slijede još bolji izbornici, u potpunosti animirani i s pozadinskom glazbom u stereo formatu. Nakon kratke video sekvence s nekoliko kadrova i ispisa imena izdanja na nekoliko jezika, slijedi glavni izbornik koji je na engleskom jeziku, a podijeljen je na slijedeće sekcije:

  • Audio – nudi izbor između šest jezika i trake bez naracije, uz ugodnu pozadinsku glazbu
  • Movies – nudi izbor između šest različitih geografskih lokacija, svaka s oko pola sata materijala podijeljenih na 10 poglavlja
  • Play all – reproducira sve tematske cjeline, jednu za drugom
  • Photo gallery – tridesetak fotografija u raznim formatima, a koje su podijeljene ponovno u šest geografskih cjelina
  • Promo – 35 sekundi promotivnog materijala za ostale naslove iz serijala Hrvatsko podmorje kao i iz popratnih publikacija

hrvatsko-podmorje4-dvd-1mhrvatsko-podmorje4-bd-1m

hrvatsko-podmorje4-dvd-2mhrvatsko-podmorje4-bd-2m

Dok se kod DVD-a svaki podizbornik mora zasebno učitati, kod Blu-ray izdanja oni se otvaraju iznad glavnih sekcija što nam se mnogo više sviđa:

hrvatsko-podmorje4-dvd-3mhrvatsko-podmorje4-bd-3m

Galerija fotografija je kod oba izdanja solidno riješena, nudi jednostavnu navigaciju putem tipki na upravljaču, a sviđa nam se i što se pored svake slike nalazi podataka o mjestu slikanja kao i o onome što se slika. Kod Blu-ray izdanja se vrlo lako može kretati između galerija putemii pop-up izbornika:

hrvatsko-podmorje4-dvd-2ghrvatsko-podmorje4-bd-2g

Pop-up izbornik koji se može pozvati tokom reprodukcije tematskih cjelina na Blu-ray izdanju nudi lak pristup podsekcijama, dok se za poziv glavnog izbornika mora pritisnuti tipka “Top Menu” na daljinskom upravljaču.

hrvatsko-podmorje4-bd-popup
Pop-up izbornik na Blu-ray izdanju

Prozirne tipke, fluidne animacije, ugodna glazba i preglednost, sve su to atributi koji idu u prilog izbornicima na oba izdanja. Naravno, Blu-ray zbog veće interaktivnosti zaslužuje i veću ocjenu.

Adsense
Prethodna stranica 1 2 3 4Sljedeća stranica

Darko Hlušička

Osnivač i glavni urednik HD Televizije. Licencirani ISF kalibrator (Level II). Veliki ljubitelj tehnologije koja ga danas očarava jednako kao i kad je po prvi put pokrenuo .exe datoteku u DOS-u u 90-im godinama prošlog stoljeća. Uživa slušajući filmsku glazbu.

Povezani tekstovi

4 komentara

  1. Višestruko veai budžet , najsuvremenija dostupna oprema , samim time valjda i najskuplja , najupečatljivije svijetske lokacije do kojih vajlda treba i doai te dopeljati svu tu opremu što automatski znači i višestruko veae troškove rezultiralo je jeftinijim dvd izdanjem od našeg ? Još jedan potez iz nenadmašne domaae radionice nerazumnih cijena koje nitko ne može opravdati .. Tako se radi na promidžbi HR podmorja.
    Nabi cijenu i odbi kupce , neponovljivo ….

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Također pogledajte
Close
Back to top button
Close

Adblock Detected

Molimo podržite naš rad tako da onemogućite blokiranje oglasa na ovoj stranici - hvala! Please support our work by disabling Adblock in your browser - thank you!