Prijenosni uređaji

Recenzija (prijenosni DVD): Quadro DVD-600P

Vizualni pregled

Kao i ostali Quadro proizvodi, tako i ovaj jasno pokazuje kojoj klasi pripada – jednostavno crno kućište izrađeno iz tanke plastike odaje dojam jeftinoće i nezavidne kvalitete izrade. Kada je zaslon zaklopljen, konstrukcija djeluje solidno i nema dijelova koji se klimaju, a dojam se nešto pogoršava nakon što podignete zaslon i primjetite klimav pokrov optičkog pogona.

S lijeve i desne strane kvadratičnog pokrova, ispod kojega se krije optika, nalazi se nekoliko osnovnih tipki – tri s lijeve strane, te slično raspoređene dodatne tri i navigacijsko kolo s desne strane. Tipke su po našem mišljenju pretvrde i malo preglasne, no sviđa nam se kako su označene tekstom bijele boje. Nekoliko centimetara iznad tipki nalaze se dva srednjetonska zvučnika skrivena iza plastične mrežice.

Pomalo zbunjujuć jest klizač naslovljen “Open” s prednje strane uređaja, a koji se kod prijenosnih računala koristi kako bi otpustio zaslon kako bi se on mogao podignuti. Kod DVD-600P uređaja, on služi za otvaranje ladice za diskove, a s obzirom na lokaciju, korisnik bi mogao pomisliti kako je klizač potrebno pomaknuti kako bi se zaslon mogao podići. Zaslon nije zaključan kod ovog uređaja i može se podignuti najnormalnije, tako da je potrebno malo navikavanja, posebno za korisnike laptopa koji imaju takav mehanizam.

Što se priključaka tiče, s lijeve strane nalazi se antenski ulaz…

…dok se s desne nalazi veći broj priključaka, a koji uključuju:

  1. 3.5 mm izlaz za slušalice
  2. 3.5 mm izlaz za sliku i zvuk preko posebnog kabela na RCA priključke
  3. 3.5 mm koaksijalni izlaz za digitalni zvuk

Uz navedene priključke s desne se strane također nalazi potenciometar za reguliranje glasnoće, te On/Off prekidač.

Stražnja strana uređaja otkriva USB priključak, čitač SD/MMC i MS memorijskih kartica, te DC 9-12V naponski ulaz.

Poleđina uz oznaku modela i upozorenje otkriva tek utore za vijke kojima se može rastaviti uređaj i pristupiti njegovoj unutrašnjosti.

Adsense
Prethodna stranica 1 2 3 4 5 6 7 8Sljedeća stranica

Darko Hlušička

Osnivač i glavni urednik HD Televizije. Licencirani ISF kalibrator (Level II). Veliki ljubitelj tehnologije koja ga danas očarava jednako kao i kad je po prvi put pokrenuo .exe datoteku u DOS-u u 90-im godinama prošlog stoljeća. Uživa slušajući filmsku glazbu.

5 komentara

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Back to top button
Close

Adblock Detected

Molimo podržite naš rad tako da onemogućite blokiranje oglasa na ovoj stranici - hvala! Please support our work by disabling Adblock in your browser - thank you!