DVD, Blu-ray i Ultra HD Blu-ray reproduktoriRecenzije

Hands on: Sharp Aquos BD-HP20S Blu-ray player, dio 1

Instalacija i prvi dojmovi

Instalacija je protekla bez problema, uređaj je spojen HDMI kabelom tvrtke HQ na LCD TV Panasonic 32″, koaksijalnim optičkim na Technics-ovo SA-DX950 pojačalo, te na kraju priloženim naponskim na strujnu letvu.

Pri paljenju pale se dva kružna vijenca bijele boje, te se na malenom zaslonu ispisuje “Hello”. Ovo me odmah podsjetilo na Quadro 933, koji javlja istu poruku, a zanimljivo je da imaju istu odzdravnu “Bye”, te da crvena LE dioda svijetli na sličnom mjestu na oba uređaja. Ipak, već prvi dojam jasno daje do znanja da ovo nije “Quadro”, čak niti u dalekom koljenu. Kvaliteta je sasvim na drugoj razini, LCD zaslon suptilniji i sve mnogo ozbiljnije.

Premda se uređaja hvali brzim podizanjem, to nikako nije slučaj, jer do Blu-ray logotipa na zaslonu nakon paljenja treba sigurno pola minute. Izbornici su također pomalo usporeni, jednostavno se osjeti da se radi o jednom od prvih modela gdje tehnika još nije ni približno ispeglana kako treba. Na odgovor na pritisak tipke treba sekunda – dvije za odgovor, no sve se nekako ipak gura do reprodukcije koja, kada krene, ide glatko i baš kako treba. U usporedbi s PlayStation 3 konzolom, uređaj je vidno sporiji, no svi znamo s kojoj procesorskom snagom PS3 barata.

Izbornicima fali intuitivnosti, primjerice kada se otvorite postavke i prikaže se lista, nije moguće kliknuti desno da bi se otvorio izbornik koji će se otvoriti u desnom praznom prostoru, već je za to potrebna tipka enter. Isto vrijedi i za povratak iz neke dublje opcije, što zahtjeva navikavanje i nekako zvuči na gnjavažu, barem dok se inicijalne postavke ne urede.

S obzirom da je ovo inicijalni članak o ovom uređaju, samo ću ukratko opisati prve dojmove nakon gledanja Blu-ray i DVD naslova.

Za Blu-ray samo odabrao Ghost Rider-a, a za DVD The Lord of the Rings: The Two Towers Extended Edition (uh koji naslov :)). Što se Blu-ray reprodukcije tiče, onda je glatka i odlične kvalitete slike, iz sjećanja koliko se mogu sjetiti PlayStation 3 performansi, mogu reći da su po kvaliteti slike podjednaki. Tek bi intenzivniji usporedni testovi mogli otkriti pravu istinu. DVD film je upscalirana na 1080p i dobro izgleda, premda nakon gledanja pravog 1080p sadržaja očiti su nedostaci detalja i razlučivosti kod DVD medija. Izvođenje je također glatko, premda značano duže traje učitavanje nego na DVD linijskim uređajima (Quadro 933, Pioneer DV-490).

Blu-ray:

DVD:

Adsense
Prethodna stranica 1 2 3 4Sljedeća stranica

Darko Hlušička

Osnivač i glavni urednik HD Televizije. Licencirani ISF kalibrator (Level II). Veliki ljubitelj tehnologije koja ga danas očarava jednako kao i kad je po prvi put pokrenuo .exe datoteku u DOS-u u 90-im godinama prošlog stoljeća. Uživa slušajući filmsku glazbu.

Povezani tekstovi

6 komentara

  1. Lipo je vidit da ima pozlačene konektore na pole?ini ure?aja,ali ja bih još pričekao sa kupnjom barem godinu dana,dok ponuda i sami ure?aji budu veči.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Back to top button
Close

Adblock Detected

Molimo podržite naš rad tako da onemogućite blokiranje oglasa na ovoj stranici - hvala! Please support our work by disabling Adblock in your browser - thank you!