Savjeti za kupnju

PR: HD web kamere – tiha evolucija koja osvaja svijet

Najčešće značajke WEB kamera

Tehnologija autofokusa protiv ručnog podešavanja: Noviji modeli web kamera imaju sistem autofokusa koji im omogućava izoštravanje subjekta – bilo da se radilo o licu osobe ili poslovnoj kartici – u središtu okvira s druge strane kamere. Kada se subjekt pomakne, web kamera automatski prati pokrete i automatski refokusira sliku, pritom brzo anulirajući potrebu za ručnim podešavanjem oštrine slike.
Autofokus je značajka koju svakako prilikom kupnje trebaju imati na umu ljudi koje se kreću za vrijeme video poziva, dijele slike i umjetnine ili se, pak, vole slikati izbliza pomoću web kamere.

Interaktivni software: Mnoge web kamere danas dolaze u paketu sa softverom u sklopu kojeg su i avatari, dodaci za lice i pozadinske „tapete“. Na primjer, Logitech Video Effects omogućava ljudima transformaciju u trodimenzionalni animirani lik (Avatar), odnosno dodatke za lice, kao što su naočale ili smiješni šeširi, za sliku koju odašilje web kamera. Avatari i dodaci za lice su sjajan način da se iskustvu video poziva pridoda i doza zabave.

Staklene protiv plastičnih leća: Kvaliteta leća je jedna od najvažnijih značajki koje treba imati na umu jer leća određuje koliko svjetla, a samim time i oštrine i detalja, će web kamera uhvatiti i provesti prema senzoru. Općenito, staklene leće su bolje od plastičnih jer plastična leća često produciraju iskrivljenu sliku.
Ako želite najbolju sliku, tražite web kameru koja sadrži leće visoke kvalitete. Logitech na primjer koristi Carl Zeiss leće. Carl Zeiss je prepoznatljiv lider na tržištu visoko kvalitetne optike za kamere. Zeiss leće su dizajnirane kako bi uhvatile oštriju sliku s manjom iskrivljenošću od ostatka konkurencije.

Software za ispravljanje razine svjetlosti: Visoko kvalitetne web kamere dolaze u paketu s hardverskim i softverskim tehnologijama koje inteligentno mogu optimizirati video poziv u okružju s niskom ili nejednakom razinom svjetlosti.

Software za ispravljanje zvuka: Neke visoko kvalitetne web kamere opremljene su tehnologijom koja će optimizirati vaše razgovore. Web kamere, kao što je Logitech QuickCam Pro 9000, smanjit će pozadinsku buku i eliminirati jeku u svrhu poboljšanja iskustva video poziva – baš kao i kod ispravljanja razine svjetlosti.

Kako ste mogli pročitati, kamere danas posjeduju mnoštvo softverskih alata koji rade zajedničkim snagama u pozadini kako bi vam omogućili da zaboravite na kameru koja vas snima, a da se u potpunosti posvetite osobi ili više njih s onu stranu zaslona. Ipak, nije niti sav ovaj softver svemoć ako kameru koristite u nepovoljnim uvjetima, stoga slijedi nekoliko smjernica kako pravilno koristiti web kameru.

Adsense
Prethodna stranica 1 2 3 4 5 6Sljedeća stranica

Darko Hlušička

Osnivač i glavni urednik HD Televizije. Licencirani ISF kalibrator (Level II). Veliki ljubitelj tehnologije koja ga danas očarava jednako kao i kad je po prvi put pokrenuo .exe datoteku u DOS-u u 90-im godinama prošlog stoljeća. Uživa slušajući filmsku glazbu.

Povezani tekstovi

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Također pogledajte
Close
Back to top button
Close

Adblock Detected

Molimo podržite naš rad tako da onemogućite blokiranje oglasa na ovoj stranici - hvala! Please support our work by disabling Adblock in your browser - thank you!