Audio-video uređajiCES - Las VegasSajmovi elektronikeSamsung ElectronicsVijesti

CES 2015: Samsung najavljuje novi koncept zvučnika i nove zakrivljene soundbarove

samsung-2015-speakers

Na najvećem sajmu potrošačke elektronike u Las Vegasu, CES 2015, tvrtka Samsung Electronics će predstaviti nove audio proizvode, zvučnike WAM7500/6500 i proširenu liniju zakrivljenih soundbarova. S obzirom da su najavljeni novi zakrivljeni soundbarovi, sigurni smo kako će i ova godina biti obilježena brojnim zakrivljenim televizorima ovog proizvođača.

Zvučnici WAM7500/6500 predstavljaju novi Samsungov koncept koji donosi bogat zvuk neovisno o tome gdje se nalazili. Za razliku od standardnih zvučnika koji projiciraju zvuk u samo jednom smjeru, zvučnici WAM7500/6500 ispunjavaju cijelu prostoriju zvukom. Ovaj novi pristup zvuku rezultat je korištenja tehnologije „Ring Radiator“ koja omogućava širenje zvuka u 360 stupnjeva te donosi sklad između visokih tonova i basova.

Jurack Chae, viši potpredsjednik tvrtke Samsung Electronics ovom je prilikom izjavio:

– Znamo koliko ljudi uživaju u glazbi i upravo zato proširujemo liniju naših audio proizvoda donoseći kvalitetno bežično audio iskustvo u njihove domove – s novim zvučnicima WAM7500/6500 korisnici će moći uživati u bogatom zvuku gdje god se nalazili, dok naši novi zakrivljeni soundbarovi izvrsno upotpunjuje iskustvo gledanja televizije.

Zvučnici WAM7500/6500 su dijelom razvijeni u Samsungovom audio laboratoriju u Valenciji, u Kaliforniji. Elegantni i dizajnirani od kvalitetnih materijala, zvučnici se mogu lako uklopiti u svako uređenje doma. Na tržištu će biti dostupna dva modela: stacionarni WAM7500 i mobilni WAM6500.

WAM6500
Model WAM6500

Stacionarni WAM7500 objedinjuje lijep dizajn i izvrsnu kvalitetu zvuka. Mobilni WAM6500 dolazi s ugrađenom baterijom omogućujući korisniku uživanje u glazbi bilo da se nalazi u svom domu ili izvan njega. Oba modela jednostavno se povezuju s mobilnim uređajima, televizorima i soundbarovima.

WAM7500
Model WAM7500

Također, Samsung planira prvi u svijetu predstaviti novu liniju zakrivljenih soundbarova koja je u međuvremenu dodatno nadograđivana od prvog predstavljanja sredinom 2014. godine. Uz seriju 7500, Samsung će predstaviti linije 8500, 6500 i 6000, proširujući lepezu proizvoda na ukupno četiri koje odgovaraju Samsungovim zakrivljenim televizorima različitih veličina, od 45 do 78 inča.

samsung_hw-h7500-curved
Na slici: Samsung HW-H7500 – prvi zakrivljeni soundbar, na tržištu od 2014.

Također, novopredstavljena serije 8500 donosi visoku kvalitetu zvuka zahvaljujući 9.1 kanalnim zvučnicima, središnjem zvučniku i dodatnim bočnim zvučnicima smještenim na oba kraja. To će dodatno pojačati doživljaj Samsungovih zakrivljenih televizora donoseći bogati surround-sound korisniku. Ovi proizvodi, i još puno toga, bit će službeno predstavljeni za vrijeme sajma CES 2015.

Izvor: Samsung PR

Adsense

Darko Hlušička

Osnivač i glavni urednik HD Televizije. Licencirani ISF kalibrator (Level II). Veliki ljubitelj tehnologije koja ga danas očarava jednako kao i kad je po prvi put pokrenuo .exe datoteku u DOS-u u 90-im godinama prošlog stoljeća. Uživa slušajući filmsku glazbu.

Povezani tekstovi

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Back to top button
Close

Adblock Detected

Molimo podržite naš rad tako da onemogućite blokiranje oglasa na ovoj stranici - hvala! Please support our work by disabling Adblock in your browser - thank you!