Home » Vijesti » Napokon stiže PlayStation s Ultra HD Blu-ray čitačem

Napokon stiže PlayStation s Ultra HD Blu-ray čitačem

ps5-cover

Sony Interactive Entertainment (SIE) objavio je datum dostupnosti i detalje vezane uz cijenu PlayStation 5 – dugo očekivanog sustava video igara sljedeće generacije. SIE je također otkrio i novi portfelj igara PS5™, uključujući Final Fantasy XVI, Fortnite, Hogwarts Legacy i novi God of War.

U četvrtak, 12. studenog, PS5 će biti dostupan na sedam ključnih tržišta: SAD, Kanada, Meksiko, Australija, Novi Zeland, Japan i Južna Koreja. Par dana kasnije, 19. studenog, PS5 bit će dostupan i u ostatku svijeta (Dostupnost u svakoj zemlji je podložna lokalnim uvoznim propisima), uključujući Europu, Bliski Istok, Južnu Ameriku, Aziju i Južnu Afriku. PS5 digitalno izdanje bit će dostupno po preporučenoj maloprodajnoj cijeni (EU RRP) od 399 eura, a PS5 s Ultra HD Blu-ray™ optičkim pogonom bit će dostupan po preporučenoj cijeni od 499 eura.

Sancta Domenica je objavila kako su rasprodane sve inicijalno dostupne količine PS5 konzola (obje verzije) i više ih nije moguće prednaručiti.

sancta-domenca-ps5

Oba PS5 modela koriste isti posebno izrađen procesor s integriranim CPU-om i GPU-om za visokokvalitetnu grafiku do rezolucije 4K, kao i ultra-brzi SSD s integriranim I/O sustavom s munjevito brzim učitavanjem. Oba PS5 modela nude i produbljeni osjećaj uronjenosti u igru kroz bežični kontroler DualSense i 3D audio mogućnosti, stoga će igrači uživati ​​u istim savršenim igračkim iskustvima bez obzira na to koji PS5 izaberu.

Sony je za CPU odabrao x86-64-AMD Ryzen “Zen 2” s 8 jezgri (16 niti), grafičku karticu AMD Radeon™ RDNA 2 s Ray Tracing ubrzanjem, 16 GB DDR6 memorije s propusnošću od 448GB/s, te 825GB SSD. Ultra HD Blu-ray pogon podržavati će Ultra HD Blu-ray diskove kapaciteta do 100 GB, a također će biti podržani Blu-ray (BD-ROM, BD-R i BD-RE) diskovi, kao i DVD mediji. HDMI izlaz u verziji 2.1 podržavati će Ultra HD 4K rezoluciju do 120 Hz, odnosno Ultra HD 8K do 60 Hz.

Sony Interactive Entertainment je također objavio cijenu za dodatnu opremu koja će se pojaviti uz PS5 po preporučenim maloprodajnim cijenama (EU RRP):

  • DualSense ™ bežični upravljač (samostalni) – 69,99 EUR (RRP)
  • PULSE 3D ™ bežične slušalice – s 3D audio podrškom i dvostrukim mikrofonima za poništavanje šuma 99,99 EUR (RRP)
  • HD kamera – s dvostrukim lećama od 1080p za igrače koji se mogu streamati zajedno sa svojim epskim trenutcima igranja 59,99 EUR (RRP)
  • Media Remote – daljinski upravljač za jednostavnu navigaciju kroz filmove i usluge streaminga 29,99 EUR (RRP)
  • DualSense™ Charging Station – stanica za praktično punjenje dva bežična kontrolera DualSense 29,99 EUR (RRP)

SIE Worldwide Studios igre dostupne na dan izlaska PlayStation 5 po preporučenoj cijeni (EU RRP):

  • Astro’s Playroom (Japan Studio) – pred-instalirano na PS5
  • Demon’s Souls (Bluepoint Games / Japan Studio) – €79.99 (RRP)
  • Destruction AllStars (Lucid Games / XDEV) –€79.99 (RRP)
  • Marvel’s Spider-Man: Miles Morales (Insomniac Games) – €59.99 (RRP)
  • Marvel’s Spider-Man: Miles Morales Ultimate Edition (Insomniac Games) – €79.99 (RRP)

Za više informacija posjetite: https://www.playstation.com/ps5

About Darko Hlušička

Osnivač i glavni urednik HD Televizije. Licencirani ISF kalibrator (Level II). Veliki ljubitelj tehnologije koja ga danas očarava jednako kao i kad je po prvi put pokrenuo .exe datoteku u DOS-u u 90-im godinama prošlog stoljeća. Uživa slušajući filmsku glazbu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*