Audio-video uređajiCES - Las VegasSajmovi elektronikeSamsung ElectronicsVijesti

Samsung otkrio dizajn i funkcije novog Smart Control daljinskog upravljača

Samsung-Smart-Control-2014

Prvi dan 2014. godine Samsung Electronics je odlučio iskoristiti za najavu osvježenog daljinskog upravljača za nove Smart televizore koji će biti predstavljeni na CES sajmu od 7. do 10. siječnja. Novi daljinski upravljač karakterizira osvježeni ovalni dizajn i kompaktne dimenzije, povratak navigacijskih strelica za lakše kretanje po izbornicima, te funkcije poput kontrole gestama i upravljanje glasom. Ukupno 26 tipaka će se nalaziti na novom upravljaču, a prostora će se naći i za malenu površinu osjetljivu na dodire, između strelica za navigaciju.

Na prvoj fotografiji koju je Samsung objavio nekoliko dana prije Božića, mogli smo naslutiti kako će novi daljinski upravljač biti kompaktnih dimenzija, te da će imati tipku za aktivaciju glasovnog upravljanja, no to je bilo sve. Briga o tome da će Samsung možda u potpunosti odustati od fizičkih tipaka sada može nestati jer novi upravljač ima čak 26 tipaka, među kojima se nalaze sve one najčešće korištene. Površina osjetljiva na dodir je sada 80% manja nego 2013. godine, no drago nam je da postoji jer bitno olakšava korištenje interneta i aplikacija koje koriste pokazivač.

samsung-smart-tv-2014-lifestyle
Prva fotografija novog daljinskog upravljača, objavljena nekoliko dana prije Božića 2013.

Dizajn upravljača je također evoluirao u odnosu na klasičan kvadratički koji se koristi kod klasičnih televizora, te svojim ovalnim oblikom prirodnije leži korisniku u ruci. Položaj navigacijskih strelica i touchpada je također optimiran da se nalazi točno ispod palca i olakša korištenje. Kompaktne dimenzije također bi trebale olakšati upravljanje gestama, no ovo će najbolje potvrditi praksa.

Više detalje će biti objavljeno kad počne CES sajam u Las Vegasu, a do tada možete posjetiti Samsung Tomorrow stranicu i pogledati infografiku na temu evolucije Samsungovih daljinskih upravljača.

evolucija-samsung-daljinskih-upravljaca

 

Adsense

Darko Hlušička

Osnivač i glavni urednik HD Televizije. Licencirani ISF kalibrator (Level II). Veliki ljubitelj tehnologije koja ga danas očarava jednako kao i kad je po prvi put pokrenuo .exe datoteku u DOS-u u 90-im godinama prošlog stoljeća. Uživa slušajući filmsku glazbu.

Povezani tekstovi

7 komentara

  1. Haj. Darko MOLIM TE da mi natipkaš dali ima neki drugi model daljinskog upravljača za Samsung D7000 jer ovaj koji imam star je 3 mjeseca /kao i TV / ali me izluđuje sporošću i zaglupljivanjem. BATERIJE nove. Naj više nas – sve ukučane, ljuti kad se prebacuje AV ulazi a manje više svi su popunjeni. Serviser je toliko susretljiv da je uspio samo reči da bi TV star 3 mjeseca trebao reagirati brzo i bez “blesiranja”.
    Unaprijed HVALA na odgovoru.

  2. Da po fotografiji je to. Ali evo ti i šifra sa samog daljinskog : AA59-00431A. Baš je iritantno,jutros nisam uspio prebaciti sa HDMI 1 na HDMI 3 pa sam morao sve pogasiti i onda prebaciti a i to je trajalo 30 sekundi. Surfajući naišao sam na dosta zamjenskih daljinskih baš za D 7000 ali mi je preriskantno dati 20tak futi za nešto????? kinesko neprovjereno. Dali u podacima ovog novog daljinskog /koji prezentiraš/ ima opcija i za D 7000? Darko HVALA ti što si se uopće potrudio javiti.

      1. Haj. Pa to ide ovako. Stisnem dugme SOURCE nekad reagira odmah nekad apsolutno ne reagira, kad mi se prikaže izbor AV ulaza prođe i po 10 sekundi da bi se pokrenulo u smejru koji želim. Imam spojeno preko HDMI ulaza WD hub 1T, Samsung DVD snimač, combo resiver, EVO resiver, Targa DVD snimač preko činčeva, i svi ulazi USB gdje su spojeni stickovi i 1 vanjski hard disk od 1T. Jučer bio u Holex trgovini da vidim ponudu zamjenskih daljinskih. Imam 2 daljinska koji se programiraju i imam potrebni programator ali nisam uspio pronaći kod za UE D7000 pa me dećki pozvali da dođem sa orginal daljinskim da mi oni pokušaju isprogramirati daljinski. Ako i tad bude zaglupljivanja onda je sigurno problem u TV-u. Darko još jednom HVALA na trudu u iznalaženju rješavanja problema. Sad prebacim na EVO resiver i sa njegovim daljinskim žena izlazi na kraj ali kad unuci navale svaki na svoj stick onda je MUKA.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Back to top button
Close

Adblock Detected

Molimo podržite naš rad tako da onemogućite blokiranje oglasa na ovoj stranici - hvala! Please support our work by disabling Adblock in your browser - thank you!