Vijesti

AOC AGON AG353UCG – vrhunski gaming monitor opake cijene

ag353ucg_Prednja-strana

AOC je lansirao najnovijeg i najskupljeg pripadnika svoje AGON linije monitora namijenjene igračima. Po specifikacijama i dimenzijama radi se o monitoru koji je namijenjen najzahtjevnijim, hardcore i kompetitivnim, igračima, a koji osim visoke rezolucije i velikog ekrana žele brzo osvježavanje bez trganja slike, kvalitetnu podršku za HDR, širok raspon boja, dobar kontrast, te na kraju atraktivan izgled i dobru ergonomiju. Sudeći prema službenom prioćenju, AG353UCG  ima sve navedeno po preporučenom maloprodajnom cijenom od vrtoglavih 18.699,00 kn.

AG353UCG koristi Quantum Dot tehnologiju, a koja omogućuje pokrivenost od 90% DCI-P3 prostora boja što je znatno više od standardnog sRGB prostora. Njegov 10-bitni panel može prikazati 1.07 milijardi boja, što znači suptilnije prijelaze u bojama i bolji prikaz HDR (High Dynamic Range) sadržaja.

Monitor je certificiran za prikaz HDR-a VESA DisplayHDR 1000 certifikatom – premda u reviziji 1.1 specifikacije postoji i zahtjevnija razina (DisplayHDR 1400), već certifikat ovog modela jamstvo je za vrlo kvalitetne HDR efekte i izvrstan kontrast koji je potpomognut lokalnim zatamnjenjem u čak 512 zona. U priopćenju za medije navodi se kontrast od 2500:1 za VA panel ugrađen u ovaj monitor što nije posebno impresivno, no nadamo se da ćemo stvarne performanse potvrditi tijekom testa.

Uz DisplayHDR 1000, tu je i G-Sync Ultimate, kao i minimalno ulazno kašnjenje, premda u prioćenju za medije nije navedeno koliko to kašnjenje točno iznosi.

AG353UCG će koristiti i novo, redizajnirano OSD sučelje, a kroz koje će navigacija biti olakšana kroz 5-smjernu upravljačku palicu na dnu okvira.

Spremanje slušalica sada je još prikladnije s držačem slušalica iz prethodnih modela no sada se držač može postaviti i s lijeve i desne strane. Monitor se lako može pričvrstiti jednim klikom na njegovo elegantno, metalno postolje ili na VESA nosač. Stalak ne samo da pruža stabilnost, već nudi i ručku za nošenje, upravljanje kabelima i ergonomska podešavanja visine (120 mm) i nagiba. S AOC Light FX (prilagodljiva RGB svjetla u obliku prstena na stražnjoj strani), monitor se može prilagoditi tako da odgovara jedinstvenom setu svakog igrača. Da biste osigurali jednostavno postavljanje, u kutiji su svi kablovi potrebni za spajanje na računalo (DisplayPort 1.4 i HDMI 2.0).

Monitor je naslijedio dizajn bez okvira s tri strane, RGB rasvjetu u obliku prstena na stražnjoj strani i postolje u obliku crvenog slova V od prethodnika AG273QCG, koji je osvojio nagradu “Red Dot Design Award 2018”.S crvenim i crnim naglascima, stalak prilagodljive visine u obliku slova  moderan je i kompaktan, a ujedno i čvrst te ostavlja dovoljno prostora na stolu.

Monitor bi na tržištu trebao biti već ovog mjeseca s preporučenom maloprodajnom cijenom od 18.699,00 kn. Ako nam se ukaže prilika, svakako ćemo ga detaljno istestirati.

Više na službenoj stranici >>

Adsense

Darko Hlušička

Osnivač i glavni urednik HD Televizije. Licencirani ISF kalibrator (Level II). Veliki ljubitelj tehnologije koja ga danas očarava jednako kao i kad je po prvi put pokrenuo .exe datoteku u DOS-u u 90-im godinama prošlog stoljeća. Uživa slušajući filmsku glazbu.

Povezani tekstovi

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Back to top button
Close

Adblock Detected

Molimo podržite naš rad tako da onemogućite blokiranje oglasa na ovoj stranici - hvala! Please support our work by disabling Adblock in your browser - thank you!