4K Ultra HDVijesti

Red predstavio Red Raven, 4K kompaktnu cine-kameru

Raven_web_01

 

Kompanija Red Digital Cinema, koja je 2007. napravila veliki korak u kvaliteti digitalnog videa i kinematografije, predstavivši Red One, prvu 4K kameru sa S35 senzorom, ove godine ulazi u mid-segment tržišta sa Red Raven modelom.

Ovo je peta kamera ove kompanije. Nakon prvog modela Red One, koji je pokrenuo UHD revoluciju i popularizirao raw snimanje, predstavljena je Epic te potom i Scarlet, te ranije ove godine i Weapon. Red filozofija bazira se na pružanju vrhunske kvalitete slike u kompaktnijem kućištu i pristupačnijoj cijeni. Modularni pristup omogućio je prilagođavanje kamere specifičnim vrstama upotrebe a konstantno unaprijeđivanje firmware-a i senzora omogućilo je manje potrebe za re-investiranjem u kompletnu novu kameru sa razvitkom naprednije tehnologije. Zadnji senzor kompanije, Dragon pruža vrhunske rezultate slike i inkorporiran je u ovoj kameri.

Red_one_web_01
Red One – prva Red kamera predstavljena 2007. godine.

 
Glavna distinkcija ove kamere od ostalih modela je u veličini senzora i rezultiranoj rezoluciji koja je produkt croppinga senzora. Epic npr. koristi 6K senzor nešto većeg formata (30.7 x 15.8 mm) od S35 (24.9 x 14 mm) dok je u ovoj kameri senzor nešto manji od S35 (20.48mm x 10.8 mm).
Kamera omogućuje snimanje u 4K rezoluciji do 120 sličica u sekundi u raw formatu ali također podržava i Prores HQ (10 bit 4:2:2) do 2K. Kućište je od aluminijske legure i težine samo 1.36 Kg, što je odlična vijest ne samo za snimatelje koji traže kompaktnu laganu kameru nego i za operatore dronova koji traže vrhunsku kvalitetu slike.

Red Raven posjeduje ugrađeni wireless, Ethernet, i RS 232 interface za razlicite oblike kontrole kamere. Kamera snima na RED Minimag SSD diskove do 140 MB/s. Predbilježbe za Raven su u tijeku uz depozit a cijena same kamere je 5950 američkih dolara. Kamera također dolazi u opcijama paketa spremnih za snimanje u različitim namjenama, a cijene paketa su 9750 američkih dolara.

 

Ravenflight

 

Adsense

Omen

Kreativni profesionalac u interdisciplinarnim djelatnostima multimedijalne domene sa preko 15 godina iskustva u audio/video tehnologijama. U slobodno vrijeme sklada, piše, dizajnira, osmišljava, proizvodi. Ne voli sve što vole mladi.

Povezani tekstovi

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Back to top button
Close

Adblock Detected

Molimo podržite naš rad tako da onemogućite blokiranje oglasa na ovoj stranici - hvala! Please support our work by disabling Adblock in your browser - thank you!