Vijesti

Panasonic najavljuje dolazak nove Viera linije televizora za 2013. godinu

panasonic-hdtv-2013

Kako je i obećao, japanski Panasonic je na svojoj službenoj stranici objavio dodatne detalje vezane za televizore koji će se pojaviti iduće godine u prodaji. Panasonic je na novoobjavljenoj fotografiji najavio “zoru nove Viera 2013 linije televizora”, te obznanio i datum kada će više informacija biti dostupno. Naravno, radi se o 7. siječnju iduće godine, danu prije službenog otvaranja CES sajma potrošače elektronike, a koji se tradicionalno organizira u Las Vegasu.

Nova zora Viera televizora, što bi to trebalo značiti? Prvi Ultra HD modeli za masovno tržište? Stereoskopski 3D bez naočala? Neki novi oblik upravljanja? Napokon redizajnirano sučelje?

Postoji niz aspekata koji se mogu promijeniti ili novi koji se mogu implementirati, no primjerice jedan od detalja koji bi bio zgodan, a koji još nismo vidjeli kod niti jednog proizvođača televizora jest mogućnost izbora više različitih tipova sučelja. Zbog čega korisniku na izbor nisu ponuđeni stilovi, odnosno teme, kao što je to slučaj i kod računala i kod mobilnih telefona? Tako nešto implementirati bi bilo osvježenje, uz naravno dobro izvedenu Smart TV platformu i brzinu izvođenja izbornika.

panasonic-hdtv-2013-leveled
Uz igranje s razinama crne i bijele boje konture u kvadratima postaju jasnije, no i dalje je teško zaključiti o čemu se točno radi…

Obzirom na trendove i kretanje industrije, naša pretpostavka jest kako će “nova Viera” biti vezana za redizajniranu Smart TV platformu, a možda i kompletno sučelje. Barem jedan model s Ultra HD rezolucijom je također izgledan, kao i nova linija plazma televizora, a koja će i iduće godine zadavati mnoge probleme LCD-ima iste cjenovne kategorije. 7. siječnja ćemo vidjeti koliko smo bili blizu…

Adsense

Darko Hlušička

Osnivač i glavni urednik HD Televizije. Licencirani ISF kalibrator (Level II). Veliki ljubitelj tehnologije koja ga danas očarava jednako kao i kad je po prvi put pokrenuo .exe datoteku u DOS-u u 90-im godinama prošlog stoljeća. Uživa slušajući filmsku glazbu.

Povezani tekstovi

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Back to top button
Close

Adblock Detected

Molimo podržite naš rad tako da onemogućite blokiranje oglasa na ovoj stranici - hvala! Please support our work by disabling Adblock in your browser - thank you!