Audio-video uređajiCES - Las VegasOLEDPanasonicSajmovi elektronikeVijesti

Panasonic GZ2000 je prvi televizor s podrškom za Dolby Vision i HDR10+

panasonic-TV-GZ2000

Panasonic je na CES-u 2019 u Las Vegasu otkrio svoju novu perjanicu ponude televizora za tekuću godinu. GZ2000 novi je 4K Ultra HD OLED TV s hardverskim poboljšanjima panela, novim HCX Pro procesorom slike, podrškom za brojne HDR formate, Technics-optimiziranim zvučnicima uz tehnologiju JENO modula, te osvježenim My Home Screen 4.0 sučeljem.

GZ2000 će stići tijekom ove godine na tržište u veličinama od 55″ i 65″ (77″ očekujemo da će kompanija predstaviti na IFA 2019 sajmu u Berlinu). Osim što će biti prvi televizor s podrškom za HDR10+/Dolby Vision i HLG Photo formate, novi model je prvi i po pitanju optimiziranosti ugrađenih zvučnika za Dolby Atmos. Konkretno, uz prednje zvučnike GZ2000 će na poleđini imati dodatne zvučnike usmjerene prema gore kako bi Dolby Atmos imao ikakvog smisla. Ono što smo čuli po pitanju Atmosa na LG-jevim televizorima nije bilo ni “A” od Atmosa, tako da se nadamo boljem rezultatu na novom Panasonicom modelu.

Više detalja u službenom priopćenju u nastavku:

Panasonicovi inženjeri iz odjela za istraživanje i razvoj nisu ekskluzivno prilagodili bilo kakav OLED panel, nego specijalni 4K OLED iz profesionalne linije. Posebno je poboljšana, i to u znatnoj mjeri, prosječna razina svjetline kao i upravljanje kontrastom, a rezultat je još veći dinamički raspon. HDR sadržaji sada izgledaju još dojmljivije, pri čemu GZ2000 može bez problema reproducirati zahtjevne scene promjenjive svjetline i kontrasta kakve se često nalaze u prijenosima sportskih događaja uživo te
akcijskim filmovima. Kao rezultat te razine prilagodbe u kombinaciji sa Sonnenfeldovim iznimnim sposobnostima optimizacije boja, Panasonic je stvorio neke od najpreciznijih kinematografskih slika ikad viđenih na televizoru.

Kao odgovor na zahtjeve profesionalnih korisnika iz Hollywooda, Panasonic je proširio raspon i smanjio intervale između koraka kalibracije na najtamnijem dijelu RGB i gama ljestvica. GZ2000 je i jedan od prvih televizora koji podržava testne uzorke CalMAN PatternGen iz softvera CalMAN® tvrtke Portrait Display® uz funkcionalnost AutoCal. Podržane su i postavke za kalibraciju organizacije Imaging Science Foundation (ISF).

Iza HDR OLED panela televizora GZ2000 nalazi se najnapredniji Panasonicov procesor svih vremena koji u trenu analizira boju, kontrast i čistoću 4K videosadržaja, optimizirajući ih i nudeći više kontrole nad posve novim OLED panelom ovog zaslona, koji je prilagodio Panasonic.

S još bržim dinamičkim LUT-om, GZ2000 je Panasonicov najnapredniji televizor svih vremena prema izboru i prikazu točne boje za svaku pojedinu razinu svjetline. Čak i kad se razine svjetline i kontrasta brzo mijenjaju unutarjedne scene, GZ2000 bez greške nudi najpreciznije boje, a rezultat je slika bolja nego ikad prije.

HCX PRO Intelligent Processor kompatibilan je s raznim formatima dinamičkih HDR metapodataka i osigurava da gledatelji uživaju u najboljoj mogućoj dostupnoj televizijskoj slici bez obzira na izvor. GZ2000 je prvi model na svijetu koji može prikazivati formate HDR10+ i Dolby Vision.

Uz podršku za Multi HDR, GZ2000 je kompatibilan i sa standardom HLG (Hybrid Log-Gamma) – HDR formatom za koji se očekuje da će ga proizvođači televizijskih sadržaja masovno prihvatiti. Podržan je i HLG Photo, novi format fotografija. Zaslon podržava obični HDR10 kakav se može sresti na većini UHD Blu-ray diskova i mnogim servisima za streaming.

GZ2000 donosi Panasonicov novi softver My Home Screen 4.0 koji omogućuje korisnicima da sebi i svojim preferencijama prilagode korisničko sučelje televizora, nudeći im tako više slobode i fleksibilnosti. Raspored elemenata na početnom zaslonu može se promijeniti te se tako stvarati
prilagođeni rasporedi. Lakši je i pristup videu na zahtjev i emitiranim sadržajima zahvaljujući redizajniranom GUI-ju koji obuhvaća ikone za elemente preko kojih se pristupa televiziji uživo, povezanim uređajima i aplikacijama kao što su Netflix, Amazon i YouTube. Korisnici mogu na
početni zaslon čak dodavati često gledane TV postaje. GZ2000 funkcionira i sa servisima Google Assistant i Amazon Alexa, omogućujući korisnicima da samo govorom upravljaju nekim od glavnih
funkcija televizora.

Adsense

Darko Hlušička

Osnivač i glavni urednik HD Televizije. Licencirani ISF kalibrator (Level II). Veliki ljubitelj tehnologije koja ga danas očarava jednako kao i kad je po prvi put pokrenuo .exe datoteku u DOS-u u 90-im godinama prošlog stoljeća. Uživa slušajući filmsku glazbu.

Povezani tekstovi

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Back to top button
Close

Adblock Detected

Molimo podržite naš rad tako da onemogućite blokiranje oglasa na ovoj stranici - hvala! Please support our work by disabling Adblock in your browser - thank you!