KalibracijaVodiči

Savjeti za podešavanje slike Panasonic 2018 FZ800E/FZ950E OLED televizora

Za oko 17.500,00 kuna trenutno je dostupan Panasonicov najpovoljniji OLED televizor – 140 cm veliki TX-55FZ800E. Radi se o jednoj od ukupno dvije linije OLED televizora koje je Panasonic lansirao u ove godine – FZ800E i FZ950E. Obje su dostupne u veličinama od 140 cm (55″) i 165 cm (65″), a bazirane su na 120-hercnom WRGB OLED panelu LG Displaya. 77-inčni model TX-77EZ1000E, predstavljen na IFA 2017 sajmu ostaje jedini Panasonicov OLED TV takve dijagonale.

Testirani model pruža vrhunsku kvalitetu slike, a koja je nakon kalibracije referentne klase. No kao i inače televizor dolazi loše tvornički podešen i korisnik se mora malo poigrati s opcijama za optimalni rezultat. U videu donosimo rezultate naših mjerenja putem SpectraCalovog CalMAN 2018 kalibracijskog softvera, te preporučamo koje predloške je najbolje koristiti za SDR i HDR tip sadržaja.

Svi savjeti vrijede i za jači model – FZ950 u obje dostupne dijagonale.

Video raspakiravanja možete pronaći ovdje >>

Više informacija o Panasonicovim OLED televizorima pronađite ovdje >>

Adsense

Darko Hlušička

Osnivač i glavni urednik HD Televizije. Licencirani ISF kalibrator (Level II). Veliki ljubitelj tehnologije koja ga danas očarava jednako kao i kad je po prvi put pokrenuo .exe datoteku u DOS-u u 90-im godinama prošlog stoljeća. Uživa slušajući filmsku glazbu.

Povezani tekstovi

4 komentara

  1. Poštovani kad bi mogla biti gotova recenzija i sko bi mogli navesti usporedbu na C8. Razlog zašto pitam je taj što je na nedavno održanom shoutout-u upravo Panasonic završio ispred LG-a pa me zanima koliko su te razlike zapravo uočljive. Na dan pisanja ovog posta Panasonic 55FZ800E se može nabaviti za 12620 (makspro) (ovo je pre pre dobra cijena da ne vjerujem da je istinita) a 55LGC8 za 13650 (Protis)

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Back to top button
Close

Adblock Detected

Molimo podržite naš rad tako da onemogućite blokiranje oglasa na ovoj stranici - hvala! Please support our work by disabling Adblock in your browser - thank you!