Home » Recenzije » Televizori i monitori » LCD » Sharp LC-32HG5342E HD Ready Smart TV – recenzija

Sharp LC-32HG5342E HD Ready Smart TV – recenzija

 Gaming i povezivanje na PC

 Analizirana karakteristika  Rezultat
PC predložak i ulaz Nije dostupno
1:1 mapiranje piksela Da (uz Dot by Dot prikaz)
4:4:4 reprodukcija Da
Kašnjenje slike na ekranu (input lag – SDR)
  • Standard: 32.5 ms
  • Personal: 33.2 ms
  • Movie: 33.5 ms

Kašnjenje slike (input lag) je cca. 5 ms veći nego na Samsungovom 32M4002 televizoru, no u praksi se to ne osjeti i igranje na oba televizora je sasvim ugodno s tog aspekta. Oštrina slike nije idealna, no za manje zahtjevno igranje to nije preveliki nedostatak. Na televizor je moguće povezati i računalo, pri čemu je idealno slati rezoluciju od 1366×768 piksela uz Dot by Dot format slike.

Kvaliteta zvuka

Televizor posjeduje stereo zvučnike ugrađene s pogledom prema podlozi, deklarirane snage 2×10 W. Zvučnike je podesio harman/kardon, kompanija s kojom je do ove godine surađivao i LG Electronics.

Kvaliteta zvuka je sasvim solidna s obzirom na klasu, uz jasne vokale koji ne zvuče kao da dopiru iz bačve, kao što je to slučaj kod ranije testiranog Samsungovog 32M4002 televizora. Za gledanje TV programa i nezahtjevno gledanje filmova ugrađeni zvučnici će poslužiti. Za one koji žele bolju kvalitetu zvuka, savjetujemo povezivanje na vanjske zvučnike (HDMI ARC, Toslink ili putem 3.5 mm stereo izlaza).

Potrošnja električne energije

Predložak (mjerenje na ANSI uzorku – 50% crne i 50% bijele boje na ekranu)
Energetska klasa a+energy_class
Dynamic
36 W
Standard 36 W
Personal 36 W
Movie 22 W
Standby < 1

paragraph-separator-divider

Alternative

Samsung 32M4002 – recenzija

Zaključak

sharp-LC-32HG5342E_award

Nakon gotovo 5 godina ponovno testiramo televizor tvrtke Sharp. Premda su u Hrvatskoj dostupni Full HD i Ultra HD modeli ovog proizvođača, odlučili smo prvo istestirati kompanijin najpovoljniji LED LCD Smart TV, zaslona HD Ready rezolucije i s brojnim ugrađenim digitalnim prijamnicima. Između ostalog, na ovaj pristup nas je ponukao nedavno testirani najpovoljniji Samsungov televizor za 2017. godinu, također 32-inčni 32M4002. Televizor smo detaljno istestirali i u nastavku možete pronaći što smo sve otkrili. Ovom prilikom zahvaljujemo tvrtki Ronis što nam je ustupila televizor za potrebe testiranja. Specifikacije Proizvođač Sharp Model LC-32HG5342E Tehnologija zaslona LCD TV s VA panelom&hellip;

Review Overview

Kvaliteta izrade
Izbornici i rukovanje
Mogućnosti
Kvaliteta slike - kontrast
Kvaliteta slike - prikaz iz kuta
Kvaliteta slike - obrada signala
Kvaliteta slike - ukupno
Kvaliteta zvuka
Gaming

Srebrna klasa

Summary : Sharp LC-32HG5342E je dobar Smart TV ulazne klase koji možemo preporučiti svima koji traže povoljan televizora s YouTube i Netflix servisima, kao i DVB-T2 prijamnikom s HEVC dekodiranjem. Sviđa nam se što je Sharp pojednostavio izbornike i učinio ih logičnijima i preglednijima u odnosu na rješenja koja smo susretali na starijim modelima. Ugrađenim USB i mrežni multimedijalni reproduktor glatko je reproducirao veliku većinu isprobanih datoteka, no s druge strane titlove nismo mogli reproducirati što valja uzeti u obzir ako vam je to bitna stavka. Kvaliteta slike je dobra s obzirom na cjenovnu klasu i u odnosu na konkurentni Samsungov 32M4002 TV, nudi veći kontrast što je bitno za ljubitelje filmova. Kvaliteta izrade i kvaliteta ugrađenih zvučnika su nas pozitivno iznenadili, baš kao i raznovrsnost dostupnih priključaka. Sve u svemu, zadovoljni smo radom LC-32HG5342E televizora i veselimo se nadolazećim testovima Sharpovih modela.


> informacije o sustavu ocjenjivanja <

Maloprodajna cijena na dan objave: 1.899,00 kn

Aktualne cijene provjerite na jeftinije.hr i nabava.net

Na test ustupio: Ronis

ronis-logo-2015

Dodatna ustupljena oprema:

Za potrebe testiranja su korišteni Supra Cables HDMI kabeli. Samsung UBD-K8500 Ultra HD Blu-ray reproduktor na test ustupio Samsung Hrvatska. Ultra HD HDR-10 testne uzorke osigurao R.Masciola.

© HD Televizija 2018. Sva prava pridržana.

About Darko Hlušička

Osnivač i glavni urednik HD Televizije. Licencirani ISF kalibrator (Level II). Veliki ljubitelj tehnologije koja ga danas očarava jednako kao i kad je po prvi put pokrenuo .exe datoteku u DOS-u u 90-im godinama prošlog stoljeća. Uživa slušajući filmsku glazbu.

5 komentara

  1. posjedujem dva full hd sharp tv-a te jedan blaupunkt hdtv, u biti to su skoro istovjetni proizvodi jer ih proizvodi ista kompanija koja ima licencu sharpa i blaupunkta za proizvodnju tih tv-a za europsko tržište.. http://products.umc-slovakia.sk/ lcd paneli koje koriste su lg i samsung.. Što se tiče reprodukcije videofileova sa usb-a nema formata koji ne otvaraju, uključujući HEVC, samo naravno h265 fileovi moraju biti hd format ne uhd…također reproduciraju sve titlove u mkv spremniku i one u zasebnoj datoteci.. kada se pokrene neki video file sa usb-a koji ima pridružene titlove potrebno je na daljinskom upravljaču pritisnuti tipku subtitle te se se na ekranu prikažu svi dostupni titlovi, te se daljnim pritiskanjem tipke izmjenjuju dostupni titlovi, te ih se na isti način i gasi.. U globalu sam jako zadovoljan sa ovim televizorima

  2. Kupio sam taj tip Shap smart tv hd 32 inch, prije mjesec dana u frigo, konektirat se neće sa internetom, niti povezati preko wifi ja sa mobilnim uređajem, ne prepoznaje dvb antenu, tako da ni nemam signala Al ni programa, jedino što radi ispravno preko hdmi kabla koji je povezan sa ip tvom .

    • Slučajno naišla na vaš komentar pa molim za pomoć jer ne znam kako ukloniti tip TV na ekranu. U jednom trenutku pojavilo se u gornjem lijevom kutu ekrana K LC-A32CH5342EB. Pokušava resetirati u postavkama ali ništa.
      Unaprijed zahvalna

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*