Vijesti

Novi Philipsov monitor s podrškom za HDR10

philips-328P6AUBREB

MMD, vodeća tehnološka tvrtka i brend licencirani parter Philips Monitorsa će u siječnju lansira jedan od svojih prvih monitora s podrškom za HDR-10 format. Radi se o modelu 328P6AU, a koji je zajedno s modelom 328P6VU premijerno predstavljen na IFA 2017 sajmu u Berlinu.

328P6AU je dio Philipsove P-linije, te je samim time namijenjen zahtjevnim korisnicima orijentiranim na produktivnost. Zbog toga ne čudi što ovaj model, osim napredne ergonomije i povezivosti nudi i kvalitetan 10-bitni IPS zaslon za koji proizvođač navodi da može prikazati 99% Adobe RGB (CIE 1973) prostora boja.

Zaslon je QHD rezolucije 2560 x 1440 i radi pri 60Hz što je dovoljno za korisnike kojima je rad na prvom mjestu, a tek povremeno aktivnosti poput igranja. Kao i ranije testirani  328P6VJEB model, tako ni 328P6AU ne posjeduje tehnologije poput AMD-ovog FreeSynca.

Među priključcima monitor posjeduje:

  • Signalni ulaz: VGA (Analogno), DisplayPort 1.2, HDMI 2.0 x 1, USB-C
  • Ulaz sinkronizacije: Separate Sync, Sync on Green
  • Audio (In/Out): PC audio-in, Headphone out
  • RJ45

Postolje nudi svu ergonomiju potrebnu da se monitor podesi tako da minimalno umara korisnika. Funkcije koje nudi su:

  • Podesivost visine: 180 mm
  • Nagib u stranu: 90 stupnjeva
  • Zakretanje: -170/170 stupnjeva
  • Nagib naprijed/nazad: -5/20 stupnjeva

HDR10 format je podržan, no ne očekujemo čuda od HDR efekata s obzirom na IPS panel i deklariranu svjetlinu od 400 cd/m2, bez lokalnog zatamnjenja. Nadamo se testnom primjerku pa ćemo ispitati kako cijela priča funkcionira u praksi.

Philips 328P6AUBREB P-line monitor bit će dostupan u siječnju 2018. godine po preporučenoj maloprodajnoj cijeni od 4723,75 kn.

Više u službenom letku i na Philips.hr

Adsense

Darko Hlušička

Osnivač i glavni urednik HD Televizije. Licencirani ISF kalibrator (Level II). Veliki ljubitelj tehnologije koja ga danas očarava jednako kao i kad je po prvi put pokrenuo .exe datoteku u DOS-u u 90-im godinama prošlog stoljeća. Uživa slušajući filmsku glazbu.

Povezani tekstovi

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Back to top button
Close

Adblock Detected

Molimo podržite naš rad tako da onemogućite blokiranje oglasa na ovoj stranici - hvala! Please support our work by disabling Adblock in your browser - thank you!