Audio-video uređajiOLEDPanasonicVijesti

UHD Premium i THX 4K certifikati za Panasonicove EZ950 i EZ1000 OLED televizore

panasonic-tx-65ez1000e

Panasonic je danas objavio kako su njegovi “4K Pro” televizori EZ1000 i EZ950 dobili Ultra HD Premium i THX 4K certifikate, što znači da zadovoljavaju uvjete za kvalitetno UHD HDR iskustvo, te da su tvornički tako podešeni da pruže kvalitetu slike prema definiranim standardima. Također, oba modela prošla su i kroz rigorozan proces podešavanja u holivudskoj kompaniji Deluxe kako bi gledateljima sadržaj donosili točno na onaj način na koji su to zamislili redatelji. Deluxe je svjetski lider u industriji digitalnih usluga i tehnologija povezanih s proizvodnjom i distribucijom televizijskog sadržaja.

Certificirani modeli su 65EZ1000, 65EZ950 i 55EZ950, dok će model 196 cm velike dijagonale, 77EZ1000, biti predan na certifikaciju prije lansiranja ove jeseni.

 

Vodeći koloristi, stručnjaci za sliku i inženjeri iz Deluxeovih post-produkcijskih kompanija Company 3, EFILM i Encore surađivali su s Panasonicom u podešavanju i testiranju modela Pro EZ1000 i EZ950. Model EZ1000 proglasili su referentnim modelom za gradaciju slike na blockbusterima i vrhunskim TV-serijama u svim svojim pogonima.

panasonic-ez1000-lifestyle

Umjetnici koji surađuju s kompanijom često su zaslužni za vrhunske filmove, serije i reklame, a kompanija se može pohvaliti i s čak 13 naslova koji su u nekoj kategoriji ove godine bili nominirani za Oscara. Također, 50 posto reklama koje su prikazivane tijekom Super Bowla proizašle su iz Deluxeova laboratorija. Deluxe je i jedan od pionira HDR-a – u distribuciju u tom sjajnom novom formatu pustili su već šesnaest naslova.

Stefan Sonnefeld, glavni kreativni direktor Deluxea i osnivač kompanije Company 3 ovim je povodom izjavio:

“Boje imaju prirođenu moć. Njihova mogućnost da probude emocije kod gledatelja pomaže redateljima da ispričaju priču. Ako ne vidite boje na način na koji je to zamislio redatelj, onda ne dobivate pravo iskustvo filma. Do sada nije postojao pristupačan način na koji smo mogli konzistentno korisnicima predstavljati nove formate i razvijati ih. Model EZ1000 je u tom smislu veliki korak naprijed, jer običnim korisnicima donosi parametre i osobine slike kakve smo dosad mogli vidjeti samo na profesionalnim ekranima.”

Yarushi Murayama, direktor Panasonicovog europskog TV poslovanja, rekao je:

“Drago nam je što surađujemo s Deluxeom i umjetnicima najvišeg kalibra. Cilj je našim korisnicima sadržaj na ekranu predstaviti na točno onaj način na koji je to zamislio redatelj. Panasonicovi plazma televizori već se dugo koriste u filmskoj produkciji i drago nam je što će Deluxe koristiti naš EZ1000 OLED televizor u svojim pogonima kao referentni model. To je posveta našim inženjerima i znanju koje smo izgradili tijekom godina, jer su naši OLED modeli sada sposobni isporučivati sliku čija kvaliteta zadovoljava i profesionalne kriterije.“

 

Toplo se nadamo da ćemo imati priliku detaljno testirati nove Panasonic OLED televizore, te provjeriti koliko su doista dobri i kako se nose s konkurencijom. Do danas smo testirali samo prvi Panasonicov OLED TV, 65CZ950E.

Panasonic 2017 TV lineup možete pronaći ovdje >>

Više na Panasonic.hr >> 

Adsense

Darko Hlušička

Osnivač i glavni urednik HD Televizije. Licencirani ISF kalibrator (Level II). Veliki ljubitelj tehnologije koja ga danas očarava jednako kao i kad je po prvi put pokrenuo .exe datoteku u DOS-u u 90-im godinama prošlog stoljeća. Uživa slušajući filmsku glazbu.

Povezani tekstovi

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Također pogledajte
Close
Back to top button
Close

Adblock Detected

Molimo podržite naš rad tako da onemogućite blokiranje oglasa na ovoj stranici - hvala! Please support our work by disabling Adblock in your browser - thank you!