Digitalna televizijaVijesti

Polsat TV ubrzala razmjenu video-sadrzaja primjenom IBM-ove cloud tehnologije Aspera

polsat-ibm-aspera

IBM je objavio da je televizijska kuća Telewizja Polsat odabrala cloud rješenje IBM Aspera kao platformu kojom će poboljšati razmjenu video sadržaja s lokalnim produkcijskim tvrtkama i globalnim dopisnicima. Rješenje IBM Aspera zamijenilo je starije, sporije i manje učinkovite tehnologije zapisa i prijenosa video-sadržaja, tehnologije kao što su magnetne vrpce, tvrdi diskovi i DVD.

Tvrtka Telewizja Polsat osnovana je 1992. godine i najveća je komercijalna televizijska kuća u Poljskoj. Proizvodi više od trideset programa i u vlasništvu je konglomerata Cyfrowy Polsat Group, najvećeg medijsko-telekomunikacijskog konglomerata u Poljskoj. Telewizja Polsat surađuje s četrdesetak poljskih producentskih kuća i proizvođača sadržaja, koji joj isporučuju serije i filmove u posebnom HD formatu video-zapisa. Uz to, Telewizja Polsat usko surađuje i sa svjetskim proizvođačima informativnog i sportskog sadržaja koji joj svakodnevno dostavljaju izvještaje s raznih mjesta diljem svijeta.

Sat televizijskog sadržaja sastoji se prosječno od 25 GB podataka, što znači da televizijska kuća Polsat razmjenjuje dvanaest terabajta video-zapisa, svakog mjeseca. Do sada su se ti sadržaji isporučivali na vanjskim medijima – tehnologijama kao što su magnetne vrpce, tvrdi i DVD diskovi, ili su se prenosili putem FTP protokola Internetom.

Nakon što je Telewizja Polsat prešla na sustav prijenosa sadržaja bez magnetnih vrpci, utvrđeno je da su im stare metode neučinkovite, da traže previše manualnog rada i zahtijevaju previše ljudi. Uz to, stare metode prijema i pohrane video-sadržaja postale su nepraktične i zbog sve veće količine digitalnih medija koje je trebalo negdje smjestiti, kao i zbog  širenja suradnje sa sve većim brojem producentskih kuća i ostalih novih dobavljača sadržaja.

Više informacija možete naći na internetskoj stranici http://ibm.co/2eCLA48

Adsense

Darko Hlušička

Osnivač i glavni urednik HD Televizije. Licencirani ISF kalibrator (Level II). Veliki ljubitelj tehnologije koja ga danas očarava jednako kao i kad je po prvi put pokrenuo .exe datoteku u DOS-u u 90-im godinama prošlog stoljeća. Uživa slušajući filmsku glazbu.

Povezani tekstovi

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Back to top button
Close

Adblock Detected

Molimo podržite naš rad tako da onemogućite blokiranje oglasa na ovoj stranici - hvala! Please support our work by disabling Adblock in your browser - thank you!