Audio-video uređajiIFA - BerlinPanasonicSajmovi elektronikeVijesti

Panasonic predstavio UB700 UHD Blu-ray reproduktor

panasonicub700-uhd-bd-player

Panasonic je na konferenciji za novinare na IFA sajmu u Berlinu službeno najavio novi Ultra HD Blu-ray reproduktor, model DMP-UB700. Novi model će zadržati ključne osobine već dostupnog DMP-UB900 modela, no uz povoljniju cijenu koja bi trebala biti bolje prihvaćena na tržištu.

Ako ste bili među prvim kupcima UHD Blu-ray reproduktora, u Europi ste imali samo dva modela na izbor:

  • Panasonic DMP-UB900 i
  • Samsung UBD-K8500

Cijena Panasonicovog modela se trenutno kreće oko 6.400,00 kn, dok je Samsungov više nego dvostruko povoljniji – 2999,00 kn. Oba uređaja podržavaju ono što je trenutku najužarenija tema u svijetu televizora – Ultra HD rezoluciju s “boljim” pikselima – više boja, više nijansi i veći dinamički raspon. Panasonic svoju veću cijenu opravdava THX certifikatom, naprednijim procesorom boja i dvostrukim HDMI izlazima, no vjerujemo kako mnogi bez obzira na atraktivnost tehnologije u ovom trenutku čekaju s kupovinom.

Microsoft Xbox One S konzola s podrškom za UHD Blu-ray je već na tržištu, a za uskoro bi joj se trebao pridružiti i Sony s novim PlayStationom 4.5 NEO.

Novi Panasonicov UB700 model ne dolazi kao veliko iznenađenje – naime i prije IFA sajma po internetu su počele kružiti priče o dolasku novog, povoljnijeg Panasonicovog UHD BD reproduktora – tada znanog po oznaci UB90. Sada znamo kako je UB90 model namijenjen samo za matično tržište Japana, dok će ostatak svijeta dobiti UB700.

Cijena? FlatPanelsHD navodi 550 eura, što bi bilo blizu 4000 kuna kod nas. Da, to je i dalje 30-ak posto više nego što Samsung traži za svoj “zakrivljeni” model, no zauzvrat Panasonic nudi ponovno dva potpuno odvojena HDMI izlaza, 4K High-Precision Chroma procesor razvijen u suradnji s Panasonic Hollywood Laboratorijem (PHL) i Direct Chroma tehnologiju za kvalitetniji prikaz boja sadržaja koji nije UHD rezolucije.

Dizajn uređaja se nije značajno promijenio, i dalje je riječ o 3D Glass Cut dizajnu kao i kod UB900 modela. Internet povezivost, aplikacije i ugrađeni internet pretraživač za modernu opremu standardni su dio paketa. Toplo se nadamo da je Panasonic popravio funkcionalnost internet aplikacija, a posebno internet pretraživača jer onaj koji smo vidjeli na UB900 modelu doista je vrijeme pregazilo.

Recenzija DMP-UB900 modela >>

Izvor: FlatPanelsHD

Adsense

Darko Hlušička

Osnivač i glavni urednik HD Televizije. Licencirani ISF kalibrator (Level II). Veliki ljubitelj tehnologije koja ga danas očarava jednako kao i kad je po prvi put pokrenuo .exe datoteku u DOS-u u 90-im godinama prošlog stoljeća. Uživa slušajući filmsku glazbu.

Povezani tekstovi

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Također pogledajte
Close
Back to top button
Close

Adblock Detected

Molimo podržite naš rad tako da onemogućite blokiranje oglasa na ovoj stranici - hvala! Please support our work by disabling Adblock in your browser - thank you!