4K Blu-ray4K Ultra HDAudio-video uređajiQuantum Dot (QD)Samsung ElectronicsVijesti

Samsung predstavio SUHD televizore za 2016. u Hrvatskoj

Antonija Stupar i Tae Hwan Hwang-header

Samsung Electronics jer jučer u vidikovcu Zagreb Eye predstavio novu generaciju pametnih TV prijamnika i pratećih uređaja, koji visoko postavljaju ljestvicu audio-video iskustva. Vrh ovogodišnje ponude su zakrivljeni SUHD TV prijamnici s Quantum dot tehnologijom koji nude odličnu kvalitetu prikaza slike, moglo se čuti tijekom predstavljanja. HD Televizija će s testovima novih Samsung televizora krenuti već sljedeći tjedan.

Tae Hwan Hwang, predsjednik Uprave regionalnog predstavništva tvrtke Samsung Electronics je tom prilikom izjavio:

Samsung je posvećen omogućavanju ugodnijeg i lakšeg korisničkog iskustva. U ovogodišnjem portfelju umreženih proizvoda i usluga svakako moramo naglasiti i pametne televizore s Quantum dot tehnologijom, koje sa zadovoljstvom danas možemo predstaviti hrvatskim kupcima. Zahvaljujući 14-godišnjem iskustvu u razvoju tehnologije, kao i 10-godišnjem vodstvu u ovoj grani industrije, siguran sam da će Samsung SMART TV prijamnici svojim izuzetnim prikazom slike i reprodukcijom tona i ove godine nadmašiti očekivanja i nesumnjivo uljepšati svakodnevicu naših korisnika.

Novi prijamnici imaju izuzetno tanak okvir, a zahvaljujući naprednom operativnom sustavu korisnicima omogućavaju pristup čitavoj zbirci zabavnog sadržaja, s jednog mjesta. Novi su SUHD TV prijamnici za 2016. godinu su opremljeni 10-bitnim Quantum dot zaslonom, koji je izrađen bez uporabe kadmija. Samsung je u razvojnom centru počeo raditi na tehnologiji nano kristala još 2002. godine i tijekom proteklih 14 godina razvoja, usavršeno je čak 150 patenata.

Antonija Stupar_suhd-2016-2
Antonia Stupar Jurkin je i ove je godine vodila predstavljanje

Novi portfelj nudi i mogućnost prikaza slike visokog dinamičkog raspona (HDR), uz 1000-nitni HDR minimum za višu razinu kontrasta između svijetlih i tamnih slika. Nova Ultra Black tehnologija također znatno umanjuje bliještanje svjetlosti u prostoru, pa korisnici mogu uživati u izuzetnoj kvaliteti slike bez odsjaja.

Antonija Stupar_suhd-2016

Podsjetimo kako i ovu generaciju Samsung Smart TV prijamnika pokreće otvorena platforma Tizen, a za 2016. godinu korisnicima olakšavaju pregled omiljenog sadržaja i usluga. Donose unaprijeđen Smart Hub kao središnje mjesto za pregled TV programa, filmova i igara, a Samsung Smart TV prijamnici automatski će prepoznati i vanjske uređaje kao što su multimedijski reproduktori, igraće konzole ili kućna kina, pa će svim uređajima biti moguće upravljati s jednim daljinskim upravljačem.

Tvrtka je izložila perjanice u ponudi, od serije 7000 do premium serije 9000, a čitava ovogodišnja serija Samsung televizora već je dostupna kupcima u Hrvatskoj, u ponudi maloprodajnih partnera.

Samsung SUHD TV_angle

Hrvatsku je premijeru imao i prvi Samsung Ultra HD Blu-ray reproduktor oznake UBD-K8500, koji omogućava iskorištavanje punog potencijala UltraHD televizora, uz prikaz izuzetno živopisnih slika te sadržaja visokog dinamičkog raspona. Naglašena je mogućnost reprodukcije 4K UHD video-zapisa, kao i mogućnost tzv. UHD Upscaling, koja unaprjeđuje prikaz uobičajenih Blu-ray i DVD sadržaja, podižući razlučivost na Ultra HD razinu.

rikaz visokog dinamičkog raspona omogućava pregled sadržaja s naglašenim svijetlim i dubljim crnim nijansama, kao i 10-bitnu dubinu prikaza boja, do 64 puta intenzivniju u odnosu na dosadašnje mogućnosti Blu-ray reproduktora. Zahvaljujući zakrivljenom dizajnu, ovaj se uređaj skladno uklapa uz dizajn zakrivljenih televizora.

Za unaprijeđen doživljaj kućnog kina, Samsung je premijerno u Hrvatskoj predstavio i nove, zakrivljene i ravne soundbar zvučnike, među kojima je istaknut model HW-J8500R, za kojega tvrtka naglašava kako je idealan dodatak zakrivljenim SUHD televizorima velikih dijagonala. Ovogodišnji modeli rezultat su razvoja Samsung Audio Laboratorija u Kaliforniji, a najsnažniji model opremljen je s devet zasebnih zvučnika, uključujući potpuno novi središnji zvučnik. Valja napomenuti kako je svaki od zvučnika u sustavu pokretan vlastitim pojačalom što omogućava vrlo prostran dojam zvuka, uz kvalitetnu reprodukciju glasa i visok dinamički raspon.

Središnji i bočno raspoređeni zvučnici omogućavaju 5.1 zvučnu sliku, a korištenjem Bluetooth ili WiFi tehnologije bežično se povezuju s televizorom, pametnim telefonom ili tabletom, za reprodukciju glazbe i drugih zvučnih zapisa prema želji korisnika. Za subwoofer je razvijen novi MAG sustav koji ispunjava prostoriju dubokim tonovima, a praktični nosači omogućavaju i montažu na zid, naglašeno je tijekom predstavljanja.

Više informacija o TV prijamnicima tvrtke Samsung Electronics dostupno je na službenim stranicama, www.samsung.com/hr.

Adsense

Darko Hlušička

Osnivač i glavni urednik HD Televizije. Licencirani ISF kalibrator (Level II). Veliki ljubitelj tehnologije koja ga danas očarava jednako kao i kad je po prvi put pokrenuo .exe datoteku u DOS-u u 90-im godinama prošlog stoljeća. Uživa slušajući filmsku glazbu.

Povezani tekstovi

4 komentara

  1. Ma sve je to super , ali cijene televizora u Hrvatskoj nisu normalne ! Gledajući seriju 7 cijena je veća za 1000-1500kn u odnosu na prošlogodišnju seriju , pa to nije normalno bez obzira na hdr tehnologiju a izbačen 3d , jednostavno nenormalno!

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Back to top button
Close

Adblock Detected

Molimo podržite naš rad tako da onemogućite blokiranje oglasa na ovoj stranici - hvala! Please support our work by disabling Adblock in your browser - thank you!