Audio-video uređajiPanasonicVijesti

Panasonic prestaje proizvoditi LCD panele

Panasonic_CZ950_front_large

Panasonic Corp. je objavio kako od kraja rujna ove godine prestaje s proizvodnjom panela za televizore u Himeji tvornici u zapadnom Japanu. Tim potezom će Sharp Corp. ostati jedini proizvođač TV panela u čitavom Japanu.

Himeji tvornica je započela s proizvodnjom TV panela 2010. godine, te od tada nije ostvarila profit zbog agresivnih cijena koje postavlja korejska i kineska konkurencija.

Odluka o gašenju poslovanja je stigla nakon što je Panasonic otpisao cilj prihoda cijele tvrtke od 10 bilijuna jena (90.1 milijarda dolara) u godini do kraja ožujka 2019. godine kako bi se usredotočio na profitabilnost.

panasonic-himeji-plant
Himeji tvornica

Reuters navodi kako će Himeji nastaviti s proizvodnjom panela za kontrolne ploče vozila (eng. dashboards) i za medicinsku opremu, no količine će pasti na svega četvrtinu postojećih – trenutno 810 000 mjesečno u slučaju 32-inčnih panela.

Panasonic je prije 3 godine planirao Himeji prenamijeniti u tvornicu za proizvodnju OLED i UHD 20″ LCD panela, no to se nije dogodilo. Panasonic je tako za svoj prvi OLED TV, 65CZ950E, odabrao panel LG Displaya, a i svoje LCD televizore prvenstveno bazira na panelima koji dolaze od drugih proizvođača.

Izvor: Reuters

Panasonic Himeji tvornica, službena stranica >>

Adsense

Darko Hlušička

Osnivač i glavni urednik HD Televizije. Licencirani ISF kalibrator (Level II). Veliki ljubitelj tehnologije koja ga danas očarava jednako kao i kad je po prvi put pokrenuo .exe datoteku u DOS-u u 90-im godinama prošlog stoljeća. Uživa slušajući filmsku glazbu.

Povezani tekstovi

4 komentara

  1. Pa i Japan Dysplay Inc rade nesto, navodno planiraju i vece dijagonale. Pa cak i OLED.

    nego, os’ mi promijeniti par tisuca jena po ovom tecaju? :D

  2. Šteta – to je jedino što mogu reći. Imam Panasonicovu plazmu iz 2010. i za godinu-dvije sam ju mislio zamijeniti njihovim UHD OLED-om. Polako odlazi još jedan velikan.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Back to top button
Close

Adblock Detected

Molimo podržite naš rad tako da onemogućite blokiranje oglasa na ovoj stranici - hvala! Please support our work by disabling Adblock in your browser - thank you!